Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 1288 dni temu Posty: 517 Skąd: UK
Profil: Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
Wysłany: 2008-08-02, 13:32
Masz racje ze kazdy ma cos do zaoferowania . Napewno im czlowiek mlodszy tym cierpliwszy i bardziej wyluzowany . No i wiecej sily . Pogra z dzieckiem w pilke itd jak podrosnie , ze starszym to roznie bywa. Wiem po moich rodzicach , bo moja najmlodsza siostra urodzila sie jak mama miala 35 lat . Teraz nie maja juz tyle sily zeby sie nia tak zajmowac jak mna i druga siostra w wieku 10 lat .
Tez mama opowiadala ze mimo iz moj porod ( czyli pierwszy ) byl niebezpieczny , dlugi i wogole a ostatni najszybszy to uwaza ze najgorzej jej sie rodzilo i dochodzilo do siebie , po prostu cialo juz nie takie jak 20 latki i ten wysilek duzo bardzoiej sie odbija na organizmie...
Ja uważam, że to indywidualna sprawa każdej kobiety. Ja urodziłam pierwsze dziecko mając 21 lat, a drugie 2,5 roku później. I cieszę się. Owszem jeszcze długa droga przede mną, ale biorąc pod uwagę zdrowie i wiek to nie wiem czy teraz bym się zdecydowała na dziecko. Ale każdy ma na ten temat inne zdanie.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1216 dni temu Posty: 63
Profil:
Wysłany: 2009-06-17, 16:11
a ja widzę że należe do grupy odkładających decyzję o dzidziu na później ...na pewno przed 30 -ką ... póki co celuje w okolice 27-30, dlaczego tak? kobietki z babskiego wiedzą że moja praca opiera się głównie o podróże... lubię ją... dziecko mnie jej pozbawi - w sensie: przestawią mi sie priorytety ... z drugiej strony wiem, ze nie będę tak pracować ciągle (bo praca nie jest ani łatwa ani prosta ani najprzyjemniejsza, za to daje olbrzymią satysfakcję). w okolicach 30 będę zapewne miała jakąś stałą robotkę i nie będzie mi sie chciało więcej włóczyć po świecie ... bedzie ta stabilizacja. po 30 - troche późno ... więc mam nadzieję ze do tego czasu bede już miała brzdąca albo brzdącową
_________________ Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 992 dni temu Posty: 20 Skąd: Częstochowa
Profil: Imię: Małgorzata
Nastrój:
Wysłany: 2009-06-19, 13:31
ale chyba ta decyzja to sprawa indywidualna i każdy planuje dziecko kiedy czuje się dojrzały,a po drugie ja tak nie uważam że to za wcześnie jeśli chcemy mieć dziecko i mamy warunki ku temu to nic nie stoi na przeszkodzie.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-26, 19:45
Jak poznałam właściwego mężczyznę, to nie patrzyłam na to, ile mam lat
Aczkolwiek zegar tykał już wcześniej. Gdyby sytuacja była inna, pewnie decydowałabym się na dziecko wcześniej, po studiach. Jak się już człowiek wciągnie w pracę, to potem się zaczyna więcej wątpliwości czy to juz teraz, czy lepiej wcześniej się w pracy ustawić.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2010-01-26, 22:12
ja zawsze chciałam urodzić dzieci przed 30. z Krzysiem się udało. nie wiem czy się "wyrobimy" z drugim bąbelkiem i chciałam, żeby wszystko było po kolei: ten właściwy facet, ślub, mieszkanie i dziecko i tak też nam się ułożyło. tak więc dla nas to był właśnie ten najodpowiedniejszy czas na dzidziusia.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 808 dni temu Posty: 431 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-27, 10:36
Ja zaznaczyłam 27-30, sama zaszłam w ciążę mając 26 i uważam, że z jednej strony za wcześnie. Nie szaleję i nigdy nie szalałam po nocnych klubach, ale zawsze dla mnie ważna była praca, szczególnie, że mam taką która daje mi satysfakcję i mam w niej możliwości awansu. Poza tym bardzo lubię podróżować, a uważam, że z dzidzią nie będzie to łatwe. Ale z drugiej strony blam już 5,5 roku po ślubie więc to był najwyższy czas.
Ja również zaznaczyłam 24 26.
W dniu ślubu będę miała 21 lat
Zanim urządzimy dom
Zaaklimatyzujemy się w nim minie troszkę czasu.
Może w wieku 23 lat zajdę w ciążę....
Ale na pewno nie wcześniej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum