Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1497 dni temu Posty: 3059 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-01, 20:38
Biedronka u nas tego problemu nie było. Ale w szpitalu jak nam zmieniali, to mówili, że można glukozą dosładzać, żeby dziecko piło.
I choć są z wami, do was nie należą.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 692 dni temu Posty: 1441
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-01, 21:07
My próbujemy i próbujemy już któryś miesiąc i też jesteśmy na Pepti. Jednak każde inne mleko przegrywa z cycem i nie umiem jej nauczyć pić mleka sztucznego
po prostu nie potrafię
Mimo nie podawania cyca przez dobre 6 godzin ( kilka razy tak próbowałam ją przegłodzić) wypije może 5 ml , albo kaszy zje 5 łyżeczek.
Biedronka , współczuję. Nam nie wyszło i nie wychodzi. Może będziesz wytrwalsza.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 776 dni temu Posty: 1706 Skąd: Śrem
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Patryk i Madzia
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-02, 07:03
Wyczytałam na innym forum, że można mleka ze sobą mieszać a więc mieszam. Jak robię 120 ml to 2 bebilonu pepti na 2 bebilonu normalnego. jak robię 150 to 3 pepti i 2 normalnego. Jakoś uda się wypić w granicach 100-120 ml jak na razie na posiłek tak co 3,5 - 4 godzin. Jeszcze z dzień, dwa będę tak robić a później będę zmniejszać ilość normalnego Bebilonu. Glukozą posłodziłam 3 razy ale wystraszyłam się, że mała się nie oduczy więc spróbowałam z mieszaniem mlek. Za jakiś tydzień może zdam relację co z tego wyszło. Plusem u nas jest to, że mała nie jest za bardzo wybredna. Małemu to musieliśmy nawet herbatki ziołowe lekko słodzić a małej nic. Więc nie chcę tego zepsuć
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 776 dni temu Posty: 1706 Skąd: Śrem
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Patryk i Madzia
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-02, 18:11
No to widzę że dobrze zrobiłam. A mała pije już chętniej ale w ilościach jakich jej się podoba. Czasem i 150 a czasem tylko 90 ml. Ale na bebilonie było to samo więc się nie martwię
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 875 dni temu Posty: 1927 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2012-03-13, 11:14
Odkąd wprowadziłam mleczko 2 po szóstym miesiącu Martynka nie zjada już 150 ml jak dawniej, tylko 120. Czy to normalne? To mleczko jest bardziej sycące czy jak
Ewelcia, na Twoim miejscu nie martwiłabym się tym. Martynka mniej pije mleka, ponieważ zaczęła jeść więcej innych pokarmów.Mleko 2 jest dostosowane dla starszych dzieci,więc i może bardziej sycić córkę.
Basia dawno odrzuciła mleczko. Zajada kaszki i jogurty.
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 716 dni temu Posty: 2112 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2012-03-13, 12:28
ewelcia najprawdopodobnie zrezygnuje z jednego mleka u mnie zawsze tak było jadł 6razy dziennie mleko pózniej mniej zaczął zjadać a w końcu jedno odrzucił godziny zmienił i jadł znowu tyle co zawsze
karoll ma racje je duzo innych rzeczy juz i pewnie bardziej smakuja niz mleko
Marzycielka24, ja też myślałam, że to bedzie dłużej trwało, ale początki nie były rewelacyjne. Zaczęło się od łyzki jogurtu raz na kilka dni Teraz jogurty jem, ale juz kończę karmić córę piersią. Mała czasem od babci podje mleczka (okazało się, że babcia w tajemnicy przede mną co jakiś czas podkarmiała Milenkę kaszą manną na krowim mleku - bo chciała sprawdzić czy JA nie przesadzam).
No i Mała wyrasta ze skazy
Czego i Wam życze
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1497 dni temu Posty: 3059 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2012-03-15, 22:18
My od szóstego miesiąca pożegnaliśmy nutramigen, ale mimo wszystko jogurtów i zwykłego mleka mały nie toleruje Po jogurtach wymiotuje, a po zwykłym mleku ma zaraz czerwone poliki. I bądź tu mądry
I choć są z wami, do was nie należą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum