Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2010-01-07, 22:05
:) napisał/a:
miałas kiedykolwiek regularne cykle?
może nie aż tak regularne jak w zegarku, ale nie było z nimi większego problemu. zdarzało się przesunięcie 2,3 dniowe. dlatego tym bardziej się zastanawiam dlaczego teraz jest tak nierówno? bo cykl raz mam 28 dni, a następny 36 myślałam, że jak skończę karmić, to się wszystko unormuje, ale nic na to nie wskazuje.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1315 dni temu Posty: 1831
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2010-01-08, 11:35
a u mnie @ sie pojawila jakies dwa miesiace temu i cisza
moze dlatego,ze maly sie ostatniop mocniej przyssal? Juz chcialam go powoli odstawic od piersi,a on nagle zaczal wicej ciagnac cycka i moze dlatego @ sie znow zatrzymala
może nie aż tak regularne jak w zegarku, ale nie było z nimi większego problemu. zdarzało się przesunięcie 2,3 dniowe. dlatego tym bardziej się zastanawiam dlaczego teraz jest tak nierówno? bo cykl raz mam 28 dni, a następny 36 myślałam, że jak skończę karmić, to się wszystko unormuje, ale nic na to nie wskazuje.
jesli z takimi przesunięciami to znaczy ze były regularne. a co do tego jak wyglądają teraz, to cykle 36 dniowe nie są takie złe. ja mam takie, i owu wystepuje około 20 dnia cyklu. Celujcie od 14-22 dnia i traficie
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2010-01-08, 14:52
dobra. nie schodzimy z tematu.
może jeszcze się ureguluje ta miesiączka. gin w sumie kazał mi przyjść wcześniej jakby była nieregularna, ale się nie zebrałam. teraz to już doczekam do ferii zimowych i się u niego zjawię.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-08, 22:57
Pół roku to jeszcze mogą być wahania hormonów, zwłaszcza jeśli jeszcze w międzyczasie karmiłaś... Myślę, że nie musisz się martwic jeszcze - no chyba, że chcecie się zaczynać starać już niedługo, ale wtedy i tak pewnie przed odwiedzisz lekarza
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Madzia powiem Ci szczezrze, ze nie znam kobiety która miałaby idealne cykle tj co d dnia. Większość z tych, które regularnie miesiączkują mają wahania 2-4 dniowe (co w moim odczuciu jest bardzo regularne). Dopóki Twoje cykle nie są totalnie nieregularne (czyt. 28-45 dni) to na zapas bym się nie stresowała. Ja mam cykle 33-37 dniowe i jestem z nich zadowolona. Zaszłam w ciązę za pierwszym razem, co oczywiscie nie znaczy ze tak samo bedzie i za drugim, ale staram siebyć dobrej myśli.
Zaczęłaś już łykac kwas foliowy?
niby nie ma ale jesli planujecie drugie dziecko, to juz mozesz zacząc go zażywać. W niektórych krajach zalecają zażywanie kwasu przez cały okres płodnosci.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1315 dni temu Posty: 1831
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2010-01-11, 21:56
Ja sobie wykrakalam,jak nie bylo @ przez dwa miesiace tak sie wczoraj pojawila i jest strasznie obfita,czy u was tez tak bylo ? Mam nadzieje,ze to sie zmieni i jeszcze sie wszystko wyreguluje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum