Moja córka na nocnik robi już z pół roku (ma 2,5 roku teraz), ale na początku nie było łatwa. Zawzięłyśmy się jednak z opiekunką i po prostu miałam codziennie do prania po 4-5 par spodni i rajstop. Ale udało się w końcu Dwa tygodnie temu z kolei zaczęliśmy ją odzwyczajać od sikania w nocy w pieluchę. Pierwsze kilka nocy budziła się cała zmoczona. Potem tak było co drugą noc, a teraz już jest suchutka do rana. Trzeba po prostu konsekwentnie odstawić pieluchę i tłumaczyć. W końcu zrozumie. W końcu dzieciaczki są bardzo mądre
Anetko, może spróbujcie pójść na głęboką wodę - pod prześcieradło ceratka i kilka kompletów pościeli na zmianę. Po tygodniu budzenia się mokrą Pola przestała już w nocy siusiać
ciekawe w jaki sposób sygnalizowałaś rodzicom że chcesz siusiu
a te nocniczki to masakra jest. mieliśmy dwa takie i oba musieliśmy rozwalić, bo jak się movniej zmoczyły to pozytywka nie chciała przestać grać. rozwalając jeden wyłamałam w nim dziurę
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 1330 dni temu Posty: 427
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2009-03-14, 17:39
o kurde Sandra no to niezle mieliscie
jeszcze wtedy nie sygnalizowalam tylko mama sadzala mnie tam i robilam to co mialam do zrobienia a potem sie nauczylam sama
moja mama ze mną i siostrą robial to samo, jak tylko stabilnie siedziałyśmy to po przebudzeniu sadzała nas na nocnik zebyśmy się przyzwyzcajały, raz trafiła raz nie, ale nie miała poźniej większych kłopotow z utrzymaniem nas na nocniku.
a moj maly posiedzial chwilke, potrem sie rozplakal n i teraz ucieka z nocnika. no przeciez nie bede za nim ganiac, zreszta to nic nie pomaga, bo nie sika i juz.
ma 19 miesiecy, a nocnik od roku sobie stoi od parady
każde dziecko w swoim czasie. na siłe nie można bo tylko się uprzedzi, albo będzie się bało. trzeba podejść do sprawy delikatnie. tym bardziej że dziecko czuje że się ze sprawy robi wielkie halo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum