Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 709 dni temu Posty: 213 Skąd: Olkusz
Profil: Imię: Marzena
Im. dziecka: Anastazja, Maksym
Wysłany: 2010-03-03, 21:00
Tak czytam te wasze opisy i oglądam zdjęcia i zaczynam się zastanawiać czy dobrze zrobiłam pozwalając teściowej zakupić nam łóżeczko... Najpierw się ucieszyłam, że nas trochę odciąży finansowo a teraz zastanawiam się czy wybierze odpowiednie, czy będzie ładne, funkcjonalne...
No mam nadzieję, że teściowa jako iż ma doświadczenie się wykaże
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 767 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-04, 06:35
Spróbuj z nia na ten temat porozmawiać? Na zasadzie wspólnych zakupów czy oglądania w necie - "ojej, jakie to ładne!", "oo, a to musi byc strasznie niewygodne" itp - może coś z tych uwag zapamięta
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
ale czy sa brzydkie lub niefunkcjonalne lozeczka? lozeczko to lozeczko. najwazniejsze zeby mialo 3 poziomy, dobry materacyk i bylo zrobione z dosc twardego drewna, ktore nie rozkoleboce sie po roku uzywania.
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-04, 22:42
Więc... niefunkcjonalne to np. takie, które nie ma 3 poziomów, dobrego materacyka i łatwo się koleboce
A brzydkie - to np. w kolorze zupełnie nie pasującym do reszty pokoiku
niefunkcjonalna to moze byc szafa do ktorej nie mieszcza sie ubrania, lub zastawia polowe pokoju, a w kazdym lozeczku dziecku bedzie sie spalo tak samo, bez wzgledu na kolor. nie bardzo rozumiem do czego zmierzasz, chyba ze chodzi jedynie o kontre, bo té uwielbiasz stawiac
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-05, 20:02
Ja mam łóżeczko drewniane 3poziomowe i turystyczne 2poziomowe. Niby różnica niewielka, ale wygodniej się mniej schylać, zwląszcza gdy maluch wcześnie zaczyna wygibasy, a w nocy jeszcze się budzi.
Mamunia Szymunia - zdecyduj się - albo każde łóżeczko jest funkcjonalne, albo żeby być funkcjonalne musi spełniać wymienione przez Ciebie pewne warunki.
Poza tym nie pisałam, że kolor wpływa na funkcjonalność, a na urodę łóżeczka - miło, gdyby pasowało do reszty pokoju, prawda? Tylko jak to teściowej Yoshiko podpowiedzieć
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1533 dni temu Posty: 4112
Profil:
Wysłany: 2010-03-05, 21:42
ale nie za bardzo rozumiem w czym tkwi problem. nie może być tak, że teściowa wyłoży pieniądze, a TY to łóżeczko wybierzesz i kupisz? ja szczerze mówiąc, to sobie nie wyobrażam, żeby było inaczej
co do poziomów, też ten najwyższy był mi wygodny, ze względu właśnie na schylanie się do Małego.
Wysłany: 2010-03-06, 09:26
Tri napisał/a:
Ja mam łóżeczko drewniane 3poziomowe i turystyczne 2poziomowe. Niby różnica niewielka, ale wygodniej się mniej schylać, zwląszcza gdy maluch wcześnie zaczyna wygibasy, a w nocy jeszcze się budzi.
Mamunia Szymunia - zdecyduj się - albo każde łóżeczko jest funkcjonalne, albo żeby być funkcjonalne musi spełniać wymienione przez Ciebie pewne warunki.
Poza tym nie pisałam, że kolor wpływa na funkcjonalność, a na urodę łóżeczka - miło, gdyby pasowało do reszty pokoju, prawda? Tylko jak to teściowej Yoshiko podpowiedzieć
jestem zdecydowana, kazde lozecko jest funkcjonalne, bo kazde ma 4 nogi, w kazdym dziecku tak samo sie spi. a jesli sie rozkoleboce to swiadczy tylko o tym ze jest badziewne, a nie niefunkcjonalne. bo czy rozkolebotane, czy 2 poziomowe bedzie spelnialo swoja funkcje.
natomiast jesli tesciowa zaoferowala swoja pomoc przy kupnie, to wydaje mi sie ze nie powinno byc problemu z pojsciem na wspolne zakupy. Yoshiko pozostaje tylko do wyjasnienia kwestia finansowa, zebys wiedziala na jakie lozeczko mozesz patrzec. No i wspolny wypad na zakupy
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 702 dni temu Posty: 13
Im. dziecka: Oskar
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-08, 10:32
Ja mam zamiar zakupić taki gotowy zestaw jest na allegro - niestety nie mogę jeszcze linku wstawić, bo za krótko tu jestem i zbyt mało postów napisałam.
W skład zestawu wchodzi:
1. Łóżeczko RADEK X, kolor SOSNA o wymiarach 120 x 60 - Łóżeczko RADEK X, wykonane z drewna sosnowego. Radek X posiada okrągłe szczebelki oraz trzy poziomy regulacji materaca.
2. Materac piankowy - pianka z której wykonany jest materac posiada wszystkie wymagane atesty i certyfikaty, jest to materac całkowicie bezpieczny dla Twojego dziecka. Poszycie 100% bawełna, zdejmowane i rozpinane na zamek błyskawiczny.
3. Poszewka na kołderkę - wymiar 90 x 120 zapinana na suwaczek. Przepiękna pościel, wzornictwo i kolorystyka, 100% bawełna, wykonana z tkanin posiadających niezbędne certyfikaty.
4. Poszewka na podusię - wymiar 40 x 60 zapinana na suwaczek.
5. Ochraniacz gruby, z wyoblony zagłówkiem - wymiar 30 x 190.
6. Wypełnienie kołderki - wymiar 90 x 120, białe, 100% bawełna z atestem, cieplutkie, trwałe, antyalergiczne wypełnienie zapewniające doskonała izolację cieplną. Czterokanałowa struktura włókien pozwala na doskonałą cyrkulację powietrza oraz optymalną temperaturę o każdej porze roku.
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 709 dni temu Posty: 213 Skąd: Olkusz
Profil: Imię: Marzena
Im. dziecka: Anastazja, Maksym
Wysłany: 2010-03-12, 11:04
A ja dzisiaj jadę po łóżeczko, jednak wzięłam od teściowej pieniądze i sama je sobie wybiorę już nawet wiem jakie, łóżeczko plus komplet pościeli hihi ale jestem cała w skowronkach przez to wybrałam taki wzór
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-12, 12:56
hehe mam taki sam znaczy się synuś ma plus jeszcze do wózka też mam komplecik w te wzorki i tym kolorze, a że miałam małą wpadkę przy kupowaniu, znaczy się sprzedawca, to dostałam jeszcze taki sam komplet do wózka tylko że niebieski
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum