Serdecznie polecam szpital na polnej w Poznaniu!!! Swietna obsługa podczas porodu, fachowa opieka po porodzie nad matką i dzieckiem. Moja Baśka miała poważne prolemy spedziła 11 dni w szpitalu i Bogi dziękuje że tam trafiłyśmy. Swietni fachowcy i na prawdę cudowna opieka. Polecam każdej niezdecydowanej!
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1282 dni temu Posty: 1795 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2012-01-05, 21:25
Potwierdzam powyzsza wypowiedz Ja juz zachwalalam ten szpital wczesniej. I naprawde jest wiele opinii, ze skoro to szpital kliniczny to jest masowka, personel nie ma czasu dla rodzacej ani dla dziecka, ja sie z nimi nie zgadzam, ja trafilam swietnie, swietna opieka, wspaniala pomoc podczas porodu i ja akurat trafilam na oddzial gdzie nie zaznalam terroru laktacyjnego , dziecko nie najadalo sie, przyniosly butelke No a co do masowki, to wiadomo, w kazdym szpitalu klinicznym jest, ale to nie przeszkadza w fachowej opiece i pomocy, a ja akurat mialam to szczescie, ze jak rodzilam, to nawet dwie porodowki byly wolne w tym czasie.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 876 dni temu Posty: 1936 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2012-03-02, 10:33
Weronika w pro familii porody są darmowe, płacisz za znieczulenie (no i za cc na życzenie ) ja słyszałam o nim ogólnie dobre opinie, żona kuzyna tam ostatnio rodziła i sobie chwaliła ale ona miała tam swojego lekarza. Ja rodziłam na szopena i porodówka ok, położne miłe, tylko personel na położniczym taki sobie, szczególnie jedna położna doprowadzała dziewczyny do płaczu. Ale powiem ci że nie ma to jak mieć swojego lekarza w szpitalu
ewelcia1987, moja lekarka właśnie na szopena pracuje jest położną
A nie wiesz ile się płaci za cc w profamilii ?
W profamilii tez moja lekarka pracuje
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2012-03-02, 17:17
Podobno za cc 1500 zł, a znieczulenie przy sn 800 zł, no ale tak jak piszesz w tym roku coś się tam pozmieniało, można zadzwonić i zapytać Ja następnym razem mam zamiar chodzić do lekarza który tam pracuje i tam rodzić, juz mam nawet upatrzonego i wybieram sie do niego na kontrolę
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 1320 dni temu Posty: 66
Profil:
Wysłany: 2012-03-03, 11:51
O ProFamiii słyszałam prawie same pozytywy poza jednym. Szpital ładny, personel teoretycznie miły, pomocny wszystko ładnie i pięknie tak dlugo, jak dugo poród przebiega bez komplikacji. Jeśli coś idzie nie tak, trafiasz na sygnale do wojewódzkiego albo miejskiego szpitala.
Natomiast szpital na Szopena zawsze i wszędzie każdemu odradzam. Mam bardzo niemiłe wspomnienia z lekarzami z kilku oddziałów (jedyne czego nie wiem, to jak tam poród wygląda, ae to i tak nie zmienia mojego złego zdania na temat tego szpitala ).
EDIT: no i narobiłam Madzi dodatkowej roboty
_________________ Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.
nie(d)oceniona, słyszałam o tym właśnie że jak jakieś komplikacje to fiuuuu i odsyłają gdzie indziej
I to jest jedyna rzecz która mnie odstrasza od tego szpitala
Profil:
Wysłany: 2012-03-03, 22:05
WweronikaA, masz jeszcze trochę czasu na nazbieranie danych i wybór Ale szczerze powiedziawszy sama się kiedyś zastanawiałam, czy pakowałabym się do państwowego i chyba jednak wolałabym do profamilii się udać. Jakoś bardziej do mnie przemawia. Tylko trzeba papierów pilnować, żeby w momencie, kiedy jest coś nie tak nagle nie okazało się, że wszystko było cacy i pięknie...
_________________ Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.
nie(d)oceniona, to fakt mam jeszcze czas na wybór.
Mogę się zastanowić popytać jeszcze.
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
Wysłany: 2012-04-06, 12:09
Tak nawet przez jakiś czas miałam tam praktyki i powiem Ci tak jeżeli poród jest nie skomplikowany, dziecko zdrowe to wszystko jest cudownie. Oddział jest piękny, można wykupić pokój z mężem i zostaje on tam z tobą na cały pobyt, sale dwu osobowe z łazienkami sale porodowe bajeczne, możliwość rodzenia w wodzie, ale...
Dopiero powstawał tam oddział neonatologi (teraz już jest) i szczerze mówiąc gdyby coś poważniejszego się działo to nie ma tam naprawdę dobrego specjalisty tylko wysyłają maluchy na kopernika bez matki. Ja wolałabym wybrać mniej luksusowy szpital na rzecz konkretniejszej opieki.
I wyszło ze lepiej na Kopernika. N aUjastku moj gin nie przyjmuje - wiec gdyby nie było miejsc - odesłaliby mnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum