Kiedys na ten temat czytalam i wszystko wiedzialam, dzis wiele rzeczy wylecialo z glowy.
Mamy latajace z dziecmi (chyba malo u nas takich) ale Angiczko, licze na male przypomnienie
Co ze soba zabrac do samolotu? Czy przed odprawa nie beda kazali wyrzucic soczku/gotowego kleiku ? Z tego co pamietam, to mozna bylo brac plyny dla dzieci. No i jak sie ma sprawa z wozkiem? To jako dodatkowy bagaz?
Sama nie wiem... co jeszcze?
Stresuje sie, bo mala w miejscu moze nie usiedzi a to jej pierwszy lot.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 495 dni temu Posty: 2381
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-05-27, 12:53
madzia Z małym dzieckiem powinno przejść wszystko. Pewnie zalezy to od linii ale zazwyczaj nie robia problemów z soczkami czy zupkami itp. A jesli zrobią problem to możesz na bezcłowej kupić wodę i normalnie przygotowac soczek lub kleik czy co tam będziesz chciała. Długo będziecie lecieć??? Oczywiście doświadczenia nie mam w lotach z dziećmi ale przy starcie i lądowaniu bedziesz musiała ją trzymać zapiętą na kolanach. Myślę, że dla niej to będzie taki szok że spokojnie posiedzi. A potem to już zleci. Poproś np o miejsce przy drzwiach. Tam zawsze jest trochę więcej przestrzeni. A i dobrze jest dziecko podczas startu karmić ale to chyba tylko w przypadku niemowląt. Musisz podpytać pediatrę. Wózek znajomi wniesli normalnie na pokład samolotu. Nie płacili za niego. Lecieli z 8 miesięcznym dzieckiem.
_________________ Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham....
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 840 dni temu Posty: 2580 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-05-27, 13:07
Z tego co ja wiem, wózek (najlepiej spacerówke parasolkę, najwygodniej) wnosisz normalnie, nie zgłaszasz jako bagaż, stewardessy maja obowiazek ją ulokowac. Zresztą one na pewno pomogą i podpowiedzą, spokojnie
jakos 2 godz.
Juz sie dowiedzialam o wozku, ale jedzenia dla dziecka nie podgrzewaja. To nic. Mleczko wypije i normalnej temperatury bo juz pila i nie ma problemu, a to rano bedzie wiec jakas buleczke jej wezme i przekaske. Do tego picie, zabawke, ksiazeczke, sluchawki to jej z komorki puszcze muzyke uwielbia to, i bedzie okej:)
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1418 dni temu Posty: 1821
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-05-27, 20:55
madzia napisał/a:
ale Angiczko, licze na male przypomnienie
sie robi
Nie wiem czy wszystkie linie lotnicze maja takie same warunki,ale wydaje mi sie ze tak.
madzia napisał/a:
Czy przed odprawa nie beda kazali wyrzucic soczku/gotowego kleiku ?
nie,bedziesz musiala przy celniku wypic soczek/kaszke jesli chcesz wniesc ten plyn w butelce dziecka,jesli bedziesz miala np. soczek oryginalnie zapakowany np jakis soczek w kartoniku dla dziecka to raczej powinni ci go pozwolic bez probowania wniesc na poklad.Ja jednego razu wiozlam ze soba sloiczek i nie musialam probowac bo byl oryginalnie zapakowany. Jesli nie chcesz sie zbytnio stresowac to radzilabym wziasc do podrecznego pusta butelke i kupic np soczek pomaranczowy na pokladzie - ja teraz tak robie bo jak mam skladac wozek do "skanowania",przechodzic przez bramke raz z malym i pozniej jeszcze raz sama,a w miedzyczasie sciagac paski,buty itd to wole sobie to picie z butelki odpuscic
madzia napisał/a:
ale jedzenia dla dziecka nie podgrzewaja.
mi kiedys butle z mlekiem podgrzali,wlozyli do czajnika z goraca woda
madzia napisał/a:
ksiazeczke
jak najbardziej. Ja biore malemu maly bloczek i kredki do rysowania-tez lubi. Do tego mp3 i maly zadowolony.
madzia napisał/a:
Juz sie dowiedzialam o wozku,
czyli juz wiesz,ze za wozek nie placisz i podjezdzasz nim pod sam samolot,tam skladasz i obsluga juz go laduje z bagazami do samolotu i jak wysiadasz to wozeczki leza z przodu samolotu.
No i pewnie wiesz,ze dobrze dawac picie jak samolot sie wzbija do gory i cisnienie sie zmienia,to sie uszka nie zatykaja
Po pierwsze to Mala zadowolona z faktu, ze byla na rekach bo w samochodzie wiadomo, fotelik i nie ma mowy o wychodzeniu w czasie jazdy nawet na minute.
Byla zafascynowana zaslonka w okienku, zasuala i odsuwala. To ja pochlonelo na jakis czas Pozniej ogladala naklejki na siedzeniu przed nami. Zajela sie tez ogladaniem pasa bezpeczenstwa, ktory mi zapodali zeby ja do siebie przypiac. W sumie to pas i zaslonka dziecku wystrczyly Zadna zabawka czy ksiazeczka nie wchodzila gre.
Widzialam, ze jej uszka zatykalo bo momentami placz i dotykanie ucha. Jak na zlosc pic wtedy nie chciala i nic jej nie zabawilo. Dla mnie tez ten lot nie nalezal do najprzyjemniejszych wiec kazdy mogl miec swoje dolegliwosci.
Jedzenia akurat w czasie lotu nie musialam robic, bylo tylko picie jesli juz i slodka bulka. Jedzenie i gotowe i proszkowane mozna bylo wniesc w podreczym bagazu i nie kazali mi probowac Za wozek sie nie placi, podjezdzalam pod schody i tam go zostawialam a pozniej zaloga schowala.
Ach, no i pierszenstwo przy wchodzeniu, nie trzeba stac w kolejce. Ogolnie to nie robia problemow, gorzej jak sie dziec znudzi lub zle znosi zmiany cisnienia.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 1050 dni temu Posty: 1336 Skąd: Z Przedszkolandii
Profil: Imię: Karolina
Wysłany: 2011-06-04, 12:05
Malami wózeczkami podjeżdzają Panie zawsze pod schody te przy wejściu do samolotu i Panowie z obsługi chowają do bagażowego, a póżniej jak podstawiają schody do wyjścia to wozki już czekają Bynajmniej tak jest w wizzair i ryanair Tymi latam to widziałam co i jak się odbywa Bo właśnie też mnie zastanawiało. Parasolka jeszcze sie zmiesci do kabiny na półki ale taki duży wozek to nie ma szans Fajnie to rozwiązali fajnie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-04, 21:51
koralina, pytałam, bo ja przewaznie latałam z airfrance i tam często, gęsto brali wózki -parasolki do kabiny i właśnie nie wiedziałam jak to jest, a może mój małżonek mnie gdzieś zabierze haha
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum