Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 641 dni temu Posty: 2744 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-12, 12:35
:) napisał/a:
Korzystacie z solariów? Fundujecie sobie tipsy? A może regularnie chodzicie na manicure?
przed ciążą korzystalam z solarium kilka razy w miesiącu, jesli chodzi o tipsy to czasem robię, na jakies wieksze okazje lub zeby moje ogryzki odżyły
A teraz poki co moim jedynym wyczynem u kosmetyczki jest regulacja brwi
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 923 dni temu Posty: 2168
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-12, 14:58
hmmm, jakoś szkoda mi zawsze kasy
wolę sobie kupić nowy lakier niż iśc malować paznokcie do kosmetyczki
ale noszę sie z zamiarem krótkich tipsów, może na wielkanoc już, potem będę wypełniać aż mi się znudzą i porzucę je
do fryzjera na podcinki chodzę, teraz zapuszczam to nie szaleję,
a solarium sporadycznie chodziłam, czekam na pierwsze opalanko naturalne
Fryzjer obowiązkowo, tym bardziej,ze od roku stopniowo rozjaśniam włosy.
Włosów nie zapuszczam,ponieważ długie mi nie pasują, tylko półkrótkie, tak do ramion.
Do kosmetyczki również chodzę, ale z twarzą i nogami. Tak co 2 miesiące. Masaż, maseczka z alg. Jak tylko finanse pozwalają woskuję również nogi. Raz do roku neoderma.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2011-02-13, 21:34
fryzjer - w domu, szwagierka za fryzjerkę robi, i farbuje i podcina
paznokcie - raz tipsy i był to ostatni raz, potem żelowe mi też szwagierka jakiś czas robiła. obecnie odradzają się po tym żelu
solarium - tak, choć wieki nie byłam, ale się wybieram właśnie.
do kosmetyczki na jakieś maseczki itp nie chodzę w ogóle.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 1497 dni temu Posty: 808 Skąd: z krainy marzeń
Profil: Imię: S.
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-14, 09:24
Z racji tego, że moja siostra interesuje się kosmetologią, a teraz rozpoczęła naukę na tym kierunku to kosmetyczkę mam w rodzinie
Siostra robi mi hennę brwi i rzęs oraz regulację brwi, wszelkie masaże twarzy, maseczki z alg i glinki, peelingi. Jeśli chodzi o dłonie to tipsy też mi robi, a właściwie robiła bo w tej chwili dzięki temu, że je robiła mam własne paznokcie, które zresztą ona mi maluje. Jeśli chodzi o farbowanie włosów to również farbuje mi je siostra. Także kosmetyczka " pełną gębą". Jestem BARDZO ZADOWOLONA.
Fryzjer - owszem ale tylko podcięcie włosów, od czasu do czasu wymodelowanie (przy okazji jakiegoś wesela, zabawy itp)
Solarium - byłam może 2 razy w życiu. Nie lubię. Nie chodzę.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 876 dni temu Posty: 1936 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-14, 09:35
Tipsy miałam raz w życiu, również na własnym ślubie, i dopiero teraz, czyli po 2 latach dochodza do siebie- nigdy więcej!
Z solarium tez korzystałam przed ślubem i na tym koniec.
Jedyną profesjonalistka którą odwiedzam regularnie jest fryzjerka ponieważ zapuszczam włosy i muszę jakoś nad nimi panować, poza tym nabywam sobie u niej kosmetyki więc jestem dość często
A i zapisałam się raz do kosmetyczki na wosk, poszłam ze strachem, siadam na leżance i pokazuje nogi a ona mi powiedziała że włosy jeszcze za krótkie Poczułam taką ulgę jak od niej wyszłam, że więcej tam nie wróciłam
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 923 dni temu Posty: 2168
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-14, 09:43
ewelcia1987 napisał/a:
A i zapisałam się raz do kosmetyczki na wosk, poszłam ze strachem, siadam na leżance i pokazuje nogi a ona mi powiedziała że włosy jeszcze za krótkie Poczułam taką ulgę jak od niej wyszłam, że więcej tam nie wróciłam
hahhahaahha dobre
saja napisał/a:
Z racji tego, że moja siostra interesuje się kosmetologią, a teraz rozpoczęła naukę na tym kierunku to kosmetyczkę mam w rodzinie
a ja się zastanawiałam czy nie pójść właśnie na kosmetyczkę, szkoła policealna w weekendy i co najważniejsze za darmo
taka luźna moja myśl
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 719 dni temu Posty: 1495 Skąd: Stalowa Wola
Profil: Imię: Gosia
Im. dziecka: Natalka
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-14, 10:58
słoneczko07 napisał/a:
a ja się zastanawiałam czy nie pójść właśnie na kosmetyczkę, szkoła policealna w weekendy i co najważniejsze za darmo
Ja bym się nie zastanawiała, jeśli masz takie "ciągutki" w tym kierunku, interesujesz się tym to czemu nie i skoro za darmo A kosmetyczka to bardzo dobry zawód według mnie, łatwiej znajdziesz pracę niż po takiej mojej pedagogice
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-16, 22:51
fryzjer co 1,5 misiaca ale tylko ścięcie, kolor sama nakładam
tipsy hmm no teraz co 3 -4 tygodnie, w ciąży nie miałam
brwi- sama reguluje
kosmetyczka - hmm nie byłam nigdy na jakimkolwiek zabiegu
solarium od czasu do czasu, dawno nie byłam ale na wiosnę się chyba wybiorę
masaże tez mnie jakoś ominęły
czasem sauna jak na fitnesie jestem ale to tez dane stare bo po ciazy jeszcze nie trafiłam
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 436 dni temu Posty: 2194
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-03-16, 23:33
brwi, maseczki, peelingi sama robię
paznokcie maluję sama
masaże robi mi mąż, który ma zaliczony kurs
depilacja kremem
fryzjer - sama podcinam końcówki, bo włosy zapuszczam
solarium nie chodzę, bo mam za jasną cerę, raz poszłam na słabiutkie lampy na 5 min a i tak mnie spaliło
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 841 dni temu Posty: 2543 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-17, 09:24
tipsy miałam przed slubem i w ciaży, jak się mała urodziła to zdjęlam, bo chyba by mi było niewygodnie
włosy (musze iść koniecznie obciąć) maluje sama
do kosmetyczki nie chodze
brwi reguluję sama
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1282 dni temu Posty: 1795 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2011-03-17, 10:48
No wiec tak:
solarium - przed ciaza chadzalam, przed wiekszymi imprezami, albo przed wakacjami, zeby miec podklad pod naturalna opalenizne.
Zel na paznokiach - od slubu, caly czas, co 3 tygodnie uzupelniany, jak zaszlam w ciaze to nie robilam, teraz znowu zamierzam, ale tak, zeby bylo krociutko, zeby malego nie zadrapac.
Fryzjer - scinanie i farbowanie regularnie, co 1,5 - 2 miesiace. Do ulozenia wlosow ide przed weselami i tym podobnymi imprezami, czasem tez do makijazu.
Poza tym regulacja brwi u kosmetyczki jak mi sie samej nie chcialo.
Raz w zyciu bylam na mikrodermabrazji, przed slubem, to byl prezent od meza na urodziny .
Chodzilam tez na depilacje bikini woskiem, ale w ciazy przestalam i depilowalam sie sama
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum