W jaki sposób mówicie o miejscach intymnych swoich dzieci? Przyznam, ze o ile z chłopcem nie mam problemu bo ma siusiaka/siuraczka o tyle nie mam pojęcia jak mówić o żeńskich miejscach intymnych Jakbym miała córę, byłby to dla mnie problem
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1497 dni temu Posty: 3059 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-06, 22:24
Mi strasznie się nie podoba jak ojciec małego mówi o jego siusiaku pisiorek. Takie to wulgarne mi się wydaje.
I choć są z wami, do was nie należą.
Moja koleżanka mówi do swpjej córki, że ma "psioszkę", a moje bratanice jak były małe miały "psipsie".
Przeszkadza mi to, że w j. polskim brak jest ładnych określeń. Ale to widać nawet w życiu erotycznym, nasz język wciąz jest ubogi
W jaki sposób mówicie o miejscach intymnych swoich dzieci?
szczerze to nie mowie, bo nie mialam jak do tej pory potrzeby. Jak ide ja kapac to mowie ogolnikowo, idziemy umyc pupcie, jak wycieram chusteczkami to tez, wycieramy pupcie, a czasami juz, to kilka razy w sumie "pitoszka" idziemy umyc pitoszke. Nie wiem skad mi sie to wzielo tak mi pasuje do malutkiej dziewczynki.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 840 dni temu Posty: 2580 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-07, 19:44
a u nas jest cipcia, ciposzka
ale zgadza się w polskim języku nazewnictwo jest nie fajne, takie wulgarne
we francuskim jest fajne bo siusiak to zizi, a cipcia to zezet
Mówiłam siusiak. Wyczytałam kiedyś,że jednak do dzieci powinno zwracać się bardziej fachowym nazewnictwem i przeszłam na penisa. Tylko,że syn zamiast penis mówił tenis . Wtedy siusiak wrócił do łask.
Mówiłam siusiak. Wyczytałam kiedyś,że jednak do dzieci powinno zwracać się bardziej fachowym nazewnictwem i przeszłam na penisa. Tylko,że syn zamiast penis mówił tenis . Wtedy siusiak wrócił do łask.
ale że penis i co? pochwa? wagina? eeee to już ten siusiak lepszy i psioszki, psipsie itp
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum