Tutaj możemy podawać przepisy na napoje, drinki i koktajle. Wydaje mi się, że odseparowanie tego tematu od przepisów będzie bardziej przejrzyste i łatwiej będzie można się odnaleźć.
Malibu:
- połowa kokosa lub 2-3 garście wiórek kokosowych
- puszka mleka skondensowanego słodzonego
- puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
- 250 ml wódki (może być spirytus, ale wtedy należy dodać więcej cukru)
- 1,5 szkl cukru pudru
Uwagi:
- jeśli używamy kokosu mleczko odlać i również dodać
- można dodać mleczko kokosowe z puszki
Wersja z kokosem:
Kokos otworzyć, mleczko odlać do słoiczka i przechowywać w lodówce. Kokos pokroić na mniejsze kawałki, zalać alkoholem i odstawić na 7-10 dni. Po podanym czasie alkohol odlać do miski, kokos zblenderować z odrobiną mleka skondensowanego niesłodzonego, przelać do miski z alkoholem. Dodać mleko skondensowane słodzone, mleczko odlane z kokosa oraz cukier (i ewentualnie mleczko kokosowe z puszki), wszystko zmiksować, przelać do butelki i przechowywać w lodówce.
Wersja z wiórkami:
Wiórki kokosowe zalać alkoholem i odstawić na 7-10 dni. Po podanym czasie alkohol odlać do miski, wiórki kokosowe zblenderować z odrobiną mleka skondensowanego niesłodzonego, przelać do miski z alkoholem. Dodać mleko skondensowane słodzone oraz cukier (i ewentualnie mleczko kokosowe z puszki), wszystko zmiksować, przelać do butelki i przechowywać w lodówce.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 434 dni temu Posty: 544
Profil:
Wysłany: 2011-05-19, 14:54
To ja dorzucę fajny i prosty przepis na turecki napój (Ayran), który jest rewelacyjny na upały, gasi pragnienie o wiele lepiej niż inne napoje, uzupełnia elektrolity i smakuje no przynajmniej mi smakuje To nic innego jak po prostu pół na pół woda z jogurtem naturalnym i odrobiną soli proste, ale sprawdza się
_________________ "...I'm lucky I'm in love with my best friend..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum