Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1393 dni temu Posty: 517 Skąd: UK
Profil: Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-30, 15:21 Odciaganie pokarmu
No wlasnie, jak jest z tym odciaganiem , kiedy mozna zaczac to robic?
mam w domu elektryczny laktator i butelki tommee tippee , z ustnikiem w ksztalcie sutka.. mam duzo pokarmu i chcialabym zaczal odciagac... cz to za wczesnie?jak to z tym jest?
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-30, 16:06
Hmm to zależy w jakim celu chcesz odciagać pokarm?! jak gadałam w szpitalu z położną laktacyjną na temat odciagania pokarmu i laktatorów to powiedziała mi ze jezeli tak jak ja planuję zostac dzieckiem w domu przynajmniej rok to nie ma sensu odciagac pokarmu i kupowac laktatora. No chyba że zamierzam wrócić po macierzyńskim do pracy to wtedy warto zainwestowac w dobry laktator, a odciagać pokarm można praktycznie od razu, tylko trzeba się liczyc z tym że im wiecej i czściej odciagać bedziesz to tym wiecej mleka bedzie się produkować . Ja mam zwykły najprostszy laktator i używam go tylko w nagłych wypadkach- jak muszę wyjść to mam w zapasie dzieki temu trochę mleka dla mojego głodomora
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1393 dni temu Posty: 517 Skąd: UK
Profil: Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-30, 17:12
Tzn ja tez tak raczej w awaryjnych wypadkach na razie. Ale w tym roku planuje zrobic prawo jazdy , takze myslalam zeby malego zostawiac z mama...
bo tak poza tym to karmie go piersia wszedzie , wiec chcialam odciagnac , zeby zostawic komus w domu zeby na troszke z nim posiedzial...
oczywiscie jeszcze nie teraz teraz chce go nauczyc jedzenia i z butelki i z cyca.
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1595 dni temu Posty: 2898 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-30, 18:33
Ja odciągałam jak jechałam na zakupy a mały zostawał z tatusiem w domu . Ja mam ręczny laktator z Aventu i jestem z niego zadowolona . Pokarm zostawiałam z butelce w lodówce a mąż tylko go odgrzewał w bobasie .
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-30, 22:40
alexa mój mały nie miał problemów z piciem z butelki . Normalnie dostawał pierś a jak zostawał z tatą to pił z butelki . A nauczyłam go pić z butelki szybko bo dawałam mu herbatkę kopru włoskiego od 1 miesiąca . Codziennie dostawał troszkę i brzuszek nie bolał
z tego co sie orientuje to mamy same kupują, na wypadek kolki, albo zeby jej uniknąć - tak na zapas. lekarz nie musi przepisywać. W PL w przeciętnym supermarkecie taką moża kupić.
Nastrój:
Wysłany: 2009-01-01, 19:57
alexa tak jak pisze Ala herbatkę sama kupujesz w sklepie lub aptece . Są z BOBO-VITA lub HIPPA . Naprawdę polecam codziennie po troszeczku i brzuszek nie boli
tez odciagalam pokarm ale przewaznie na noc bo wieczorem mialam nawal i dawalm malej w butelce antykolkowej z normalnym okraglym smoczkiem i pila z butelki i z cyca nie przeszkadzalo jej to a herbatke zaczelam jej podawac juz tydzien po urodzeniu jest koperkowa ktora mozna dawac a od 1 miesiaca bardzo dobra jest herbatka na trawienie z koprem, anyzem i rumiankiem, i tak sie nazywa na lepsze trawienie z Hippa polecam .Obecnie juz nie karmie bo w jednej piersi pokarm mi zanikl sam poniewaz jestem po operacji usuniecia guza i dlatego zanikl karmilam jedna ale to juz nie wystarczalo wiec calkiem przezucilam ja na bebiko i jest zadowolona .
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2009-01-04, 18:53
tak jak mówia dziewczyny ja jak wychodze do sklepu lub do lekarza to małemu pokarm odciagam zwykłym ręcznym laktatorem mleczko do lodówki i babcia potem karmi , oczywiście mleczko trzeba podgrzać. Mały bez problemu łapie i smoczek z butli i cycka to głodomor straszny więc problemu nie mam . Herbatki Hippa mam uspakajającą i na lepsze trawienie, jak na razie to ze 2 razy dostał, oprócz tego taką zwykłą w saszetkach z kopru- tą sama piję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum