Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1393 dni temu Posty: 2638 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-22, 17:11
No właśnie dzisiaj zażyłam je w trakcie posiłku i nie było tak strasznie. No i poza tym mam okropne zaparcia. Jem codziennie koło 1kg owoców (tj, winogron, banany, czasami jabłka i mandarynki), ale to jest masakra. Mam zespół jelita drażliwego, myślałam, że gorsze zaparcia niż te chorobowe mnie nie dotkną i się pomyliłam. Już nie wiem co robić, bo po niczym nie chce mnie przeczyścić.
Słyszałam, że migdały są dobre na mdłości...
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 818 dni temu Posty: 2269
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-22, 17:30
LeeLoo, ja miałam okropne mdłości od 5 tc do teraz (niby w kolejnych ciążach nie powinno się tak zdarzać, ale ktoś się pomylił). Na mdłości nie znalazłam sposobu, trzeba je przetrwać. A co do zaparć to kiwi pomaga jedno na noc i duuuużo wody, przynajmniej 1,5 l
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 768 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-22, 20:18
Banany zapierają, zrezygnuj na razie. Podobno duża ilość cukrów prostych (w tym fruktozy z owoców) też nie pomaga... Z domowych sposobów na zaparcia masz suszone owoce - póki co w sklepach sezon na nie trwa w najlepsze No i pić, pić dużo trzeba.
U mnie pomagał kefirek Mam lekką nietolerancję laktozy...
Na mdłości różnym dziewczynom różne rzeczy pomagają - musisz popróbować.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 703 dni temu Posty: 13
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Oskar
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-08, 10:42
ja miałam mdłości prawie do 18 tc, wymioty również mnie męczyły...
na początku pomagały mandarynki i paluszki, potem cukierki miętowe... a potem już nic... no ale w końcu przeszły, choć czasem jeszcze potrafię zwymiotować i potrafi nieźle zamulić...
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 736 dni temu Posty: 2452 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-08, 10:56
a ja dziś wstałam i o dziwo, czuję się w miarę dobrze!!! nie powiem, że jest to cudowne samopoczucie, ale w porównaniu do tego co bylo przez ostatni tydzien to rewelacja!!! może to adrenalinka przed dzisiejsza wizyta u gina 15.15
Ja mam mdłości całodnioowe, na przemian ze zgagą... czasem budzę się również w nocy. Jest strasznie... do tego częstyból głowy. Prawie wszystkie zapachy mnie drażnia, nie wspomnę juz o papierosach które wyczuwam z daleka. Ale wymiotów brak jak narazie. Dopiero mnie to meczy od ok 2 tygodni a juz mam dość.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1393 dni temu Posty: 2638 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-17, 14:09
Moje mdłości też przeciągają się na cały dzień. Ba budzą mnie nawet w nocy, dzisiaj wstałam o 2.30 zrobiłam gorącą herbatkę, bo to mi pomaga, ale i tak zasnęłam znów dopiero po 4.00. Nic mi już nie chce pomagać
kasia_kms, LeeLoo, ja też miałam takie całodniowe i i niestety do prawie 15 tyg mnie trzymały non stop i nic nie pomagało W moim wypadku po prostu musiałam jeść to co akurat mi pasowało (głównie płatki i chrupki kukurydziane) i przeczekałam, ale ciężko było. Mój mąż już też dość miał, bo NIC nie gotowałam i od wszystkiego co on gotował- od zapachów w sensie- mnie odrzucało. Chyba trzeba te przyjemności przeczekać po prostu....
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1160 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-17, 14:23
Oj współczuje, ja też miałam długo mdłości i wymiotowałam, podobno niektórym pomaga imbir, ciasteczka imbirowe, herbatki imbirowe. Mi nie pomagały, ale może na Was podziała.
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-17, 14:31
Kamyczek z tego imbiru to śmiać mi się chce, bo kupiłam Prenatal Complex, pani w aptece tak zachwalała, że tu imbir jest i mięta, że mdłości łagodzi, a jak tylko łyknęłam te piguły to odrazu odbijanie mdłości i jedna wielka masakra...
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-17, 14:41
Imbir w Prenatalu? Zaraz zerknę na skład swojego, ale pierwsze słyszę.
No to widzisz jeśli mam ten sam to już w ogóle świadczy o tym że na mnie nie działa.
Ja to miałam mdłości ale po Femintalu.
W moim nie ma ale ja mam Classic.
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-17, 15:01
No a ja mam ten Complex. I to żelazo to mam wrażenie, ze zaparcia miałam po tych witaminach gorsze. Bo jak zpowrotem wróciłam do zwykłego folika to jest lżej.
Ale od 12tyg, muszę za innymi pigułami się rozejrzeć.
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-17, 15:11
LeeLoo, Każdy inaczej reaguje więc najlepiej samemu sprawdzić, mi wszyscy polecali Feminatal, ale jak już wcześniej napisałam strasznie mnie po nich nudziło i wymiotowałam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum