Witam moje forumki
W piątek byłam u lekarza - pani dr mnie obejrzała, zajrzała gdzie trzeba, zrobiła USG i potwierdziła, że owszem spodziewam się dziecka
Kolejna wizyta za 3 tygodnie
Jesteśmy bardzo szczęśliwi, mąż pęka z dumy, przyszli dziadkowie również
Ponieważ od 3 tygodni miałam silne brzucha dostałam aspargin i duphaston. Bóle są słabsze
Pozdrawiam wszystkich, mam nadzieje, że spędzimy razem te miesiące, które nam zostały
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1497 dni temu Posty: 3059 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-20, 10:06
Powodzenia kochana
I choć są z wami, do was nie należą.
Dziewczyny w sobotę byłam u pulmonologa - bo jak pisałam - mam astmę (nabyta, choruje od 2 lat)
Ciąża na jesień, to dla mnie idealne rozwiązanie - jesienią i zimą (tak do lutego) czuje sie bardzo dobrze. Bardzo bałam sie, że pierwsze miesiące ciąży przypadną na marzec kwiecień - wtedy mam silne duszności, nasila sie alergia - a co za tym idzie zwiększają się dawki leków.
Mój lekarz bardzo się ucieszył. Twierdzi, że dzięki ciąży astma może mi przejść. Na chwilę obecną mam odstawione leki, mam tylko jeden steryd 1 raz dziennie - dawka podtrzymująca - dla mnie bomba!
Teraz trzymajcie kciuki, żeby objawy astmy juz nie wróciły
Madzia81, tak. Moja ginka doskonale zna moja sytuacje. Kiedy zaczęliśmy starania, od razu powiedziała, że te leki wziewne, które biorę, dla płodu nie stanowią żadnego zagrożenia. Piguły sama od razu odstawiłam.
Co innego leki, które zapobiegają dusznościom - a jednocześnie niedotlenieniu płodu, a co innego tabletki, które jak wiadomo sa wieloskładnikowe i ich działanie jest zupełnie inne.
Leki antyalergiczne odstawiłam tego samego dnia, w którym sie starliśmy o dziecko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum