Dziewczynki pomocy?!!!!
Julia od kilku dni wrzeszczy i piszczy jak czegoś nie pozwolę np:dzisiaj nie pozwoliłam się jej bawić moim telefonem i delikatnie jej go zabrałam.Po czym był wrzask pisk i rzuciła się na podłogę.Ja ją podniosłam i przytuliłam po czym zaczęła mnie bić.I ja nie wiem co robić.Ona jest malutka i chyba nie rozumie o co chodzi.
Jak mam ją oduczyć takiego zachowania?
mamis, ona doskonale wie o co chodzi I w ten sposób testuje ile jej wolno
mamis napisał/a:
Jak mam ją oduczyć takiego zachowania?
Konsekwencją, stanowczością i nie zwracaniem uwagi.
Moją nauczyłam, że jak jej pokazuje palcem "no, no, no", to jej czegoś naprawdę nie wolno- ona sama mi tez no, no no odpowiada i odpuszcza Ale zdarzają się sytuację, że zaczyna histeryzować, krzyczeć. Wtedy stanowczo jej powtarzam ze nie wolno, staram sie odwrócic uwage, a jak nie pomaga, wychodze- za 5 sek jest juz przy mnie, czasem juz spokojna czasem dalej sie awanturuje wiec powtarzam znowu, że nie wolno, staram sie odwrócić uwagę, itd. do skutku Ale za pierwszym razem... Tak jak calineczka, nie miałam pojęcia jak się zachować
mamis, mala usiedzi ci w jednym miejscu za kare? ja ignoruje fochy i trzaskanie reka w stol. Patrze gdzie indziej albo wychodze. Mala ma zmieszana mine i nie minie 10 sekund i juz jest inna nie zwracaj uwagi na zlosc, dziecko tez ma do tego prawo a w tym wieku to sie chyba dopiero zaczyna.
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 640 dni temu Posty: 2723 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2012-03-10, 09:30
Moj Maly tez charakterny, tylko nie wiem czy to kolejny etap rozwoju czy po prostu taki nerwus z niego Zlosci sie jak mu czegos zabronie, piszczy i od razu placz Na dodatek bije i szczypie z usmiechem na twarzy Mam nadzieje ze to przejsciowe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum