Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2009-09-25, 16:02 nasze kosmetyki
Ponieważ zbliża się jesień trzeba zamienić słońce i lekki wietrzyk na innego rodzaju kosmetyki Piszcie dziewczyny jakie kosmetyki używacie co polecacie!!!
Ja właśnie poszukuję jakiegos dobergo fluidu i pudru co polecicie???
Informacje: Dołączyła 982 dni temu Posty: 754 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2009-10-03, 09:00
Ja ostatnio kupiłam sobie podkład z Dax Cosmetics (zresztą po raz drugi) i jestem z niego bardzo zadowolona, bo dobrze kryje, nie pozostawia efektu maski i skóra po nim jest taka aksamitna
A jeśli chodzi o puder, to od pewnego czasu używam sypkiego, mineralnego z avonu i tez bardzo mi przypasował. Zresztą ogólnie uważam, że te sypkie lepiej się nakłada niz takie w kamieniu
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2009-10-17, 19:13
No więc obkupiłam się na jesień i w sumie to Maybelline zdominował mi kosmetyczkę- maskara podkład i błyszczyk, teraz jeszcze puder sie szykuje bo na wykończeniu, co do zapachów to "truth" calvin klein, to mój ulubiony
Na celulit nie pomogę bo nie używam nic, za to polecam balsam AA o zapachu malinowym normalnie "pycha" pachnie jak mamba malinowa
Jestem wierna od roku Make-upowi scenicznemu marki SORAYA o wlasciwosciach długotrwałe matujących.
Przypasował mi ten podkład i na dzien dzisiejszy nie zamieniam na inne.
W okresie jesienno-zimowym zauważyłam też, ze skóra na rekach szybko i czesto sie wysusza. Uzywam zwykłego kremu oliwkowego z ziaji - jest nawet dobry.
Ale chcialabym kupić jakis taki specjalny do rąk tylko nie wiem jaki. Duży wybór w sklepie. Nie wiem czy kupić tańszy czy droższy.
Znacie jakies, ktore dobrze sie wchłaniają i nie pozostawiają tłustej warstwy?
mam mieszaną cerę, policzki zwłaszcza w okresie zimowym mam mocno przesuszone, ostatnio kupiła m podkład który jest dla mnie prawie idealny. RIMMEL LASTING FINISH nr 103
ponadto polecam również peeling enzymatyczny z ziaji, dla miesznej i wrazliwej cery.
ja ostatnio też w kosmetykach firmy Ziaja gustuję Tanie, ładnie pachną i mojej cerze służą, tylko w Gdańsku mało gdzie dostępna jest cała oferta. Ostatnio zastanawiałam się nad kupnem przez internet, kupujecie może kosmetyki tą drogą????
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 1156 dni temu Posty: 912 Skąd: Wejherowo
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Karo
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-23, 23:14
Mam mały problem.
Jakoś nigdy się nie malowałam a teraz szukam jakiegoś dobrego podkładu.
Nie wiem jak go dobrać do mojej cery
Czym powinnam się kierować? Jak dopasować kolor?
A może nie używać podkładu, tylko odrobinę pudru?
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1534 dni temu Posty: 2118
Profil: Im. dziecka: Michałek
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-24, 08:58
Iwonka po pierwsze dobrze abyc wiedziała jaki rodzaj cery masz wtedy juz będzie łatwiej
Ja kolor dobieram albo robiąc ślad na ręce albo podpytuje pania zalezy gdzie kupuję
No i tez kwestia ile chcesz wydac bo przedziały cenowe sa dosyc duże
Poza tym z podkładami jest tak jak z innymi kosmetykami ile osob tyle moze byc opinii
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 736 dni temu Posty: 2453 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-24, 21:20
malutka-iwona napisał/a:
A może nie używać podkładu, tylko odrobinę pudru?
wiesz co ja podkladu tez prawie wcale nie uzywam, tylko puder w pedzelku, podklad tylko jak "cos " sie pojawi, albo na jakas wieksza imprezke , acz kolwiek, teraz w moim blogoslawionym stanie, moja buzia zawsze gladka, dostala w gratisie jakies dziwne rzeczy - nie lubie
mysle, ze jezeli nie ma potzreby to nie powinno sie uzywac podkladow, bez nich cera lepiej oddycha
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum