REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Przesunięty przez: madzia
2011-02-03, 11:35
Tytuł: Miesiączka po porodzie
Autor Wiadomość
latarniczka 

Informacje:
Dołączyła 946 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-07-09, 12:33   

9 miesięcy przerwy na ciąże, potem 6 tygodni krwawienia połogowego i od tej pory spokój :) u mnie laktacja zatrzymała menstruację :) i dobrze :D

mloda_mama 
mamusia :)

Informacje:
Dołączyła 1226 dni temu

Profil:
Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2009-07-09, 13:17   

zazdroszcze.
ze mnie ciagle cos jeszcze leci ja juz nie wiem co to dokladnie jest chyba krwawienie pologowe raczej nie no nie? okres chyba tez nie bo juz mialam takie krwawienia podobne do okresu tydzien temu ale teraz zas mi cos leci juz nie wiem czy to po tych tabletkach czy po czym <bezradny> moze pojde do gina sie spytac bo to taki straszny dyskomfort ze ciagle musze miec zalozona podpaske

latarniczka 

Informacje:
Dołączyła 946 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-07-09, 14:59   

krwawienie połogowe może trwać nawet do 8 tygodni. Ja miałam w połogu tak że były np dwa dni spokoju, już myslałam że koniec a tu na nowo coś leciało... ale faktycznie lepiej spytać gina. Jeśli to nadal oczyszczanie po porodzie to może warto żeby Ci dał oxy do powdychania na przyspieszenie ? u nas w szpitalu tak robili jak dziewczyny nie mogły się oczyścić i się stan zapalny robił... ale ja nie lekarz więc lepiej zapytać fachowca :)

mloda_mama 
mamusia :)

Informacje:
Dołączyła 1226 dni temu

Profil:
Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2009-07-09, 15:56   

az 8 tygodni? nie wiedzialam o tym
o kurcze stan zapalny? no to w takim razie na pewno pojde do gina. :-/

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 1288 dni temu

Profil:
Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-07-14, 14:44   

Sluchajcie , a ja jeszcze nie dostalam miesiaczki ani razu do tej pory? To normalne? :roll: Oczywiscie caly czas karmie piersia.

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1490 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2009-07-14, 15:10   

alexa pewnie że normalne . Niektóre kobiety do puki karmią piersią nie mają miesiączki :-D

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 1288 dni temu

Profil:
Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-07-14, 15:12   

No to dobrze , ostatnio wogole myslalam , ze znow w ciazy jestem :shock: Ale sie wystraszylam, az test musialam zrobic. Cale szczescie alarm okazal sie falszywy....uff

:) 

Informacje:
Dołączyła 1291 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-07-14, 20:07   

Aneta napisał/a:
alexa pewnie że normalne . Niektóre kobiety do puki karmią piersią nie mają miesiączki :-D

nawet jesli to karmienie jest juz nieregularne i dziecko je wiele innych rzeczy????

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1490 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2009-07-15, 07:34   

Ala wydaje mi się że tak . Że dopóki leci mleko można nie mieć miesiączki . Ja przestałam karmić Dominika po roku a mleko leciało jeszcze ze mnie bardzo długo . Tylko że ja nie miałam przerwy bo miesiączkę dostałam od razu po połogu .

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1535 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-07-21, 09:02   

a ja to już sama nie wiem czy to była miesiączka czy nie <bezradny> minął już miesiąc, a tu cicho i okresu ani widu ani słychu. poczekam sobie jeszcze spokojnie, a w sierpniu i tak muszę iść do kontroli do gina, to z nim porozmawiam.

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1313 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-07-21, 14:57   

madzia nic sie nie martw, pewnie to był okres. Mój pierwszy po porodzie też był dziwny i dłuuugiii,(plamiłam, krwawiłam potem cisz i znów krwawienie w sumie ponad 10 dni) powiedziałam o tym ginkowi a on na to, że spokojnie, że pierwsze miesiączki mogą tak wyglądać i uprzedził od razu że teraz następna @ może pojawić się równie dobrze za 2 tygodnie jak i za 2 miesiące :shock: . Trochę czasu minie zanim organizm się ureguluje :)

MadziaD 

Informacje:
Dołączyła 930 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-07-24, 20:41   

Ja dostałam okres po prawie dwóch miesiącach od porodu i był normalny, taki jak przed ciążą. Za to objawy mi się zmieniły, bo jak przed ciążą umierałam gdy zbliżał się okres, tak teraz w ogóle tego nie czuję. Wcześniej natomiast nie czułam kiedy mam owulację, a teraz tak. Okres od razu mi się wyregulował, jest tak samo obfity i tak samo długi jak przed ciążą. Jedyny plus - mniej odczuwalny :)

supermarta7 

Informacje:
Dołączyła 992 dni temu

Profil:
Imię: Marta
Im. dziecka: Martynka Michał
Nastrój:
agresywna

Wysłany: 2009-07-26, 14:55   

witam
szukalam takiego wątku...

jestem 8tyg po porodzie,polog mi sie skonczyl w 6 tyg.
Od 3 dni mam STRASZNIE OBFITY NA MAXA OKRES!!!!!!!!!!Jej ,leci ze mnie jak z zarżnietego swiniaka :shock: :shock: :shock:

tampony??moge zapomniec-nie daja rady!!!Myslalam juz by kupic podklady poporodowe :shock: ....ale kupilam najwieksze Belli---dobrze ze nie ma upału,to sie nie odparze :oops:

masakra jednym słowem,brzuch mnie boli,jade na ibupromach....
fakt ,ze nawet niewiedzialam ze dostane...bo wczesniej az mi padalo na nogi tak strasznie to przechodzilam,zawroty glowy i wymioty-teraz NIC...ale teraz troszke MULI <malyhitl>

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1490 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2009-07-26, 16:03   

u mnie było podobnie . Do 6 tyg. połóg potem chyba 4 dni przerwy i znowu zaczęło lecieć . Tylko że to już nie było krwawienie tylko krwotok bo leciało ze mnie jak z kranu . Co godzinę musiałam zmieniać podpaskę . Po 3 dniach poszłam do gina bo już mi się w głowie kręciło . Zrobił USG i przepisał mi tabletki na zatrzymanie krwawienia . Miało ustąpić po 2 dniach bo inaczej do szpitala . Na całe szczęście przestałam krwawić . Tak więc jak to krwawienie jest bardzo mocne to idź do ginekologa .

MadziaD 

Informacje:
Dołączyła 930 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-07-26, 20:05   

U mnie też było obficie przez kilka miesięcy, ale teraz już jest ok :) Wszystko musi się oczyścić i wrócić do normy, a na to potrzeba czasu :)

Odpowiedz do tematu