Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 635 dni temu Posty: 3497 Skąd: Ryki
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Adaś
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-04, 11:27
:) napisał/a:
Ciążę liczy się od dnia ostatniej miesiączki (40 tc). wiadomo ze w pierwszych 2 tyg ciąży jeszcze nie było, ale tak się przyjęło.
Istnieje jeszcze inna metoda obliczenia terminu porodu.
Od dnia ostatniej miesiączki odejmuje się 3 miesiące i dodaje 10 dni (chyba ze coś pomyliłam).
Kiedy miaąls ostatnia miesiączke? Około 20 sierpina?
Witaj Powiem Ci że ostania miesiączka wystąpiła u mnie 22 lipca 2010 a skończyła się 27 lipca póżniej miałam dostać przewidywaną miesiączkę 17 sierpnia ale nie wystąpiła dni płodne miałam od 29 lipca do 6 sierpnia owulację miałam 2 sierpnia( w czasie owulacji wraz zmoim narzeczonym wspóżyliśmy )
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 579 dni temu Posty: 117 Skąd: Zielona Góra
Profil: Imię: Monika
Im. dziecka: Weronika
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-04, 12:03
w necie mozesz sobie obliczyc kiedy przypada termin porodu,a zawsze podaje sie 1 dzien ostatniej miesiaczki.
_________________ Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.Jestem przy Tobie od pierwszego grama.Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-04, 12:04
no to jak ostatnia miesiączkę miałaś 22 lipca to termina na 27 maja jest nierealny - lekarka się pomyliła.
ja miałam termina na 15 maja a ostatni okres 3 sierpnia.
No właśnie według nas też jest to nie możliwe pomyślałam że jak będę nastęnym razem na wizycie to jeszcze sobie z tą panią położną porozmawiam o danym terminie porodu dziecka najwyżej jak będzie coś się bardziej dopytywać to wszystko jej pwiem co wiem i mam nadzieję że tym razem obliczy dobrze bo ostatnio jak byłam na wizycie u pani ginekolog to ta położna wzieła jakieś kółeczko z tygodniami .. miesiącami ciąży i nawet terminami takiego przewidywanego porodu i zaczęła kręcić tym kółkiem i coś tam obliczać
Te położne powinny być bardziej rezolutne w tych obliczeniach bo raz powiedzą tak a drugim razem wyjdzie kompletnie co innego
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 579 dni temu Posty: 117 Skąd: Zielona Góra
Profil: Imię: Monika
Im. dziecka: Weronika
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-04, 12:57
dokładnie wychodzi ze termin masz na 28 kwietnia i jestes w 13 tyg ciąży:)
_________________ Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.Jestem przy Tobie od pierwszego grama.Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-04, 14:11
monika24 napisał/a:
w necie mozesz sobie obliczyc kiedy przypada termin porodu,a zawsze podaje sie 1 dzien ostatniej miesiaczki.
Dziękuję za dobrą radę wezmę w wyszukiwarce wpiszę co potrzeba i poszukam na pewno coś się znajdzie
aż Ci sama policzyłam
termin: 28,04,2011
znak: byk
obecnie jesteś w 13 tc
oo dziękuję nie trzabyło
monika24 napisał/a:
dokładnie wychodzi ze termin masz na 28 kwietnia i jestes w 13 tyg ciąży:)
Dziękuję
edycja z powodu zlaczenia trzech postow. do 15 minut, mozna edytowac posta i dopisac co sie chce.
Ostatnio zmieniony przez madzia 2010-11-08, 15:21, w całości zmieniany 2 razy
iwonaryki Gość
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-11-19, 10:17
Witajcie drogie ostatnio robiłam sobie moje pierwsze USG Jakie to było piękne patrzeć na tak małą kruszynkę ma już oczodoły , serduszko które bije śledzione , rączki , uklad rozrodczy , nóżki i ogólnie wszystko rozwija się u naszego maleństwa prawidłowo jeszcze jest za wcześnie aby stwierdzić płeć dziecka obecnie jestem w 18 tygodniu ciąży i nasze maleństwo już daje o sobie znać gdyż rusza się tak delikatnie jest bardzo spokojne:)
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-02, 09:14
Witajcie drogie Ostatnio byłam na wizycie u mojej gin i wszysko jest oki przepisala mi witaminki oraz tam leki bo trochę przeziębienie mnie męczy ale już jest dobrze obecnie jestem już w 19 tygodniu ciąży termin porodu 28 kwietnia 2011 roku Najważniejsze że już tyle za nami a zanim się nie obejrzymy nasze maleństwo będzie już na świecie wszystkich was serdecznie pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum