Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 746 dni temu Posty: 1452
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-19, 16:21
Ja mam 23 lata i chciałabym już zostać mamą. W sumie myślę, że najlepiej mieć pierwsze dziecko przed trzydziestką, a kiedy dokładnie to już zależy od dojrzałości, sytuacji mieszkaniowo-finansowej i paru innych czynników. Ja czuję, że teraz jest dla mnie dobry moment na to, żeby mieć dziecko.
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 655 dni temu Posty: 13
Profil: Imię: Natalia
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-05, 16:26
Zaznaczylam 21-23. Sama jest w tym zakresie wieku. Z tym, ze organizm domaga sie jednego, a inne rzeczy nie pozwalaja na to. Jak sie mieszka w akademiku ze swoim parterem, studiuje i mam na zycie 500 zl miesiecznie to raczej nie ma co sie o dziecko starac.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 924 dni temu Posty: 2167
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-03, 19:42
21-23 chociaz sama urodzilam pierwsze majac jeszcze 20 pare dni przed urodzinami
wiek również jest ważnym czynnikiem w podjęciu decyzji o dziecku, ale najważniejszym jest sytuacja finansowa,mieszkaniowa a przede wszystkim odpowiedzialnosc moja i partnera
pierwsza corka byla z tzw. wpadki, ale w ogole tego tak nie odbieram, ja bylam na 2. roku studiow, maz pracowal, gdy staralismy sie o drugie maz nadal pracowal ja konczylam studia ale nie pracowalam. Udalo nam sie i ..... maz stracil prace mnie nie dopuscili do kursu dobrze oplacanego i tak nas to wzmocnilo,przeczekalismy
wszystko sie ulozylo, mamy druga coreczke i jestem szczesliwa
takie palnowanie moze za rok to nie dla mnie zyje chwila, tu i teraz
ale jeszcze przed 30' chce miec synka, jak sie uda
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 642 dni temu Posty: 2745 Skąd: Górny Śląsk
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-13, 07:55
Ja zaznaczyłam 21-23, ale tak naprawdę nie wiek świadczy o gotowości do urodzenia i wychowania dziecka. Ważna jest sytuacja materialna rodziny i to czy przyszla mama pragnie potomstwa, bo wiadomo, ze w dzisiejszych czasach rozne są priorytety.
Ja np. jestem młoda, ale bardziej zalezy mi na załozeniu rodziny niz na karierze lub na tym zeby najpierw miec magistra a pozniej dziecko, oczywiscie nie neguje tego, ale dla mne co innego jest wazne po prostu
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 718 dni temu Posty: 2120 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-13, 11:28
ja to sie nie wypowiadam na temat wieku bo tak zwlekałam aż w końcu trzeba było się zdecydować.....w wieku 34lat ale zdążyłam bo mój gin zawsze mówił..Pani Aniu do 35lat musi Pani urodzić bo póżniej może być problem w czerwcu kończe 35lat więc śmiało mogę powiedzieć że się wyrobiłam z planem hihi
Myslę że świadomie zdecydować sie na dziecko można jak ma sie stabilizacje zawodową i finansową..ale to moje zdanie
znajoma urodziła pierwsze dziecko w wieku 37 lat - dopiero w tedy znalazła faceta z którym chciala mieć dziecko. Są szczęśliwym, dojrzałym a jednocześnie młodym stażem małżeństwem.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 746 dni temu Posty: 1452
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-14, 15:42
Lepiej poczekać na właściwą osobę niż szukać kogoś na siłę. Niektóre kobiety nie są gotowe na to by być mamami zaraz po 20-tce i rozumiem je, ja akurat mam inne priorytety, ale to nie znaczy, że każdy musi myśleć jak ja i chcieć tego samego
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 1408 dni temu Posty: 621
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2010-11-14, 23:58
ja zaznaczyłam 24-26... uważam że w takim przedziale wiekowym byłabym gotowa na dziecko ale nigdy nic nie wiadomo najpierw to muszę miec odpowiedniego partnera z którym będę chciała miec to dziecko
stabilizacji zawodowej nie miałam bo byłam w trakcie nauki i nie żałuje że zdecydowaliśmy się wtedy na bobo mąż miał stałą pracę a ja spokój a nie latanie do pracy i 8 h dzień w dzień. Pod koniec urlop dziekański a studia zakończyłam po porodzie
dla mnie idealnym czasem było 20-23 lata , teraz mam 25 i drugie w drodze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum