REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Przesunięty przez: madzia
2011-02-03, 13:05
Tytuł: Nasze 9 miesięcy
Autor Wiadomość
23Kamila23 

Informacje:
Dołączyła 663 dni temu

Profil:
Imię: Kamila
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-04-19, 13:00   Nasze 9 miesięcy

Nareszcie! Tak upragnione 2 kreski :) ... Już dawno chciałam je zobaczyć ale mój mąż chciał poczekać.. Marzec tego roku przyniósł mi wiele niespodzianek - zdany egzamin na prawo jazdy i.. słowa męża że chciałby już zostać tatą <hura> .. Ani on, ani ja nie wierzyliśmy że szybko się uda więc gdy 13 kwietnia @ mi się spóźniał bałam się nawet zrobic test, żeby się nie rozczarować...

Ale jakieś przeczucia nie dawały mi spokoju... Nie umiem tego racjonalnie wytłumaczyć ale jakby wszystko w koło mówiło "będziesz mamą".. Do sklepu gdzie pracuję jak nigdy zaczęły wchodzić mamy z wózkami, dziwne rozmowy koleżanek.. <bezradny>

No i stało się.. przyszłam do pracy i nie wytrzymałam - siup do apteki po test.. Jaki szok był gdy zobaczyłam 2 kreski :shock: .. Skacząc ze szczęścia zadzwoniłam do męża i obudziłam go po nocnej zmianie, był w jeszcze większym szoku :lol: ..

Wieczorem do lekarza który potwierdził i do domku powiedzieć przyszłym dziadkom :mrgreen: .. Chciałam to zrobić na swój sposób - pokazałam mamie dopiero co kupione maleńkie skarpeteczki ;-) .. Popatrzyła na mnie, na nie.. A mój mężuś wpadł z wielkim hasłem "Siema dziadku!" :mrgreen: ..

Mama płacząca ze szczęścia, ja płacząca i dwóch dziwnie patrzących mężczyzn :D ..

Niepokoiły mnie tylko bardzo bóle w podbrzuszu :( . Więc na wszelki wypadek gdybym miała iść chorować powiedziałam o wszystkim szefowej, przy okazji mówiąc że jeśli chce to mam kogoś na moje zastępstwo. No i dobrze się stało bo następnego dnia rano w pracy dostałam bardzo silnych ból i wylądowałam u lekarza w innym mieście.. Okazało się że niestety muszę leżeć :( .. Zrobiła pierwsze USG mojego "groszka" :) .

Tak więc teraz grzecznie leżymy sobie i czekamy na kolejną wizytę która już w czwartek...

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 1534 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Michałek
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2010-04-19, 13:42   

23Kamila23, pieknie to opisałaś :lol:
teraz grzecznie słuchac lekarza i będzie wszystko w jak najlepszym porządku

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1160 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-04-19, 13:48   

23Kamila23, Gratuluję i uważajcie na siebie, czekamy na kolejne relacje.

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

nikus
[Usunięty]

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-04-20, 18:08   

23Kamila23, piekny opis! Gratuluje :mrgreen:

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 768 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-04-20, 19:29   

Cudnie ;) Dobrych wieści na wizycie czwartkowej życzę :)

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1534 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-04-21, 20:32   

23Kamila23, fajnie się czyta :) ro odpoczywaj i w miarę możliwości zaglądaj na nasze forum i zdawaj relacje :)

23Kamila23 

Informacje:
Dołączyła 663 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-04-24, 21:00   

No i nadszedł czwartek - kolejna wizyta :) .. Mężuś wziął sobie specjalnie wolne żeby z nami jechać ( a'propo NAMI,NAS - dziwne ale jakoś sama z siebie już zaczęłam tak mówić :) ).. Jakoś dziwny niepokój czułam przed wizytą... Ale okazał się niepotrzebny :) .. USG zrobione ponownie - Groszek rośnie jak na drożdżach :o z 5,6 mm po tygodniu zrobiło się 15 mm (oj wielki mały człowiek :mrgreen: ). No i pozwolono mi się poruszać :D .. Mam robić wszystko (w granicach rozsądku) na co mam ochotę.. Ojj jak mi się to podoba - zaraz to wykorzystałam i mężusia do sklepu wyciągłam :D .. Pani doktor wypisała kolejne tabletki - Duphaston i umówiłyśmy się na kolejną wizytę w środe :) .. Moje Maleństwo w czwartek miało dopiero 5 tygodni i 4 dni :) a u mnie jakoś dziwnie brzuszek już zaokrąglony :) .. Mężuś zabiera na spacerki, troszczy się i powtarza jak bardzo NAS kocha :) .. Żyć nie umierać :)

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1314 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2010-04-24, 21:27   

Fajnie sie czyta i super,ze wszystko w porzadku,czekamy na kolejne relacje :-D

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1534 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-04-24, 21:36   

ooo, i kolejne dobre wiadomości :) oby takich jak najwięcej :)

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 768 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-04-24, 21:38   

15 mm to już nie byle fasolka! ;D

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 1534 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Michałek
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2010-04-25, 09:12   

super wiadomości ;-) ;-)

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1160 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-04-25, 09:56   

To już wielkolud :-D , a najpiękniejsze jest to że ten człowieczek ma pięknie bijące serduszko niemal od początku. <dreams>

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

nikus
[Usunięty]

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-04-25, 12:42   

Pieknie sie czyta takie slowa :-)

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1312 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-04-25, 22:00   

Gratulacje ogromne, spokojnych miesięcy i wiele radości

23Kamila23 

Informacje:
Dołączyła 663 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-04-26, 18:13   

b]No i buum! Od ostatniej wizyty targały mną dziwne przeczucia że Pani doktor nie wszystko mi mówi lecz stale uspokaja... Postanowiłam sprawdzić opinie na jej temat na forach internetowych. I :shock: :shock: :shock: ... Same straszne negatywy i jeden, powtarzam JEDEN pozytyw... Już wiem dlaczego zabroniła mi czytac cokolwiek o ciąży na internecie, przypuszczam że nie chciała żebym opinie przeczytała.. Kazała siedzieć jak najmniej na komputerze - dla dobra Maleństwa.. Ehhh... Przeczytałam to wczoraj o 21.30.. Nie mogłam spać do 2.00 w nocy,w nerwach myślałam tylko o tym co pisały inne kobiety... I te moje przeczucia... Przecież nie mogę chodzić do lekarza któremu nie ufam :-/ .. Dodam że Pani doktor była z polecenia znajomej... Poprosiłam mamę żeby zadzwoniła do mojej kuzynki, która urodziła swoją córcię 2 lata temu a jej bratowa kilka miesięcy temu i dowiedziała sie gdzie rodziły i jaki lekarz je prowadził. Dzięki temu telefonowi odnowiłam dziś wieczorem kontakty rodzinne które nieco sie urwały... Kuzynka zadzwoniła do swojej położnej, z od momentu ciąży się przyjaźni i ta zaraz pojechała do szpitala sprawdzić o której przyjmuje dobry lekarz :) . Tak więc z lekarzem i położną jestem umówiona na czwartek żeby się poznać. Gdyby okazały się godnymi zaufania osobami to wybór szpitala też mam z głowy - sprawdziłam opinie i są bardzo dobre :) .. Tak więc troszkę nerwowo od wczoraj ale zakończone bardzo pomyślnie :)

P.S. Maleństwo dostało swój pierwszy prezent - śliczniutką bluzeczkę :D .. Jako że marzę po cichutku o Księżniczce to w dziewczęcych kolorkach :D [/b]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi