REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Przesunięty przez: madzia
2009-05-20, 19:58
Tytuł: Łóżeczko dla dziecka
Autor Wiadomość
Yoshiko 

Informacje:
Dołączyła 709 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Im. dziecka: Anastazja, Maksym
Wysłany: 2010-03-03, 21:00   

Tak czytam te wasze opisy i oglądam zdjęcia i zaczynam się zastanawiać czy dobrze zrobiłam pozwalając teściowej zakupić nam łóżeczko... Najpierw się ucieszyłam, że nas trochę odciąży finansowo a teraz zastanawiam się czy wybierze odpowiednie, czy będzie ładne, funkcjonalne...

No mam nadzieję, że teściowa jako iż ma doświadczenie się wykaże :)

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 767 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-03-04, 06:35   

Spróbuj z nia na ten temat porozmawiać? Na zasadzie wspólnych zakupów czy oglądania w necie - "ojej, jakie to ładne!", "oo, a to musi byc strasznie niewygodne" itp - może coś z tych uwag zapamięta :)

:) 

Informacje:
Dołączyła 1289 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-03-04, 22:20   

ale czy sa brzydkie lub niefunkcjonalne lozeczka? lozeczko to lozeczko. najwazniejsze zeby mialo 3 poziomy, dobry materacyk i bylo zrobione z dosc twardego drewna, ktore nie rozkoleboce sie po roku uzywania.

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 767 dni temu

Profil:
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-03-04, 22:42   

Więc... niefunkcjonalne to np. takie, które nie ma 3 poziomów, dobrego materacyka i łatwo się koleboce :>
A brzydkie - to np. w kolorze zupełnie nie pasującym do reszty pokoiku :)

Informacje:
Dołączyła 1289 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-03-05, 15:31   

niefunkcjonalna to moze byc szafa do ktorej nie mieszcza sie ubrania, lub zastawia polowe pokoju, a w kazdym lozeczku dziecku bedzie sie spalo tak samo, bez wzgledu na kolor. nie bardzo rozumiem do czego zmierzasz, chyba ze chodzi jedynie o kontre, bo té uwielbiasz stawiac ;)

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1533 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-03-05, 15:47   

Tri napisał/a:
niefunkcjonalne to np. takie, które nie ma 3 poziomów,
moje ma 2, srodkowy i dolny, a po co mi jeszcze wyzej? :P kupujac nawet nie pomyslalam zeby to wziac pod uwage.

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 767 dni temu

Profil:
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-03-05, 20:02   

Ja mam łóżeczko drewniane 3poziomowe i turystyczne 2poziomowe. Niby różnica niewielka, ale wygodniej się mniej schylać, zwląszcza gdy maluch wcześnie zaczyna wygibasy, a w nocy jeszcze się budzi.

Mamunia Szymunia - zdecyduj się - albo każde łóżeczko jest funkcjonalne, albo żeby być funkcjonalne musi spełniać wymienione przez Ciebie pewne warunki.
Poza tym nie pisałam, że kolor wpływa na funkcjonalność, a na urodę łóżeczka - miło, gdyby pasowało do reszty pokoju, prawda? Tylko jak to teściowej Yoshiko podpowiedzieć ;)

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1533 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-03-05, 21:42   

ale nie za bardzo rozumiem w czym tkwi problem. nie może być tak, że teściowa wyłoży pieniądze, a TY to łóżeczko wybierzesz i kupisz? ja szczerze mówiąc, to sobie nie wyobrażam, żeby było inaczej :roll:

co do poziomów, też ten najwyższy był mi wygodny, ze względu właśnie na schylanie się do Małego.

Gość

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-03-06, 09:26   

Tri napisał/a:
Ja mam łóżeczko drewniane 3poziomowe i turystyczne 2poziomowe. Niby różnica niewielka, ale wygodniej się mniej schylać, zwląszcza gdy maluch wcześnie zaczyna wygibasy, a w nocy jeszcze się budzi.

Mamunia Szymunia - zdecyduj się - albo każde łóżeczko jest funkcjonalne, albo żeby być funkcjonalne musi spełniać wymienione przez Ciebie pewne warunki.
Poza tym nie pisałam, że kolor wpływa na funkcjonalność, a na urodę łóżeczka - miło, gdyby pasowało do reszty pokoju, prawda? Tylko jak to teściowej Yoshiko podpowiedzieć ;)

jestem zdecydowana, kazde lozecko jest funkcjonalne, bo kazde ma 4 nogi, w kazdym dziecku tak samo sie spi. a jesli sie rozkoleboce to swiadczy tylko o tym ze jest badziewne, a nie niefunkcjonalne. bo czy rozkolebotane, czy 2 poziomowe bedzie spelnialo swoja funkcje.
natomiast jesli tesciowa zaoferowala swoja pomoc przy kupnie, to wydaje mi sie ze nie powinno byc problemu z pojsciem na wspolne zakupy. Yoshiko pozostaje tylko do wyjasnienia kwestia finansowa, zebys wiedziala na jakie lozeczko mozesz patrzec. No i wspolny wypad na zakupy :)

aniag 

Informacje:
Dołączyła 702 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Oskar
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-03-08, 10:32   

Ja mam zamiar zakupić taki gotowy zestaw jest na allegro - niestety nie mogę jeszcze linku wstawić, bo za krótko tu jestem i zbyt mało postów napisałam.

W skład zestawu wchodzi:

1. Łóżeczko RADEK X, kolor SOSNA o wymiarach 120 x 60 - Łóżeczko RADEK X, wykonane z drewna sosnowego. Radek X posiada okrągłe szczebelki oraz trzy poziomy regulacji materaca.

2. Materac piankowy - pianka z której wykonany jest materac posiada wszystkie wymagane atesty i certyfikaty, jest to materac całkowicie bezpieczny dla Twojego dziecka. Poszycie 100% bawełna, zdejmowane i rozpinane na zamek błyskawiczny.

3. Poszewka na kołderkę - wymiar 90 x 120 zapinana na suwaczek. Przepiękna pościel, wzornictwo i kolorystyka, 100% bawełna, wykonana z tkanin posiadających niezbędne certyfikaty.

4. Poszewka na podusię - wymiar 40 x 60 zapinana na suwaczek.

5. Ochraniacz gruby, z wyoblony zagłówkiem - wymiar 30 x 190.

6. Wypełnienie kołderki - wymiar 90 x 120, białe, 100% bawełna z atestem, cieplutkie, trwałe, antyalergiczne wypełnienie zapewniające doskonała izolację cieplną. Czterokanałowa struktura włókien pozwala na doskonałą cyrkulację powietrza oraz optymalną temperaturę o każdej porze roku.

7. Wypełnienie podusi - wymiar 40 x 60, białe, 100 % bawełna.

8. Stelaż do baldachimu - niezbędny dla tego zestawu, może być mocowany na dłuższym lub krótszym boku łóżeczk

9. Baldachim z kokardą.

Cena całego zestawu to niecałe 300 zł.

Yoshiko 

Informacje:
Dołączyła 709 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Im. dziecka: Anastazja, Maksym
Wysłany: 2010-03-12, 11:04   

A ja dzisiaj jadę po łóżeczko, jednak wzięłam od teściowej pieniądze i sama je sobie wybiorę :D już nawet wiem jakie, łóżeczko plus komplet pościeli :D hihi ale jestem cała w skowronkach przez to :D wybrałam taki wzór :D

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1488 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-03-12, 12:15   

Yoshiko, śliczny komplecik :-D

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1311 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-03-12, 12:56   

hehe mam taki sam :) znaczy się synuś ma <tancze> plus jeszcze do wózka też mam komplecik w te wzorki i tym kolorze, a że miałam małą wpadkę przy kupowaniu, znaczy się sprzedawca, to dostałam jeszcze taki sam komplet do wózka tylko że niebieski :)

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1159 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-03-12, 13:06   

Też mi się bardzo podoba. :-D

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1533 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-03-12, 21:02   

też mam te same miśki :) więc nie muszę pisać, że mi się podoba ;-)
a łóżeczko ma fajny kolor :)

Odpowiedz do tematu