jakieś 2 miesiące temu przyjęłam do pracy nianie dla mojego synka ( 6 miesięcy), jestem z niani bardzo zadowolona tylko ze Ona od jakiegoś tygodnia przynosi małemu prezenty w postaci przeróżnych artykułów dla link został usunięty nie wiem czy powinnam przyjmować te prezenty, nie wiem czy Ona po prostu stara się być miła czy kieruje sie innymi pobudkami.
Ostatnio zmieniony przez Madzia81 2009-11-07, 18:58, w całości zmieniany 2 razy
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1594 dni temu Posty: 2894 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-05-04, 18:10
meg ja kiedyś byłam opiekunką do dziecka. Pilnowałam go od 6miesiąca życia do 3 lat. I nie dawałam dziecku prezentów w postaci jedzenia.
Ja osobiście wolała bym żeby niania nie przynosiła takich prezentów. Po pierwsze zle bym się z tym czuła a po drugie jak już chce coś dziecku dawać to niech to będzie jakaś zabawka np. gryzaczek. I chyba jest lepiej jak mama ma pod kontrolą to co je i ile je jej dzieciak. Ale to tylko moje zdanie . Nie znam Twojej niani i może jest z niej wspaniała opiekunka i robi to dla tego że bardzo lubi Twojego szkraba. Ale jak Ci to przeszkadza to porozmawiaj z nią o tym.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1638 dni temu Posty: 2181
Profil: Im. dziecka: Michałek
Wysłany: 2008-10-14, 09:32
Moja mama tez jest opiekunka w chwili obecnej juz czwartego dziecka i teraz ma własnie takiego malucha 6 miesiecy........ i prezenty to robila tylko jak odchodzila albo na urodzinki ale to były drobiazgi
Swoja droga to niesamowite jak takie dzieci szybko potrafią się przyzwyaczaić do niani
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1392 dni temu Posty: 517 Skąd: UK
Profil: Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-14, 13:00
Jak dla mnie to jest nie do pomyslenia - owszem prezenty materialne na specjalna okazje tak , ale nie w postaci jedzenia. Chcialabym scisle kontrolowac to , co moje dziecko je , bez niczyjej ingerencji. Ja bym z nia o tym grzecznie porozmawiala.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1638 dni temu Posty: 290 Skąd: Opole/Katowice
Profil: Imię: Izabela
Im. dziecka: Hania
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-14, 20:23
Rzeczywiście dziwna sprawa z tymi prezentami nie podoba mi się, że niania podejmuje samodzielnie decyzje odnośnie tego co maluszek ma jeść. Zastanawiam sue co to za produkty, bo widzę, że link jest usunięty.
należy z nianią porozmawiać, normalnie
Ja raz poszukuję niani, potem decyduję sie na żłobek, potem znow myślę, że niania bedzie lepsza... i tak w kółko i nie wiem....
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1594 dni temu Posty: 2894 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-14, 20:43
Izabela ja sama wybrała bym opiekunkę. Myślę że w żłobku jest za dużo zarazków i dzieci częściej chorują. Poza tym niania opiekowała by się tylko Twoim dzieckiem a panie w żłobku mają kilka dzieciaczków pod opieką. Takie jest moje zdanie
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-14, 20:49
Tak też myślę.
Tylko nie ma osoby, która poleciłaby mi opiekunkę, taką sprawdzoną. A człowiek naogląda się w tv, jakieś ukryte kamerki, i co nianie wyprawiają, to az dreszcze przechodzą. Tego się tylko boję...zostawić z obcą osobą której nie znam itd. W złobku jednak Panie sa pewne, i sprawdzone.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1392 dni temu Posty: 517 Skąd: UK
Profil: Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-14, 21:01
Trzeba wszedzie pytac , poloznej , ginekologa , znajomych , ktos w koncu kogos poleci Jak niania tylko polecona - po co sprawdzac na swoim dziecku? lepiej nie ryzykowac
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-14, 21:29
Jak niania polecona , z referencjami, sprawdzona przez kogos znajomego to ok. Gorzej z nianiami z ogloszenia, na rozmowie kazdy mooze być w porzadku, trudno sprawdzić kogoś w ciągu 20 min.
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-30, 18:06
Zamieściłam ogłoszenie gdzieś w necie, i odezwała się pewna Pani z którą dopiero zamerzam sie spotkać. Zobaczymy. Czekam jeszcze na miejsce w żłobku, ale moze nic z tego nie być. Ja już w pracy od pon a Hania z tatusiem na razie
meg chyba chciała tu te prezenty zarekalmować i jakoś nie udziela się w temacie
nasza niania jest super. prezentów na codzień nie przynosi. jak mała miała urodziny albo były mikołajki to przyniosła jej jakiś drobiazg co było bardzo miłe. jak wychodzą na spacer to czasami kupuje jej jakiś soczek albo bułkę. uważam że to bardzo odpowiednie podejście.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum