Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 873 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-12, 15:02
Ano sukces Ja tak dość długo miałam... z całego dnia zbierałam na 1 porcję nocną (w piersiowym kleik nie krzepnie i można flachą podać )
Nie masz problemów z bolącymi piersiami po odciąganiu? Mnie bardzo marnie szło na początku (~20 ml z obu razem), bo mam duże brodawki i standardowy lejek był za mały i uciskał zamiast odciągać, dopiero na największym zaczęło być ok.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1282 dni temu Posty: 1795 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2010-12-12, 16:42
Troche mnie bola, kurcze mnie tez bardziej uciska niz odciaga, moze tez powinnam jakis wiekszy sobie sprawic, ale ja nie wiedzialam, ze sa jakies "rozmiary" lejkow.
Przed chwila sciagnelam 10 ml z jednej piersi , maly nie chcial cyca, z prawego zjadl, a z drugiego nie chcial, a byl glodny, histerie straszna odstawil.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 841 dni temu Posty: 2543 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-13, 11:40
widze, ze nie jestem sama
niby pokarm mam, ale ściągnięcie więcej niż 60 ml graniczy z cudem, a norma to 20 z obu piersi i tak zbieram
Kita napisał/a:
maly nie chcial cyca, z prawego zjadl, a z drugiego nie chcial, a byl glodny, histerie straszna odstawil.
Olena tez zaczęła cyrki odstawiac, ale się zaparłam i nie podam butli, bo tak strasznie mi szkoda karmienia cycem, pokrzyczy troche i wkońcu się decyduje leniuch mały
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 923 dni temu Posty: 2168
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-13, 12:00
malami, a dajesz małej smoczka?moze woli na łatwiznę pójść
gdy karmisz i ucieka ci mała sprawdzałaś czy leje się mleko? bomi też czasami mała coś wymyśla i się awanturuje ale po chwili wraca jednak do cyca; i zastanawiam sie czy to nie przez ten smoczek, prawie codziennie pije rumianek, ok 20-30 ml na brzuszek przez tydzień i kilka dni przerwy, wtedy właśnie zaczyna się bojkot
jak mialam nadmiar mleka i odciągałam na początku to potrafiłam 80 ml z jednej piersi odciągnąć i to mało było, ale nie chciałam więcej żeby się nie przyzwyczaiły do takie produkcji ogromnej
a potem z żalem wylewałam do zlewu, mogłam się nim przecież podzielić albo zamrozić
Czy któraś z Pań może mi polecić jakiś laktator dobry? Gubię sie w tym wszystkim. Ręczne, elektryczne z pompka lub bez. Koleżanka poleca mi taki elektryczny Gaia ale nie znam firmy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum