Mleko piję dla smaku, bo wiem że wapniem się nie "najem" z niego.
Ale na początku były to spore ilości mleka, ogólnie nabiał bardzo mi smakuje i jem coś codziennie.
Ja wogole nie pije mleka od prawie urodzenia. jak bylam w ciazy to lekarz mowil, ze to nawet dobrze sie sklada, bo mleko nienadaje sie dla doroslych a dziecko pobiera sobie co chce z organizmu
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 716 dni temu Posty: 2112 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2011-08-18, 10:46
uwielbiam mleko od dziecka zapijam nim ziemniaki z sosem zamiast kompotem co wywołuje za kazdym razem niezdrowe komentarze przy stole
ale junir urodził sie cały wysypany w uczuleniu i lekarz stwierdził, źe to od mleka którym sie opijałam w ciąży, podejrzewali skaze białkowa i był na mleku H.A do 5mż także w ciąży pijcie z głową bo ja to litr dziennie piłam
ponoc dorosli nie trawia czegos tam w mleku. ja nie pije mleka, bo nie toleruje laktozy. moja corka urodzila sie a tymsamym problemem. nie jestesmy alergikami, ale cos nam fermentuje za bardzo w brzuchu ponoc mleko to tylko dla dzieci do 3 lat powinno sie pic. do Anusia: to mozliwe, bo moja mama jak byla ze mna w ciazy to sie opijala mlekiem!
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 872 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2011-09-08, 19:12
Spora część ludzi traci z wiekiem zdolność trawienia laktozy, a niewielka część nie ma tego enzymu od dziecka. Cała reszta może pić do woli A dla tych, którzy za mlekiem tęsknią, są tabletki z laktazą.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum