Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 635 dni temu Posty: 3497 Skąd: Ryki
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Adaś
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-06, 10:43
angela2906 napisał/a:
to dobrze niech kopie przynajmniej wiesz że wszystko w porządku z malcem niestety widze właśnie że niewiele nasze maluchy dzieli wagowo aż się boje jak ja urodzę przeciesz moja córcia na etapiue twojego bąbla będzie ważyć jeszcze więcej aż sie boje pomyśleć co to będzie przy porodzie pewnie urodzi sie ponad 4 kg
Najważniejsze aby zdrowe było a niech i waży te 4 kg
krowka17 napisał/a:
a potem znowu córcia i będzie wyrównane
Nie tam Już więcej dzieci nie zamierzamy mieć tyle w zupełności nam wystarczy
krowka17 napisał/a:
Duży brzuszek choć pewnie już męczący... nie wiadomo jak spać i się schylać
No nie powiem już trochę trudno jest mi parę rzeczy wykonywać ale jakoś tam trzeba sobie radzić
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-06, 14:00
angela2906 napisał/a:
oj ale więcej dzieciaczków to ja tobie nie życze bo z 4 to ciężko sobie poradzić a masz ciuszki po synku czy nie zabardzo ?
I ja również postanowiłam wraz z moim połówkiem że po moim trzecim porodzie ostro się zabezpieczamy sama mam 3 rodzeństwa i niestety tak miałam że moi rodzice ledwo wiązali koniec z końcem aby każdej niczego nie zabrakło ... No troszkę tam mam ale takich już dużych jak był mniejszy to połowę oddałam takiej mojej koleżance połowie mojej siostrze ciotecznej i to co zostało to było nie wiele tego dużo rzeczy mam po Marysi a resztę nawet mogę gdzie sobie dokupić w jakiej ciuch budzie
Informacje: Dołączyła 422 dni temu Posty: 1004 Skąd: Gdańsk
Profil: Imię: Angelika
Im. dziecka: Matylda
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-06, 14:05
niestety nasz kraj nie nadaje się dla rodzin wielodzietnych szkoda że ciuszki się rozeszły tak byś wiele kupować nie musiała ale powoli nazbierasz sobie wszystko co potrzebujesz
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-06, 14:11
angela2906 napisał/a:
niestety nasz kraj nie nadaje się dla rodzin wielodzietnych szkoda że ciuszki się rozeszły tak byś wiele kupować nie musiała ale powoli nazbierasz sobie wszystko co potrzebujesz
Wcześniej czy później rozejść się rozeszły a wtedy mój synek już był dużym chłopczykiem a ja miała z 18 19 lat jak podrósł skąd miałam wiedzieć że kiedyś mi się tam dane rzeczy przydadzą nikt nie jest jasnowidzem i niczego nie przewidzi No właśnie jak ja to sobie mówię : " Grosz do grosza a będzie kokosza " .
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 569 dni temu Posty: 988 Skąd: Rzeszów
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2012-02-06, 14:56
angela2906 napisał/a:
oj ale więcej dzieciaczków to ja tobie nie życze
zatkało mnie troche jak to przeczytałam, trójka dzieci to dużo, ale nie można mówić takich słów że nikomu się nie życzy więcej dzieci. Wiadomo, że dziecko trzeba utrzymać itp, ale znam rodziny które mają i po 8 dzieci i dają jakoś radę.
Chociażby moja teściowa. Urodziła 9 dzieci, z tym że jedno zmarło w wieku 3 lat. Urodziła 6 chłopaków i 2 dziewczyny i z jednej pesji dało się wychować. My nie zakładamy z narzeczonym że będziemy mieć jedno dziecko albo dwa i tyle każde jedno przyjmiemy i będziemy kochać nawet jakby było 5 z kolei
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-06, 15:10
Jeśli Iwona sama mówi że więcej niechce mieć dzieci co jest dla mnie oczywiste bo z tego co zauważyłam raczej nie jest prezesem dużej firmy i nie zarabia kilkunastu tys miesiecznie to nie będe jej życzyć dzieci bo po co ? jeśli ktoś niechce to na siłe się tego nie życzy bo dla mnie to bzdura jak grochem o ściane! to po pierwsze po drugie ma już troje dzieci w dzisiejszych czasach zwłaszcza że narazie jest coraz gorzej nie wyobrażam sobie jak można dziecią zapewnic wszystko czego potrzebuja pozwolić sobie na w miare godne życie i znaleść czas na wychowanie tylu dzieci bo ja nie jestem zwolenikiem by dzieci same się wychowywały bo rodzice tyrają cały dzień albo zajmują się najmniejszymi a starsze niech same sobie czas organizują bo każde dziecko bez wzglenu na wiek potrzebuje wiele uwagi!!
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-06, 15:18
dobra_duszyczka, Jak finanse wam pozwalają na tak liczną rodzine macie do tego warunki finansowe mieszkaniowe dacie rade poświęcić czas wychowanie to nawet możecie i więcej mieć tylko nie zapominaj że dzisiejsze czasy sie różnia od czasów twojej teściowej kiedyś na ogół były rodziny wielodzietne
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1497 dni temu Posty: 3059 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-06, 20:05
Fajniusi masz brzucholek
I choć są z wami, do was nie należą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum