REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Opinie o szpitalach
Autor Wiadomość
Karoll 

Informacje:
Dołączyła 603 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-12-22, 21:15   

Z tego co słyszałam Zaspa ma dobrą opinię. Rodziłam jednak w innym miejscu, miałam osobistą awersję do jednego z lekarzy.

angela2906 

Informacje:
Dołączyła 423 dni temu

Profil:
Imię: Angelika
Im. dziecka: Matylda
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2011-12-22, 23:27   

też słyszałam raczej same pozytywne opinie tak wieć pania z gdańska polecam zaspe :)

marcycha66 

Informacje:
Dołączyła 438 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Basia
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2012-01-05, 14:34   

Serdecznie polecam szpital na polnej w Poznaniu!!! Swietna obsługa podczas porodu, fachowa opieka po porodzie nad matką i dzieckiem. Moja Baśka miała poważne prolemy spedziła 11 dni w szpitalu i Bogi dziękuje że tam trafiłyśmy. Swietni fachowcy i na prawdę cudowna opieka. Polecam każdej niezdecydowanej!

Kita 

Informacje:
Dołączyła 1282 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2012-01-05, 21:25   

Potwierdzam powyzsza wypowiedz ;-) Ja juz zachwalalam ten szpital wczesniej. I naprawde jest wiele opinii, ze skoro to szpital kliniczny to jest masowka, personel nie ma czasu dla rodzacej ani dla dziecka, ja sie z nimi nie zgadzam, ja trafilam swietnie, swietna opieka, wspaniala pomoc podczas porodu i ja akurat trafilam na oddzial gdzie nie zaznalam terroru laktacyjnego ;-) , dziecko nie najadalo sie, przyniosly butelke ;-) No a co do masowki, to wiadomo, w kazdym szpitalu klinicznym jest, ale to nie przeszkadza w fachowej opiece i pomocy, a ja akurat mialam to szczescie, ze jak rodzilam, to nawet dwie porodowki byly wolne w tym czasie.

ewelcia1987 

Informacje:
Dołączyła 876 dni temu

Profil:
Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2012-03-02, 10:33   

Weronika w pro familii porody są darmowe, płacisz za znieczulenie (no i za cc na życzenie ;> ) ja słyszałam o nim ogólnie dobre opinie, żona kuzyna tam ostatnio rodziła i sobie chwaliła ale ona miała tam swojego lekarza. Ja rodziłam na szopena i porodówka ok, położne miłe, tylko personel na położniczym taki sobie, szczególnie jedna położna doprowadzała dziewczyny do płaczu. Ale powiem ci że nie ma to jak mieć swojego lekarza w szpitalu ;-)

WweronikaA 
w dwupaku

Informacje:
Dołączyła 840 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2012-03-02, 14:05   

ewelcia1987, moja lekarka właśnie na szopena pracuje jest położną ;-)
A nie wiesz ile się płaci za cc w profamilii ?
W profamilii tez moja lekarka pracuje ;-)

Tulimy się z twoim ojcem w objęciach lecz coraz nam dalej do siebie.
Dystansujesz nas, rośniesz, bezczelnie kopiesz, Stajesz między nami maleńki, rywalu by nas jeszcze mocniej zbliżyć nad kołyską...

ewelcia1987 

Informacje:
Dołączyła 876 dni temu

Profil:
Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2012-03-02, 17:17   

Podobno za cc 1500 zł, a znieczulenie przy sn 800 zł, no ale tak jak piszesz w tym roku coś się tam pozmieniało, można zadzwonić i zapytać :-) Ja następnym razem mam zamiar chodzić do lekarza który tam pracuje i tam rodzić, juz mam nawet upatrzonego i wybieram sie do niego na kontrolę ;-)

nie(d)oceniona 

Informacje:
Dołączyła 1320 dni temu

Profil:
Wysłany: 2012-03-03, 11:51   

O ProFamiii słyszałam prawie same pozytywy poza jednym. Szpital ładny, personel teoretycznie miły, pomocny wszystko ładnie i pięknie tak dlugo, jak dugo poród przebiega bez komplikacji. Jeśli coś idzie nie tak, trafiasz na sygnale do wojewódzkiego albo miejskiego szpitala.
Natomiast szpital na Szopena zawsze i wszędzie każdemu odradzam. Mam bardzo niemiłe wspomnienia z lekarzami z kilku oddziałów (jedyne czego nie wiem, to jak tam poród wygląda, ae to i tak nie zmienia mojego złego zdania na temat tego szpitala ;-) ).

EDIT: no i narobiłam Madzi dodatkowej roboty :oops:

WweronikaA 
w dwupaku

Informacje:
Dołączyła 840 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2012-03-03, 15:36   

nie(d)oceniona, słyszałam o tym właśnie że jak jakieś komplikacje to fiuuuu i odsyłają gdzie indziej :/
I to jest jedyna rzecz która mnie odstrasza od tego szpitala :roll:

Dystansujesz nas, rośniesz, bezczelnie kopiesz, Stajesz między nami maleńki, rywalu by nas jeszcze mocniej zbliżyć nad kołyską...

nie(d)oceniona 

Informacje:
Dołączyła 1320 dni temu

Profil:
Wysłany: 2012-03-03, 22:05   

WweronikaA, masz jeszcze trochę czasu na nazbieranie danych i wybór ;-) Ale szczerze powiedziawszy sama się kiedyś zastanawiałam, czy pakowałabym się do państwowego i chyba jednak wolałabym do profamilii się udać. Jakoś bardziej do mnie przemawia. Tylko trzeba papierów pilnować, żeby w momencie, kiedy jest coś nie tak nagle nie okazało się, że wszystko było cacy i pięknie...

WweronikaA 
w dwupaku

Informacje:
Dołączyła 840 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2012-03-04, 11:31   

nie(d)oceniona, to fakt mam jeszcze czas na wybór.
Mogę się zastanowić popytać jeszcze.

:)

LadyBlack 

Informacje:
Dołączyła 637 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2012-04-05, 15:06   

A czy ktoras z Was moze słyszała o szpitalu w Krakowie Ujastek ??

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1265 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2012-04-06, 12:09   

Tak nawet przez jakiś czas miałam tam praktyki i powiem Ci tak jeżeli poród jest nie skomplikowany, dziecko zdrowe to wszystko jest cudownie. Oddział jest piękny, można wykupić pokój z mężem i zostaje on tam z tobą na cały pobyt, sale dwu osobowe z łazienkami sale porodowe bajeczne, możliwość rodzenia w wodzie, ale...
Dopiero powstawał tam oddział neonatologi (teraz już jest) i szczerze mówiąc gdyby coś poważniejszego się działo to nie ma tam naprawdę dobrego specjalisty tylko wysyłają maluchy na kopernika bez matki. Ja wolałabym wybrać mniej luksusowy szpital na rzecz konkretniejszej opieki.

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

LadyBlack 

Informacje:
Dołączyła 637 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2012-04-06, 13:06   

Kamyczek napisał/a:
Ja wolałabym wybrać mniej luksusowy szpital na rzecz konkretniejszej opieki.
dlatego jednak pozostane przy Kopernika. Na poczatku wyczytałam tylko o tych super warunkach,pozniej znalazłam opinie tez na temat opieki nad noworodkiem itp
I wyszło ze lepiej na Kopernika. N aUjastku moj gin nie przyjmuje - wiec gdyby nie było miejsc - odesłaliby mnie.

Odpowiedz do tematu