Mam pytanie jak Wam szło albo idzie uczenie dziecka korzystania z nocniczka ?
Mój synek za 3 miesiące bedzie miał 2 latka i nie chce siadać na nocnik. Macie dla mnie jakieś rady ?
Szkoda ze tutaj tak malo osob sie udziela
My nocnik mamy juz za soba
Ja sadzalam moja Niunie juz od 12 miesiac, ciezko bylo ale sie udalo.
ZAWSZE sadzalam ja po spaniu zeby wiedziala po co tam siedzi i zawsze cos robila.
Pozniej pytalam sie 1000000000 na dzien ale ostro do roboty wzielismy sie w wakacje jak mala miala 1.5 roku wtedy puszczalam ja bez majtek i nie obeszlo sie bez szorowania dywanow ale cooooo tam juz w wieki 2 lat pieluche mielismy tylko na noc!
Teraz mala ma juz 3 lata i sie obraza na mnie jak jej sie pytam czy pieluche jeszcze kupic?
Ninka my nocnik kupiliśmy jak mały skończył 6 miesiecy. Tylko u nas jest tak że jak on jest ubrany to może siedzieć na nim cały dzień. Ale jak mu sciągne pieluche i chce go posadzic to od razu płacze i ucieka. Jak by to było lato to już by biegał w samych spodenkach , mysle ze jak jest ciepło to łatwiej oduczyć od pieluchy. Dam znac jak nam idzie
Aneta, nie przejmuj się tym tak bardzo jak przyjdzie czas, to sam siądzie, mój Mateusz miał grubo ponad 2 lata jak zaczął na nocniku siadać jakoś samo mu to przyszło, bo zmuszać dziecka nie ma sensu
Madaru pomyślałam że może kupie mu ten nocnik TRON . Widziałam takie fajne może na tym będzie chciał siadać. Tylko nie mam od kogo się dowiedzieć czy takie nocniki się sprawdzają. Może któraś z Was miała taki nocniczek w domu i czy jest sens taki kupować
my mieliśmy grającą foczkę ale wydaje mi się, to zbytnio nic nie daje, moze na poczatku troszkę dziecko zachęci, ale szczerze mówiąc, to wątpie, dziecko musi po prostu samo do tego dorosnąć, a jakieś dziwaczne nocniczki i tak nic nie pomogą
A my powolutku do przodu z pieluchami. Mały woła si si ale po fakcie jak już się z sika. Na nocniczek nie chce wcale siadać ale za to siada ubikacji - widoczne chce robić siku jak dorosły hi hi. Mam nadzieję że w wakacje całkiem pozbędziemy się pieluch .
Aneta, spokojnie wszystko z czasem...Mialam dzieciaczka ktorym sie opiekowalam mial 2.5 roku i jeszcze nie robil do kibelka....czasem jak sobie przypomnial to wolal...A teraz niedawno mialam 1.5 roczna Majke ktora nie robila tez jeszcze do nocniczka a teraz jak do nich przychodze to doslownie na dniach zaczela wolac...w sierpniu bedzie miala 2 lata i juz pomalutku zaczyna sie przyzwyczajac tak ze luz nie robic nic na sile...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum