REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Tytuł: Nocnik
Autor Wiadomość
Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1533 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-09-27, 11:34   Nocnik

Krzysiu już swój ma :)
taki jak na zdjęciu, ze wszystkimi możliwymi bajerami typu muzyczki, spłuczka, oczywiście nakładka na dorosłą toaletę.
póki co go co jakiś czas sadzam, żeby się przyzwyczajał. całkiem mu się podoba to siedzenie, a jeszcze bardziej podoba mu się rozbieranie nocnika na czynniki pierwsze ;-)

jakie Wy macie dla swoich pociech? też takie cudowane czy standardowe nocniki? sama nie wiem czy to dobry pomysł taki nocnik, ale chrzestna chciała bardzo kupić taki, więc się zgodziłam.

N4283_d_1.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 22,82 KB

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1488 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2009-09-27, 12:57   

Madzia ale Krzyś ma bajerancki nocnik :-D Śliczny po prostu . Oglądałam kiedyś trony dla dzieci ale takiego nie widziałam .
My mamy zwykłe nocniki z melodyjkami . A na tym jak Krzyś siądzie to nie będzie chciał zejść :mrgreen:

magdaaa 

Informacje:
Dołączyła 1124 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-09-27, 18:06   

nie wiedziałam ze dziecko w takim wieku mozna juz sadzac na nocnik :shock:

aga 

Informacje:
Dołączyła 1287 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2009-09-27, 19:04   

my tez mamy standardowy z melodyjka ale melodyjke juz dawno wylaczylam bo okazala sie zbedna

tigraa84 

Informacje:
Dołączyła 981 dni temu

Profil:
Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-09-27, 20:46   

Madzia81, świetny ten nocnik :mrgreen: My mamy zwykły, nawet bez melodyjek. W sumie to i tak jak do tej pory Mała częściej wkłada go na głowę niż na nim siada <bezradny> ale mam nadzieję, że wkrótce załapie o co chodzi ;-)
Madzia81 napisał/a:
sama nie wiem czy to dobry pomysł taki nocnik, ale chrzestna chciała bardzo kupić taki, więc się zgodziłam.

Nic Ci nie szkodzi wypróbowanie nocnika z bajerami. A kto wie, może Krzysiowi tak bardzo się on spodoba, że szybciej nauczy się z niego korzystac :-)

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1159 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2009-09-28, 09:05   

Świetny nocnik. Myśle, że pomoże Krzysiowi w szybkiej nauce korzystania z niego.

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

:) 

Informacje:
Dołączyła 1290 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-09-29, 10:26   

magdaaa napisał/a:

a dlaczego by nie? jak tylko bąbel stabilnie siedzi to można próbować. Wiadomo ze nie bardzo wie o co chodzi, ale już może się oswajać z nocniczkiem, moim zdaniem im szybciej tym lepiej.

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1533 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-09-29, 21:06   

magdaaa napisał/a:

no to już wiesz ;-)

:) napisał/a:
jak tylko bąbel stabilnie siedzi to można próbować. Wiadomo ze nie bardzo wie o co chodzi, ale już może się oswajać z nocniczkiem, moim zdaniem im szybciej tym lepiej.

dokładnie o to chodzi, przecież nie napisałam, że będę już od niego oczekiwać, że mi da znać, że chce siku. w formie atrakcji i zabawy sadzam go na chwilkę w ubranku, posiedzi, pośmieje się i schodzimy. tyle.

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1159 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2009-09-30, 10:06   

Moja siostra zaczęła od takiego sadzania mniej więcej w wieku Krzysia (bo mała siedziała już dobrze) i jej córcia zanim skończyła dwa lata nie sikała już do pieluch nawet w nocy.

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

magdaaa 

Informacje:
Dołączyła 1124 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-10-03, 13:56   

Madzia81 napisał/a:
magdaaa napisał/a:

no to już wiesz ;-)

:) napisał/a:
jak tylko bąbel stabilnie siedzi to można próbować. Wiadomo ze nie bardzo wie o co chodzi, ale już może się oswajać z nocniczkiem, moim zdaniem im szybciej tym lepiej.

dokładnie o to chodzi, przecież nie napisałam, że będę już od niego oczekiwać, że mi da znać, że chce siku. w formie atrakcji i zabawy sadzam go na chwilkę w ubranku, posiedzi, pośmieje się i schodzimy. tyle.

no własnie mi nie chodziło o to zeby wymagac od niego juz sikania , tylko czy taki mały moze siadac bez uszczerbku dla kregosłupa :-) :D ale teraz wiem ze moze :-)

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1533 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-10-03, 18:22   

magdaaa napisał/a:
czy taki mały moze siadac bez uszczerbku dla kregosłupa :-) :D ale teraz wiem ze moze :-)

to zależy jakie postępy w rozwoju dziecko robi. Krzyś już sztywno siedzi od 3 miesięcy, siedzi w krzesełku do karmienia, na podłodze sam, w wózku, tak więc nie ma przeciwwskazań do sadzania go na nocniku.

Dona 

Informacje:
Dołączyła 1317 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-11-11, 16:19   

nocniczek zajefajny :lol:
szczerze to nie widzialam jeszcze takiego - no zabawny jest

Madzia81 tak z ciekawosci zapytam ile takie cos kosztuje?
tyle bajerków ma to chyba sporo ;-)

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1533 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-11-11, 22:07   

coś ok. 170 zł z dostawą, bo to na allegro kupowane. przypuszczam, że w sklepie byłoby podobnie.

słoneczko07 
riki tiki bara bara

Informacje:
Dołączyła 817 dni temu

Profil:
Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-11-14, 12:42   

Według mnie oswajanie z nocnikiem jak najbardziej może zacząć sie wcześnie. Niestety reszta już zależy od dziecka :roll: Moja córciabiegała ze swoim nocnikiem (zwykły z kaczuszką, grający) po całym mieszkaniu. Lubiła go nosić jako kapelusz, bateryjkę od grania wydłubała po około 2 miesiącach. A zaczęła go już używac porządnie jak skończyłą 2 latka. Sama zaczęła wołać siku czy kupka i zgłowy, nawet sama chciałą wylewać, spuszczać wodę co przyprawiło mi więcej pracy, ale.... Teraz ma swoją nakłądkę do kibelka i sopień pod żeby sama mogła wejsć :mrgreen:
Ale jestem dumna z niej :)

monikak 
juleczka

Informacje:
Dołączyła 901 dni temu

Profil:
Imię: Monika
Im. dziecka: Julia
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-11-14, 14:13   

my dla julki kupilismy nocnik z melodyjka kiedy pierwszy raz posadzilam ja na nocnik zrobila siku ale gdy uslyszala melodyjke wystraszyla sie i przez jakis czas nie chciala siadac na nocnik wiec usunelismy melodyjke teraz siada na nocnik ale robi tylko sisiu bo jakos niewiem dlaczego nie moze zrobic kupki woli w majtki jak kaze jej zrobic do nocnika placze i chowa sie w kat i tam robi do majtek <bezradny>

Odpowiedz do tematu