Kiedy pierwszy raz scielyscie wloski dzieciakom?
Mowia zeby po 1 roczku sciac to beda lepiej rosly, wzmocnia sie itd
Jakos w to nie wierze a moze cos w tym jest?
U was sie sprawdzilo?
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 923 dni temu Posty: 2168
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2011-05-13, 21:49
madzia, ja ścięłam julce grzywkę, a raczej z 15 włosków bo właziły jej do oczu, ogólnie łysa była potem miała straszne siano z tyłu, takie gniazdo, a teraz ma piękne zdrowe długie kręcone włoski
nie wierzę w ten przesąd
niektóre dzieci wygladaja koszmarnie, tu łyse tam jakiś lok wisi
ale to rzadkość bo wszystkie dzieci są ładne
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 550 dni temu Posty: 2587
Profil:
Wysłany: 2011-05-13, 22:26
Moim zdanie to wszystko jest w genach. Jeżeli ty z meżem macie zdrowe mocne włosy to i dziecko bedzie takie miało. A jeśli wasze włosy się łamią są suchę to najprawdopodobnie to samo czeka dziecko.
np. moja sis ma zdrowe włosy jej mąż też to Olga od urodzeia nie miała ścinany i też ma zdrowe nie puszą jej się nie nic.
A już ja widzę po Tomku że bedzie miał puszystę i podkręcane po mnie(i ogolnie mam suchę i skłonne do niszczenia) i bedzie miał przechlapanę bo trzeba bedzie na krotko scinać
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1419 dni temu Posty: 1780
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-05-13, 23:43
My Dawcia szybko obcielismy,ale nie po to zeby mial bardziej geste wlosy,a dlatego ze mial juz ich za duzo i za dlugie. Geste mial od urodzenia wiec u nas roznicy nie widac,ale bratanica L od czasu pierwszego sciecia ma gestsze wlosy i rosna jej o wiele szybciej. Ale nie wiem czy to regula czy tak sie zlozylo.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 777 dni temu Posty: 1708 Skąd: Śrem
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Patryk i Madzia
Nastrój:
Wysłany: 2011-05-14, 09:45
Małemu włosy obcięliśmy jak miał pół roku. Miał włosy tak gęste i długie, że już mu przeszkadzały. Teraz regularnie co 2 miesiące fryzjer i maszynką na krótko, bo tak mu szybko rosną i ma ich tyle na głowie, że
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2011-05-16, 14:03
u nas też obcinane były, bo do oczu wchodziły. chyba przed wakacjami w tamtym roku pierwszy raz, czyli miał prawie 1,5 roczku. od tamtego czasu rosną szybciej i jeszcze ich więcej.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1498 dni temu Posty: 3059 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2011-05-22, 19:15
U nas mówi się, że do pierwszego roku nie można ścinać. My na razie fryzurę mamy spoko. Ale nurtuje mnie to, że pierwsze młody miął kruczoczarne, wypadły a nowe są ciemne blond. I skąd jak ja czarna i jego ojciec też?
I choć są z wami, do was nie należą.
Informacje: Dołączyła 368 dni temu Posty: 610 Skąd: nibylandia.
Profil: Im. dziecka: Żuczek ;*
Nastrój:
Wysłany: 2011-07-31, 17:08
madzia napisał/a:
Zuza miała chyba 10 mcy. Grzywka wpadała jej już do oczu, spinki odpadały bo je ściągała i obcięłam - matka na mnie krzywo patrzała, bo jak to tak, mała jeszcze roczku nie ma bla, bla, bla... Jasne niech dziecku włosy do oczu lecą, bo coś tam, coś tam. Pffffff
A takie większe strzyżenie miała jakoś 2-3 miesiące temu - wyrównałam wszystko ładnie, bo niektóre kosmyki miała z tyłu dłuższe i nie podobało mi się to.
Musiałam sobie parę rzeczy ze szkoły przypomnieć co by mała nie wyglądała jakby była strzyżona z garnkiem na głowie i ładnie mi wyszło - teraz rosną równo
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Gabrysia
Nastrój:
Wysłany: 2011-08-02, 08:26 Re: obcinanie wloskow
madzia napisał/a:
Mowia zeby po 1 roczku sciac to beda lepiej rosly, wzmocnia sie itd
Jakos w to nie wierze a moze cos w tym jest?
U was sie sprawdzilo?
Ja to jak reszta dziewczyn obcięłam po raz pierwszy mojemu synkowi włosy jak mial 1.5 roczku ( jego chrzestna matka trochę go podcieła) no sprawidzć się spradziło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum