To fragment artykułu i meblach vox
Słuch - stymulowanie słuchu polega na dostarczaniu różnorodnych bodźców dźwiękowych, stąd w łóżeczku stukające i trykające szczebelki.
myślę, że napewno można wyciszyć intrygujące - to jest prawda.
A taka prawda, jeszcze nikt chyba nie kierował się zdaniem pedagogów w produkcji mebli dziecięcych.
Irytujące czy intrygujące... chyba nie ważne według mnie obecnie większosć rodziców zrobiło by wszystko aby rozwój dziecka przebiegał jak najlepiej więc stymulowanie jest zmysłów napewno wielu rodzicom się spodoba.
według mnie obecnie większosć rodziców zrobiło by wszystko aby rozwój dziecka przebiegał jak najlepiej więc stymulowanie jest zmysłów napewno wielu rodzicom się spodoba.
no tak, ale chyba niekoniecznie łóżeczko powinno spełniać takie zadania.
Dla mnie też byłoby to denerwujące
raczej nie robili by takich mebli, gdyby nie było na nie chętnych mi się nawet podobają, chociaż mój synek chyba już za duży na takie stymulowanie zmysłów
Irytujące czy intrygujące... chyba nie ważne według mnie obecnie większosć rodziców zrobiło by wszystko aby rozwój dziecka przebiegał jak najlepiej więc stymulowanie jest zmysłów napewno wielu rodzicom się spodoba.
z pewnością się spodoba, choć moim zdaniem obecnie jest zatrzęsienie zabawek stymulujacych. Szeleszczące maskotki, skarpetki, karuzele, lampki, grzechotki, piosenki, bajeczki, kocyki itd ze myslę, że dobrze by było żeby łóżeczko pozostało oazą spokoju kojarzoną jedynie ze spaniem i odpoczynkiem.
Informacje: Dołączyła 1086 dni temu Posty: 742 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-19, 09:57
:) napisał/a:
że dobrze by było żeby łóżeczko pozostało oazą spokoju kojarzoną jedynie ze spaniem i odpoczynkiem.
Zgadzam się W momencie, gdy maluch wsadzany jest do łóżeczka powinien wiedzieć, że to miejsce spania, miejsce, gdzie można odpocząć po wrażeniach całego dnia a nie nasłuchiwać odgłosów, które będą stymulować jego rozwój od tego jest całe mnóstwo zabawek, książeczek, itp. Co za dużo to niezdrowo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum