Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-14, 19:32
Powoli, acz nieubłaganie zbliża się nam czas wymiany łózka. I w związku z tym pojawił sie dylemat - wygoda czy funkcjonalność pokoju.
Póki co mamy rozkładaną wersalkę, więc w dzień wygląda to normalnie, jak ktoś przychodzi to można spokojnie usiąść itp. Marzy nam się jednak łóżko z porządnym, wygodnym materacem - ale to sprawi, że mimo jakiejś "salonowej" narzuty pokój będzie przypominał jednak sypialnię, no i zrobi się ciut ciaśniej w dzień...
Co sądzicie? Co byście wybrały i dlaczego?
Na M. nie mam co liczyć, bo jemu wystarczyłby sam materac opierany w dzień o ścianę+ kosz na pościel...
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Dołączyła 983 dni temu Posty: 754 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-14, 19:59
Tri napisał/a:
Co sądzicie? Co byście wybrały i dlaczego?
Staliśmy przed takim samym dylematem i postawiliśmy jednak na funkcjonalnośc. Jak na razie mamy jeden pokój do dyspozycji i jakoś niezręcznie było by mi przyjmowac gości w sypialni U nas szalę przechyliła perspektywa zbliżających się chrzcin Wikusi, bo jakoś nie wyobrażaliśmy sobie sadzac gości dookoła naszego wymarzonego łóżka A właściwie P. mi to wybijał z głowy, bo ja byłam gotowa się poświęcic byle miec sypialnię z prawdziwego zdarzenia Dobrze, że choc jedno z nas zachowało w tej kwestii zdrowy rozsądek
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2010-03-14, 20:44
jeśli salon jest też sypialnią, to też postawiłabym na funkcjonalność i wybrała takie łóżko, które byłoby wygodne do posadzenia siebie czy gości. może jakaś rogówka? choć to oczywiście nigdy nie zastąpi porządnego materaca, no ale coś za coś.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-14, 21:26
Rogówka się nie zmieści.
Doczytałam na www Ikei, że w kilku sofach rozkładanych można dobrać materac i chyba to będzie dobry kompromis
A jak nie, to najwyżej przyjdę Wam marudzić na mój kręgosłup
Już nie te lata, żeby swobodnie siedzieć na czyimś łóżku...
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum