REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Tytuł: Opinie o szpitalach
Autor Wiadomość
agula7777 

Informacje:
Dołączyła 975 dni temu

Profil:
Imię: Agnieszka
Im. dziecka: Patrycja
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-06-09, 14:38   Opinie o szpitalach

Witam.Co sądzicie o szpitalu nr2 w Sosnowcu?Wprawdzie termin porodu mam na grudzień ale już teraz chciałabym się dowiedzieć jaka jest tam atmosfera?Moją ciąże prowadzi dr.Wróbel z 2 i dlatego zastanawiam się nad porodem w tym szpitalu.Pozdrawiam :-)
Ostatnio zmieniony przez Madzia81 2009-11-07, 18:56, w całości zmieniany 1 raz  

BUŹKA 

Informacje:
Dołączyła 911 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-08-12, 10:22   szpital KLINICZNY GDAŃSK-WRZESZCZ-co o nim sądzicie ???

HEJ !!!

Mam pytanko co sądzicie o szpitalu Klinicznym w Gdańsku - Wrzeszczu ????

Pozdrawiam !!!

Agis 

Informacje:
Dołączyła 884 dni temu

Profil:
Imię: Aga
Im. dziecka: Kubuś
  Wysłany: 2009-09-08, 13:53   Szpital Bielański w Warszawie

Cześć wszystkim, pierwszy raz jestem na takim forum. Chciałam sie zapytać która z Was będzie może rodzic w szpitalu Bielańskim?

Myszka24bdg 

Informacje:
Dołączyła 534 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Im. dziecka: Kacperek/Zuzanna
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-08-31, 11:40   Ciężarówki z Bygoszczy

Hej dziewczyny jestem z Bydgoszczy i chciała bym poznać wasze opinie co do szpitala w ktorym rodziłyście albo chcecie rodzić ja pierwsze dziecko rodziłam w szpitalu miejskim 2 w bydgoszczy ale teraz jestem w ciazy i mam dylemat ktory szpital wybrać czy ten sam w ktorym już byłam czy np. MSW na Markwarta. Poradzcie coś

Eszka22 
Eszka 22

Informacje:
Dołączyła 555 dni temu

Profil:
Imię: Agnieszka
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-09-18, 08:25   

Bardzo dobry temat dziewczyny dodajcie opinie gdzie rodziłyście ktorych szpitali omijac a do których warto iść:)
Nie rodziłam jeszcze ale na śląsku z opini koleżanek wiem:
W Zabrzu szpital: jest okropny nie miłe osoby nie dobre jedzenie i wszystkie co tam rodziły w 2010 są na NIE, nawet lekarze mówią żeby jechać rodzić do Gliwic.
W Gliwicach podobno bardzo miła atmosfera, miła położna i pomagająca.
W Pyskowicach jest najlepszy szpital i ja wybrałam ten szpital, dbają tam o czystość sale sa piękne miłe położne i przede wszystkim można urodzić po ludzku. A Wy jakie macie doświadczenia. :?: :?:

Darma84 

Informacje:
Dołączyła 550 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Dominik
Wysłany: 2010-12-25, 11:47   

Polecam SZPITAL W MIKOŁOWIE ... czytałam różne opinie o nim i jego lekarzach ... bałam się ale teraz mogę powiedzieć, że te negatywne są mocno przesadzone .... POLECAM, 100!! na tak

kashira 

Informacje:
Dołączyła 537 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
smutna

Wysłany: 2010-12-26, 14:35   

Eszka22 napisał/a:
W Zabrzu szpital: jest okropny nie miłe osoby nie dobre jedzenie i wszystkie co tam rodziły w 2010 są na NIE, nawet lekarze mówią żeby jechać rodzić do Gliwic.

no nie sadze zeby bylo az tak zle, ja tez slyszalam rozne opinie, jedne lepsze inne gorsze, kazda kobieta odbiera to inaczej. W Zabrzu szpital jest nie najgorszy, choć szczytem marzeń też nie jest, moj gin tam przyjmuje, wiec mnie chyba tam przypadnie rodzić <bezradny>
W Gliwicach ponoc jest ok, ale mnie wystarczy, ze place za lekarza prywatnie, a tam za porod niestety tez musisz posmarować (znajoma rodziła teraz w grudniu w G-cach) :roll:
Ostatnio slyszalam tez dobre opinie o szpitalu w Rudzie Śl. na Goduli, ponoc oddzial odremontowany i opieka tez niezla ;-)

Jeszcze trochę...

Darma84 

Informacje:
Dołączyła 550 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-12-26, 20:06   

o szpitalu w Rudzie Śl. na Goduli kuzynka która studiuje położnictwo i miała tam praktyki to sobie chwali i poleca ....

:) 

Informacje:
Dołączyła 1291 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-12-27, 17:19   

Darma84 napisał/a:
Polecam SZPITAL W MIKOŁOWIE ... czytałam różne opinie o nim i jego lekarzach ... bałam się ale teraz mogę powiedzieć, że te negatywne są mocno przesadzone .... POLECAM, 100!! na tak

w innym dziale pisałaś, że gdyby nie mąż i lekarz prowadzący to z bólu po CC byś się przekręciła.

kochanie1305199 

Informacje:
Dołączyła 447 dni temu

Profil:
Imię: Jaśka:)
Im. dziecka: Tomaszek
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-12-28, 21:31   

hehe ja duzego wyboru to niemam bo wszedzie troche daleko:) Ale tak mi sie wydaje że szpital w Zambrowie (tu mieszkam) jest b.dobry. ja znam wszystkie położne które tu pracują i moją lekarka też ma dyżury na oddziele więc powinno być dobrze. Na tyle koleżanek i innych dziewczyn wypowiedzi to 85% jest zadowolona a 15% poprostu trochę przesadza <bezradny>

Darma84 

Informacje:
Dołączyła 550 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-12-29, 10:16   

Szpital, polecam nie koniecznie anastezjologa który robił znieczulenie. Jeden lekarz, który miał zły dzień nie powinien wykluczać całego szpitala. Opieka medyczna po porodzie jest super, jedzonko pyszne, opieka nad noworodkiem też ok, no i przede wszystkim sam budynek nowiutki, cieplutki, czyściutki ....

iwonaryki 
Pani własnego życia

Informacje:
Dołączyła 532 dni temu

Profil:
Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia oraz Adaś
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-12-30, 13:36   

No właśnie ja mam nie lada problem otóż w mojej miejscowości ( a mieszkam w Rykach które znajdują się nie daleko Dęblina , Puław w woj. Lubelskim ) jest szpital , i jest oddział ginekologiczno - położniczy ale zamknięty bo położnych nie ma i nie mają kasy na refunację czy coś takiego najbliżej mam do Puław ale już sporo nie zbyd dobrych opinni na temat opieki lekarskiej się na słuchałam , Garwolin niby dobry i wszystko oki ale ponoć tam na porodówce różne ludzie chodzą i gapią się według mnie to odrażające :evil: choć od jednej takiej dziewczyny słyszałam że są tam bardzo dobre szpitale :-/ w Dęblinie raczej nie ma takich szpitali a do Lublina to za daleko jeszcze w drodze do szpitala bym dzieciątko urodziła i tak się zastanawiam w którym szpitalu rodzić <bezradny>

krowka17 

Informacje:
Dołączyła 1303 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-03-15, 21:54   

Dziewczyny zainteresowało mnie rodzenie w Anglii z tego co słyszałam dziecko które kobieta(polka) urodzi w Anglii ma obywatelstwo Polskie i Angielskie i z tego co też wiem w dodatku płacą na to dziecko tam z Anglii ... Moi znajomi tak zrobili i teraz muszą co 3 miesiące jezdzic po pieniądze tam za tą małą... Ciekawe jak to zrobic :)

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1315 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2011-03-30, 22:23   

krowka17,jesli rodzice nie maja angielskiego obywatelstwa to i dziecko nie bedzie mialo. Co do pieniedzy to jak dziecko sie urodzi to dostaje czek,a pozniej co miesiac na konto dziecka wplacane sa pieniadze,ale trzeba spelnic pewne warunki np.zyc i pracowac w Angli wiec albo znajomi ci calej prawdy nie mowia,albo wkrotce bede musieli wszystkie pieniazki oddac i byc moze zaplacic kare,bo to jest przestepstwo.

Ps. tak wogule to chyba nie ten temat ;-)

Beata 

Informacje:
Dołączyła 589 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2011-03-31, 15:21   

Szpital Pomorzany w Szczecinie polecam. Wszyscy byli całkiem mili i lekarze i położne. Dla noworodków jest osobna ekipa, która jest na każde zawołanie. Można wyżebrać darmowe znieczulenie zewnątrzoponowe. Na porodówce znajduje się prysznic i wanna. Można rodzić z mężem bez dodatkowych opłat i zaświadczeń ze szkoły rodzenia.
Jestem zadowolona z opieki chociaż poród był ciężki...ale wszystko się udało.

Odpowiedz do tematu