REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Przesunięty przez: madzia
2009-05-20, 20:43
Tytuł: Odciaganie pokarmu
Autor Wiadomość
alexa87 

Informacje:
Dołączyła 1393 dni temu

Profil:
Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-12-30, 15:21   Odciaganie pokarmu

No wlasnie, jak jest z tym odciaganiem , kiedy mozna zaczac to robic?
mam w domu elektryczny laktator i butelki tommee tippee , z ustnikiem w ksztalcie sutka.. mam duzo pokarmu i chcialabym zaczal odciagac... cz to za wczesnie?jak to z tym jest?

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1418 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-12-30, 16:06   

Hmm to zależy w jakim celu chcesz odciagać pokarm?! jak gadałam w szpitalu z położną laktacyjną na temat odciagania pokarmu i laktatorów to powiedziała mi ze jezeli tak jak ja planuję zostac dzieckiem w domu przynajmniej rok to nie ma sensu odciagac pokarmu i kupowac laktatora. No chyba że zamierzam wrócić po macierzyńskim do pracy to wtedy warto zainwestowac w dobry laktator, a odciagać pokarm można praktycznie od razu, tylko trzeba się liczyc z tym że im wiecej i czściej odciagać bedziesz to tym wiecej mleka bedzie się produkować :) . Ja mam zwykły najprostszy laktator i używam go tylko w nagłych wypadkach- jak muszę wyjść to mam w zapasie dzieki temu trochę mleka dla mojego głodomora :)

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 1393 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-12-30, 17:12   

Tzn ja tez tak raczej w awaryjnych wypadkach na razie. Ale w tym roku planuje zrobic prawo jazdy , takze myslalam zeby malego zostawiac z mama...
bo tak poza tym to karmie go piersia wszedzie , wiec chcialam odciagnac , zeby zostawic komus w domu zeby na troszke z nim posiedzial...
oczywiscie jeszcze nie teraz ;-) teraz chce go nauczyc jedzenia i z butelki i z cyca.

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1595 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-12-30, 18:33   

Ja odciągałam jak jechałam na zakupy a mały zostawał z tatusiem w domu . Ja mam ręczny laktator z Aventu i jestem z niego zadowolona . Pokarm zostawiałam z butelce w lodówce a mąż tylko go odgrzewał w bobasie .

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 1393 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-12-30, 18:48   

Aha, a karmilas normalnie z butelki tym mlekiem? I maly nie mial problemow zeby z cyca jesc potem?

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1595 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-12-30, 22:40   

alexa mój mały nie miał problemów z piciem z butelki . Normalnie dostawał pierś a jak zostawał z tatą to pił z butelki . A nauczyłam go pić z butelki szybko bo dawałam mu herbatkę kopru włoskiego od 1 miesiąca . Codziennie dostawał troszkę i brzuszek nie bolał :-D

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 1393 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-12-31, 16:23   

o to swietnie , a jakich butelek uzywalas ? takich 'antykolkowych'? czy zwyklych?

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1595 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-12-31, 18:03   

ja mam butelki i odciągacz z Aventu - butelki są antykolkowe . A smoczki są podobne do sutka i chyba dlatego synek nie czuł dużej różnicy :-)

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 1393 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-01-01, 19:18   

no wlasnie tez takie mam , tylko z tommee tippee.
a ta herbatke koperkowa to wam lekarz przepisal zeby malutki bral?

:) 

Informacje:
Dołączyła 1396 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-01-01, 19:44   

z tego co sie orientuje to mamy same kupują, na wypadek kolki, albo zeby jej uniknąć - tak na zapas. lekarz nie musi przepisywać. W PL w przeciętnym supermarkecie taką moża kupić.

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1595 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2009-01-01, 19:57   

alexa tak jak pisze Ala :-D herbatkę sama kupujesz w sklepie lub aptece . Są z BOBO-VITA lub HIPPA . Naprawdę polecam codziennie po troszeczku i brzuszek nie boli :-D

aga 

Informacje:
Dołączyła 1394 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2009-01-01, 20:44   

tez odciagalam pokarm ale przewaznie na noc bo wieczorem mialam nawal i dawalm malej w butelce antykolkowej z normalnym okraglym smoczkiem i pila z butelki i z cyca nie przeszkadzalo jej to a herbatke zaczelam jej podawac juz tydzien po urodzeniu jest koperkowa ktora mozna dawac a od 1 miesiaca bardzo dobra jest herbatka na trawienie z koprem, anyzem i rumiankiem, i tak sie nazywa na lepsze trawienie z Hippa polecam .Obecnie juz nie karmie bo w jednej piersi pokarm mi zanikl sam poniewaz jestem po operacji usuniecia guza i dlatego zanikl karmilam jedna ale to juz nie wystarczalo wiec calkiem przezucilam ja na bebiko i jest zadowolona .

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 1393 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-01-01, 23:08   

Aha , rozumiem, to kupie sobie tej herbatki :-) ( a raczej nie sobie a Patryczkowi)
Dzieki dziewczyny za info <buziak> ;-)

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1418 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-01-04, 18:53   

tak jak mówia dziewczyny :) ja jak wychodze do sklepu lub do lekarza to małemu pokarm odciagam zwykłym ręcznym laktatorem mleczko do lodówki i babcia potem karmi :) , oczywiście mleczko trzeba podgrzać. Mały bez problemu łapie i smoczek z butli i cycka :) to głodomor straszny więc problemu nie mam :) . Herbatki Hippa mam uspakajającą i na lepsze trawienie, jak na razie to ze 2 razy dostał, oprócz tego taką zwykłą w saszetkach z kopru- tą sama piję :)

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 1393 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-01-05, 13:55   

Aha ,mussze w takim razie wreszcie tez sprobowac , ale zabieram sie jak pies do jeza do tego , bo ta moja 'dojarka ' jest dziwna, boja sie jej :lol:

Odpowiedz do tematu