Wysłany: 2008-02-18, 12:51 noszenie dziecka w chuście
Znalazłam taki artukuł o zaletach noszenia dziecka w chustach link został usunięty Rady daje sklep dla dzieci, ale nie wydaje mi się to tylko tekstem marketingowym. Co sądzicie o takich artykułach dla dzieci jak chusty? Spotykacie się z takimi chustami na codzień?
Ostatnio zmieniony przez Aneta 2008-07-04, 21:35, w całości zmieniany 1 raz
Jeżeli dobrze się taką chustę ustawi, to nie powinno być żadnego strachu.
[ Dodano: 2008-02-20, 11:14 ]
Można też kupić taką regulowaną chustę, której samemu nie trzeba wiązać. Takie artykuły dla niemowląt sprzedaje każdy sklep dla dzieci.
Ja od niedawna jestem wielką zwolenniczką chust, a bardzo nie podobają mi się nosidełka. Wydaje mi się, że dziecko w nosidełku jest ustawione bardzo nienaturalnie.
Ostatnio zmieniony przez madzia 2008-10-01, 10:29, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1490 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-02-20, 14:00
mój synek już za duży na chuste jak bedzie drugi dzidziuś to pomysle o tym. Nosidełka też nie uzywałam. A chusta bardzo fajnie wygląda ciekawe do którego miesiąca mieści sie tam dzidziuś czy może one są do iluś kilogramów
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 1288 dni temu Posty: 517 Skąd: UK
Profil: Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
Wysłany: 2008-07-31, 17:00
Fajna ta chusta W sumie wygodne takie cos , np na zakupach masz wolne rece a dzidzie bliziutko.
Wydaje mi sie ze gdzies slyszlam ze chusty sa duzo lepsze od nosidelek . Nosidelka nie sa zbyt dobre na kregoslup dziecka.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1534 dni temu Posty: 290 Skąd: Opole/Katowice
Profil: Imię: Izabela
Im. dziecka: Hania
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-09, 17:28
Ja jestem raczej za nosidełkiem. Mam jedno , jest mięciutkie i na pewno nic jej nie uwiera. Oczywiście korzystam z niego tylko czasami, i nie noszę jej dłużej niż pół godziny. W nosidełku ma dokładnie tak samo ustawione ciałko jakbym ją trzymała na rękach ( prosto plecki, przez usztywnienie)
ale widzę, że są dwie szkoły W chustach nie podoba mi się to, że niezbyt łatwo się je zakłada, z tego co widziałam. Porządna chusta to niemały wydatek, chociaż akurat kasa to nic. Poza tym poza dziecka jak leży w chuście...zwłaszcza na dużum zdjęciu powyżej, jakoś tak nienaturalnie
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1315 dni temu Posty: 1831
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2009-01-20, 18:37
Mi sie wydaje,ze nosidelko jest lepsze ze wzgledu na usztywnienie dla kregoslupa maluszka,ale z drugiej strony dawniej nasze babcie nosily dzieci w chustach i nasi rodzice powykrzywiani nie sa Nie wiem co lepsze,bede musiala sie zastanowic
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 1288 dni temu Posty: 517 Skąd: UK
Profil: Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
Wysłany: 2009-01-21, 15:27
Ja bardzo chcialam w chuscie nosic ale moj za duzy jest!! I strasznie niewygodnie i wogole nie bardzo. Teraz nosidelko kupie i juz , bo glowke trzyma slicznie i juz nawet siadac probuje !!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum