Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 668 dni temu Posty: 380
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-01, 10:00 mdlosci
czy sa tu takie mlode (przyszle)mamy jak ja? jestem w 8 tygodniu ciazy i dzien w dzien juz od miesiaca mecza mnie mdlosci... bez wymiotow wprawdzie ale takie to meczace... macie jakies sprawdzone sposoby zeby to zalagodzic? bylabym wdzieczna za wszystkie rady
mloda_mama, z rana przed wstaniem z lozka skubnij jakies krakersy, herbatniki, najlepiej sobie wieczorem polozyc kolo lozka...i polez chwilke po przebudzeniu, nie podnos sie od razu. jedz czeciej a mniejsze ilosci i miej cos zawsze pod reka co mozna przegryzac
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 732 dni temu Posty: 1441
Profil: Imię: Alicja
Im. dziecka: Szymuś
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-01, 12:49
Dokładnie jest tak jak pisze Madzia. Mdłości najczęściej biora się z głodu. Miej zawsze coś do przegryzienia pod ręką, czasem wypicie pół albo szklanki wody pomaga. Nie doprowadzaj do sytuacji, w której będziesz bardzo głodna.
Profil: Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-01, 13:11
Ja nie mialam tej nieprzyjemnosci w ciazy , ale oprocz tego co pisza dziewczyny staraj sie jesc duzo malych posilkow w ciagu dnia a nie 3 duze i nic poza tym. To bardzo pomaga.
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-01, 17:34
dzieki za wszystkie rady, postaram sie wdrozyc je w zycie ale co do tego glodu to faktycznie zauwazylam ze jak jestem glodna to wtedy najczesciej jest mi niedobrze...
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-03, 12:48
a czytalam ze jej przedawkowanie jest niebezpieczne, bo w duzych ilosciach stanowi trucizne dla organizmu w ogole. 2 mg to optymalna dzienna dawka a ja ile bym musiala brac?
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-03, 17:27
aha to moze sie zapytam lekarki jak mam brac i czy moge. kurcze po dzis sie dowiedzialam ze swoich lekow na alegrie nie moge brac bo od brania ich regularnie szczegolnie we wczesnej fazie ciazy dziecko moze miec jakas wade serca a ja bralam ale nie wiedzialam 1. ze jestem w ciazy 2. ze te leki az tak szkodza
a i w ogole jestem zalamana bo sie przeziebilam strasznie boli mnie gardlo troche kapie z nosa no i ogolnie do bani... dzis przez to nie bylam w szkole a brac moge tylko panadol. jak moge pokonac chorobsko?
ps. wg mojego suwaka to juz 9 tydzien, ale to zasuwa
Ostatnio czytalam, ze woda z duza iloscia cytryny pomaga na mdlosci, ale na prawde kwasna woda
_________________ Gdy przyszłaś na ten świat moje życie całkiem rozjaśniało...
Jesteś moim światełkiem - tak przecież być musiało!
Dziękuję Ci że jesteś, że śmiejesz się i płaczesz...
Że czasem tak na mnie patrzysz...
Tak jakoś pięknie.... "inaczej".
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 976 dni temu Posty: 882
Profil: Im. dziecka: Michałek
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-05, 12:01
To prawda , że kiedy jestem głodna a przynajmniej żoładek pusty to mam dziwne odczucia nudnosci ale na razie daje sobie rade z tym i jesli tak by mialo byc to nie jest najgorzej ale to dopiero początki i nie wiadomo jak bedzie
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 249 dni temu Posty: 450 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-05, 13:45
Przyszłe mamusie, ja mdłości miałam przez 4 tygodnie, w trzecim miesiącu. Na całe szczęście przeszły. Schudłam wtedy, mało jadłam, bo wszystko mnie mdliło. Ale za to dużo piłam. Bardzo pomagała mi woda z kiszonej kapusty. Po wypiciu szklanki mdłości przechodziły nawet na 5 godzin! Polecam! Poza tym przy takim kwasie zwiększa się łaknienie i wtedy mogłam coś normalnie zjeść i nakarmić dzidzię przy okazji
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum