Album Szukaj   FAQRejestracja  FAQProfil   FAQZaloguj FAQZaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Tytuł: Nocniczek
Autor Wiadomość
Aneta 

Informacje:

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik
Wysłany: 2008-02-20, 15:10   Nocniczek

Mam pytanie jak Wam szło albo idzie uczenie dziecka korzystania z nocniczka ?
Mój synek za 3 miesiące bedzie miał 2 latka i nie chce siadać na nocnik. Macie dla mnie jakieś rady ? :-)

NinkA

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-02-21, 13:53   

Szkoda ze tutaj tak malo osob sie udziela 8-)
My nocnik mamy juz za soba <hura>
Ja sadzalam moja Niunie juz od 12 miesiac, ciezko bylo ale sie udalo.
ZAWSZE sadzalam ja po spaniu zeby wiedziala po co tam siedzi i zawsze cos robila.

Pozniej pytalam sie 1000000000 na dzien ale ostro do roboty wzielismy sie w wakacje jak mala miala 1.5 roku wtedy puszczalam ja bez majtek i nie obeszlo sie bez szorowania dywanow <bezradny> ale cooooo tam juz w wieki 2 lat pieluche mielismy tylko na noc!

Teraz mala ma juz 3 lata i sie obraza na mnie jak jej sie pytam czy pieluche jeszcze kupic? :mrgreen:

POWODZENIA! 8-)

Aneta 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-02-21, 20:38   

Ninka my nocnik kupiliśmy jak mały skończył 6 miesiecy. Tylko u nas jest tak że jak on jest ubrany to może siedzieć na nim cały dzień. Ale jak mu sciągne pieluche i chce go posadzic to od razu płacze i ucieka. Jak by to było lato to już by biegał w samych spodenkach , mysle ze jak jest ciepło to łatwiej oduczyć od pieluchy. Dam znac jak nam idzie :-D

calineczka 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-04-19, 18:04   

Aneta, Jak idzie z sadzaniem na nocniczek?

Aneta 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-04-19, 22:25   

Calineczko nawet nie pytaj porażka :-/ Czekam na cieplejsze dni i sciągne mu pieluche. Może jak będzie miał mokro z matuchach to zacznie siadać na nocnik.

Magdaru 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-04-20, 09:03   

Aneta, nie przejmuj się tym tak bardzo ;-) jak przyjdzie czas, to sam siądzie, mój Mateusz miał grubo ponad 2 lata jak zaczął na nocniku siadać :-P jakoś samo mu to przyszło, bo zmuszać dziecka nie ma sensu <bezradny>

Aneta 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-04-20, 21:31   

Madaru pomyślałam że może kupie mu ten nocnik TRON . Widziałam takie fajne może na tym będzie chciał siadać. Tylko nie mam od kogo się dowiedzieć czy takie nocniki się sprawdzają. Może któraś z Was miała taki nocniczek w domu i czy jest sens taki kupować :?:

Magdaru 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-04-21, 08:49   

my mieliśmy grającą foczkę :lol: ale wydaje mi się, to zbytnio nic nie daje, moze na poczatku troszkę dziecko zachęci, ale szczerze mówiąc, to wątpie, dziecko musi po prostu samo do tego dorosnąć, a jakieś dziwaczne nocniczki i tak nic nie pomogą <bezradny>

Aneta 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-04-21, 14:39   

Poczekam na cieplejsze dni i ściągne mu pieluche. Może jak będzie miał mokro w majteczkach to wtedy będzie siadał na nocnik :-)

Magdaru 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-04-21, 14:46   

na pewno ;-) to jest chyba najlepszy sposób :-D

Aneta 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-07-04, 14:30   

A my powolutku do przodu z pieluchami. Mały woła si si ale po fakcie jak już się z sika. Na nocniczek nie chce wcale siadać ale za to siada ubikacji - widoczne chce robić siku jak dorosły hi hi. Mam nadzieję że w wakacje całkiem pozbędziemy się pieluch .

skinnybitch 

Informacje:

Profil:
Imię: Ania
Wysłany: 2008-07-15, 19:04   

Aneta, spokojnie wszystko z czasem...Mialam dzieciaczka ktorym sie opiekowalam mial 2.5 roku i jeszcze nie robil do kibelka....czasem jak sobie przypomnial to wolal...A teraz niedawno mialam 1.5 roczna Majke ktora nie robila tez jeszcze do nocniczka a teraz jak do nich przychodze to doslownie na dniach zaczela wolac...w sierpniu bedzie miala 2 lata i juz pomalutku zaczyna sie przyzwyczajac tak ze luz nie robic nic na sile... :-P

Odpowiedz do tematu