A tamponów nie wolno uzywać (po porodzie naturalnym
Też o tym słyszałam, że zanim się tam na dole porządnie nie zagoi, to lepiej odpuścić sobie tampony. Ja dopiero po pół roku mogłam używać.
Wszystko musi wylecieć a nie zostawać w środku, żeby nie doszło do zakażenia.
I cierpliwości
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 732 dni temu Posty: 1441
Profil: Imię: Alicja
Im. dziecka: Szymuś
Nastrój:
Wysłany: 2009-07-30, 21:54
marta uwazaj na siebie, jesli tak mocno krwawisz to nie zostawaj sama w domu, bo w kazdej chwili mozesz stracic przytomnosc z upływu krwi. Moze lepiej iśc po jakies tabsy wstrzymujace krwawienie?
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2009-08-28, 13:37 Okrpnie bolesne miesiaczki po porodzie :(((((((
Witam!
Przechodze bardzo bolesne miesiaczkowanie po porodzie i nie wiem jak sobie ztym radzic...doradzcie cos..prosze:( bylam u gina i przepisal mi tabletki spazmolin ale to nic nie pomaga:(
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 730 dni temu Posty: 1123
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Ulcia
Nastrój:
Wysłany: 2009-11-19, 11:06
u mnie połóg nie trwał 6 tyg, może ze 3 tyg
piersią karmiłam tylko przez pierwszy miesiąc
pierwszy okres po porodzie dostałam w sumie po 3 miesiącach od porodu
Ja pierwszy okres dostalam 6 tyg po porodzie. Teraz mam juz nastepny i trwa juz 11dni...tzn nie jest to juz taki mocny okres ale jeszcze krwawie.Troche dziwne mi sie to wydaje
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 976 dni temu Posty: 1872 Skąd: Wałbrzych
Profil: Im. dziecka: Krzyś
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-06, 15:41
a moja miesiączka nadal nieregularna przy kolejnej wizycie u gina ( w lutym) będę musiała o tym porozmawiać, może przepisze mi coś, żeby te cykle się uregulowały. bo jak przy takiej miesiączce starać się o dzidzię? a w tym roku zamieszamy.
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 931 dni temu Posty: 2047 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-06, 17:51
Madzia81, u mnie to samo , po 2 cesarce wszystko i się pomieszało . Teraz też czekam na okres . Miał być 3 dni temu . W tamtym miesiącu też się opóźniał i trwał tydzień
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 754 dni temu Posty: 1100
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-06, 20:42
ja to zbytnio sie nie martwię, mam regularne przez tabletki ale że ostatnia paczkę kończe to potem pewnie wszystko mi do"normy wróci'" - znaczy do różnych długości cyklu. Ja od zawsze miałam długie cykle i nigdy nie regularne raz mniej raz więcej i... dzidzia za pierwszym razem wyszłam więc madzia bez paniki my tez przeciez malucha chcemy w tym roku a powiedz kiedy chcecie zacząć może razem zaciążymy??
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 210 dni temu Posty: 1725 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-06, 20:55
Nie miałam okresu po porodzie, bo 5 tygodnia zaczęłam brać tabletki. Przy minipigułkach może nie być miesiączek - i mnie to spotkało. Po przejściu na normalne miałam trochę plamien w 1 i 2 cyklu, ale poszło gładko. Teraz po odstawieniu całkiem 1 cykl książkowy, a drugi króciutki - a moją norma było min. 35 dni
Przy nieregularnych cyklach warto popróbować mierzenia temperatury, czasem to wiele na starcie wyjasnia (choc o niczym nie przesądza).
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 976 dni temu Posty: 1872 Skąd: Wałbrzych
Profil: Im. dziecka: Krzyś
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-06, 21:50
no ja też przed ciążą byłam długo na tabsach, więc okres regularny był jak w zegarku. a teraz muszę na niego czekać i czekać.
Cytat:
a powiedz kiedy chcecie zacząć może razem zaciążymy??
chciałabym w okolicy wakacji, ale nie wiem jak to wyjdzie ze względu na prawdopodobny wyjazd M.
ale wolałabym tak czy siak do tego czasu mieć w miarę regularne cykle.
fajnie by było razem zaciążyć, ale to nie ten temat, więc ciii
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum