REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Tytuł: mdlosci
Autor Wiadomość
Laurel 

Informacje:
Dołączyła 578 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Dominika, Patryk, Kubuś
Wysłany: 2010-07-15, 07:53   

Mnie lekarka poleciła Prenatal complex. Ma składniki przeciw mdłościom - imbir i olejek miętowy. Rzeczywiście czuję się teraz dużo lepiej, jednak nie mam pewności czy zadziałał ten lek czy po prostu ulga przyszła wraz z końcówką pierwszego trymestru. Biorę go dalej, jednak po ukończeniu Trzeciego miesiąca ciąży trzeba pamiętać, by łykać wraz z nim też coś, co ma kwasy DHA, bo complex ich nie zawiera. Ja mam Omega med pregna.

Beata 

Informacje:
Dołączyła 587 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-07-15, 09:29   

wczoraj mnie trochę muliło, ale to chyba po czekladzie, ogólnie dalej wporzo :-)

malami 

Informacje:
Dołączyła 735 dni temu

Profil:
Imię: Jola
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-07-15, 10:38   

jejku, jak ja sobie przypomne moje mdłości.... zaczęly się w 7tc i trwały do końca Iszego trymestru, cały dzień i dzien w dzien, cięzko bylo funkcjonować, jakis zapach nie bardzi i leciałam na spotkanie z panem O... ale Iszy trymestr się skończył i przeszło jak ręką odjął, teraz czasami mo niedobrze, ale to chyba wtedy jak za bardzo pokombinuje z jedzeniem ;)

Beata napisał/a:
ale to chyba po czekladzie
słodko :oops: wypowiedz prawdziwej ciężarówki ;)

motylek
Gość

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-07-15, 19:03   

no coż to ja jestem chyba tym odsetkiem który musi dłużej sie męczyć 17 tc i wciąż jeszcze są - fakt lepiej niż było ale jeszcze nie to. Z małym odeszły jak rręką odjąl jak byłam w 13tc i jak w szpiatlu wylądowałam. A tu... myślę że teraz duży wpływ ma pogoda, upał, osłabienie, zapachy męczą wszystko szybciej się psuje i rozkłada...

Emka 

Informacje:
Dołączyła 484 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-10-25, 11:12   

ja chyba teraz spróbuję tego Prenatala complex,obecnie kończę opakowanie Feminatal 800

może jakoś zelżeją mi te mdłości :roll:

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1533 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-10-25, 21:14   

Emka napisał/a:
może jakoś zelżeją mi te mdłości :roll:

oj nie wiem. mi gin kazał łykać prenatal dopiero jak mdłości ustąpią, bo on właśnie jeszcze może zwiększać to złe ciążowe samopoczucie.

Emka 

Informacje:
Dołączyła 484 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-10-26, 09:33   

a przecież zawiera imbir i olejek miętowy który ma złagodzić właśnie te dolegliwości...hmm :roll:

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1533 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-10-26, 12:11   

przepraszam, mój błąd, ja miałam łykać prenatal classic.

DziQska 

Informacje:
Dołączyła 469 dni temu

Profil:
Imię: Renia
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-10-26, 13:15   

Może to zabrzmi dziwnie ale od początku ciąży do teraz nie miałam żadnych mdłości, jedynie raz zdarzyło mi się wymiotować ale to z powodu zatrucia pokarmowego.

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1533 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-10-26, 21:37   

DziQska napisał/a:
Może to zabrzmi dziwnie ale od początku ciąży do teraz nie miałam żadnych mdłości,

wcale nie dziwnie.
tylko się cieszyć :)

Emka 

Informacje:
Dołączyła 484 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-10-27, 08:54   

tylko pozazdrościć :-)

Drita 

Informacje:
Dołączyła 380 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-01-29, 20:41   

Hej spróbujcie leku o nazwie MAMARIN z wit b6 i imbirem na mdlosci i nudnosci w ciazy bez recepty ok.16 zl w aptece:) lagodzi dolegliwosci:) i powodzenia:)

robaczek 

Informacje:
Dołączyła 375 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-02-07, 12:08   

Ojj i mnie dopadły już mdłości i wymioty. Od kilku dni rano cierpię z wami... Pojawiają się na razie tylko rano i oby tak pozostało... Dziś wypróbowałam tą metodę z jedzeniem przekąski przed wstaniem z łóżka i powiem wam, że faktycznie pomaga, mdłości co prawda miałam, ale nie wymiotowałam przynajmniej... A miałyście też nasilone objawy przy myciu zębów? Chyba zainwestuję w pastę do zębów dla dzieci, albo jakąś smakową, bo z miętą będzie chyba kiepsko... A w ciągu dnia na razie mi nie dokuczają te objawy, chyba, że przejdzie koło mnie ktoś kto pali, jeśli poczuję dym papierosowy objawy się nasilają i to bardzo... Oby szybko odeszły...

ewelcia1987 

Informacje:
Dołączyła 770 dni temu

Profil:
Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2011-02-07, 15:18   

robaczku ja też myjąc zęby muszę uważać, ja mam tylko mdłości bez wymiotów, ale pociąga mnie tak, że żołądek boli. Mój gin ostatnio powiedział żebym piła rano i wieczorem pół szklanki przegotowanej wody z dwoma łyżeczkami miodu, bo to jakos ma oszukać mózg :-P i próbowałam przez kilka dni, i muszę powiedzieć że na mnie nawet skutkowało, niestety miód mi się skończył, ale jak wybiorę się do sklepu to będę pić nadal :-)

Phalaenopsis 

Informacje:
Dołączyła 549 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-02-07, 23:24   

Mnie na szczęście już przeszło. A męczyło mnie od 3 tygodni... Masakra. Trzymam za Was kciuki, żeby Was też już dłużej nie męczyło.

Odpowiedz do tematu