Profil: Imię: EWELINA
Im. dziecka: ALAN I NADIA
Nastrój:
Wysłany: 2009-09-18, 12:08 JESTEM CHYBA CIEMNA
Jak sie zwami przywitałam na forum pisałamm ze jestem troche do tyłu troche mi wsyd bo juz jestem mamusia a niewiem o takich zeczam , napisze tylko tyle ze dzieci są jak najbardziej zdrowe i szczesliwe i z ciążami tez niebyło problemu
TERAZ Z MĘZEM KUPILISMY DOM I BRAK NAM JESZCZE JEDNEGO BEJBISIA
STARAMY SIE OD TYGODNIA ALE ZASTANAWIAM SIE CO TO SA CYKLE I JAK SIE JE OBLICZA
dlugosc cyklu liczysz od pierwszego dnia miesiaczki, do dnia poprzedzajacego nastepna.
czyli, jesli @ dostalas 1 wrzesnia to jest to pierwszy dzien cyklu.
Zeby obliczyc dlugosc, musisz obserowac kilka cykli najlepiej 6 ostatnich i wtedy wyliczyc srednia. sama data ostatniej @ nic niestety nam tu nie powie.
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 878 dni temu Posty: 135 Skąd: okolice Krakowa
Profil: Imię: Gosia
Nastrój:
Wysłany: 2009-09-18, 12:36
czyli 10 września jest Twoim pierwszym dniem cyklu, a długość cyklu obliczasz od pierwszego dnia miesiączki do pierwszego dnia następnej miesiączki Powodzenia w obliczeniach.
Roznie z tymi cyklami, mozna miec ksiazkowy 28 dniowy cykl, ale i krotszy i dluzszy. Moje wynosily 30 dni. W dodatku nie zawsze @ pojawia sie regularnie i dlugosc nielatwo obliczyc.
Moze po prostu sie starajcie, a jesli chodzi o twoja ostatnia @ i 10 wrzesnia, to masz dzis 9 dzien cyklu, wiec tak na oko juz za kilka dni za 3,4 obstawiam ze u ciebie zaczna sie najbardziej polodne dni. ale to nic pewnego.
Nie masz przypuszczen kiedy dostaniesz nastepna @? Kiedy mialas ja w sierpniu? nic nie notujesz?
ewelincia, chyba nie jestem w stanie ci pomoc. Dlugosci krwawienia nie licz, bo ona do niczego tu nie potrzebna.
To wasze pierwsze staranka o kolejna dzidzie?
Moze po prostu idzcie na zywiol, macie juz dwoje dzieci wiec wierze, ze sie uda znow, a w miedzyczasie czytaj informacje
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1490 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2009-09-18, 17:16
Ewelina Ja prowadziłam zeszyt z wykresem i mierzyłam temperaturę . Temperatura spada tuż przed owulacją a następnie wzrasta . Jeśli dojdzie do zapłodnienia temperatura podwyższona utrzymuje się , jeśli nie to spada i jest już taka do miesiączki . Przy drugiej ciąży nie prowadziłam już wykresu tylko używałam testów owulacyjnych . Jeżeli masz nie regularne miesiączki to chyba mierzenie temperatury będzie najlepsze .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum