REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Pakujemy torbę do szpitala
Autor Wiadomość
Eszka22 
Eszka 22

Informacje:
Dołączyła 659 dni temu

Profil:
Imię: Agnieszka
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-09-21, 08:47   

torbę zawsze warto wcześniej spakować niech leży i czeka odrazu mówie nie zabierajcie tony rzeczy do spitala, ja tak zrobilam i polowe rzeczy przywiozłam spowrotem do domu. Warto zapamiętać o aparacie o którym my zapomnielismy ból minąl a zostały tylko zdjęcia z komóreczki, a szkoda.

Młoda Mama:) 

Informacje:
Dołączyła 229 dni temu

Profil:
Im. dziecka: LENA
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2011-12-11, 22:17   

mnie przy przyjeciu na porodowke polozna rozpakowala i polowe rzeczy kazala zawiezc mezowi do dopmu:( jak np ubranka dla dzieci ale co do koszul nocnych ze tylko 2 hm ...jakbym teraz rodzila biore conajmniej 5 wkladki laktacyjne w szpitalu nie byly mi potrzebne majtki jednorazowe jak najbardziej BIG podpaski to przynajmniej z 3 paczki o staniku nie myslalam bo bylo mi w nim niewygodnie.

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1639 dni temu

Profil:
Wysłany: 2012-05-05, 12:45   

jako, że spakowałam w końcu nas do szpitala nasunęło mi się pytanie: co bierzecie dla malucha na wyjście? mamuśki majowe, czerwcowe - podpowiedzcie.
torbę dowiezie M. ale musiałam coś do niej włożyć, bo jemu potem tłumaczyć co to bodziak a co to śpioszki ;-)
włożyłam chyba z 4 body (krótki, długi rękaw i bezrękawnik, długie - większe i mniejsze), spodenki dresowe, skarpetki, czapeczkę, bluzę, cieplejszy polarek, w razie czego pajaca w najmniejszym rozmiarze - gdyby w bodach i spodenkach mi się topił, dołożę jeszcze rożek i kocyk.
chyba będzie ok?

iwonaryki 
Spełniona

Informacje:
Dołączyła 636 dni temu

Profil:
Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Gabrysia
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2012-05-05, 13:10   

Madzia81 napisał/a:
włożyłam chyba z 4 body (krótki, długi rękaw i bezrękawnik, długie - większe i mniejsze), spodenki dresowe, skarpetki, czapeczkę, bluzę, cieplejszy polarek, w razie czego pajaca w najmniejszym rozmiarze - gdyby w bodach i spodenkach mi się topił, dołożę jeszcze rożek i kocyk.
chyba będzie ok?

Ja w torbie tam mam z 4 bodziaki , 4 tam kaftaniki , śpiochy także z 4 mam , pół śpiochy to z dwa wzięłam i do tego takie polarowe wdzianko jak na wyjście no i tam skarpetki mam jaki czapeczki i niedrapki ;-) No wiadomo że rożek też spakowałam jaki kocyk .. uważam że tyle w zupełności ubranek co masz wystarczy .. ja to od razu biorę torbę do szpitala :-)

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1639 dni temu

Profil:
Wysłany: 2012-05-05, 13:12   

dla jasności - ja tylko na wyjście potrzebuję ubranka, w czasie pobytu będzie ubierany w szpitalne.

iwonaryki 
Spełniona

Informacje:
Dołączyła 636 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2012-05-05, 13:15   

Madzia81 napisał/a:
dla jasności - ja tylko na wyjście potrzebuję ubranka, w czasie pobytu będzie ubierany w szpitalne.

A chyba że tak ;-) a jak na wyjście to w jakie polarowe ubranko waszego Niunia ubierzesz pod to bodziak w fotelik i do samochodu no i czapeczka na główkę na rąsie niedrapki i wystarczy :-)

Sabina 

Informacje:
Dołączyła 610 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2012-05-05, 14:24   

Madzia81, ja jak wychudziłam ze szpitala (chyba 2 czerwca) było bardzo wietrznie i niezbyt ciepło :) . Mała była ubrana w body z długimi rękawkami, na to bluzeczka i śpioszki i cienką bawełnianą czapeczkę. Jako wierzchnie nakrycie był polarkowy kombinezonik.
O dokładnie ten, którym się kiedyś chwaliłam :)
http://bejbi.net/nasza-mala-poziomka-vt789,405.htm

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1265 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2012-05-05, 14:29   

Majulka ubrana była w koszulkę śpioszki kaftanik i czapeczkę na to cieniutki kocyk. W zanadrzu był pajacyk ale okazał się zbędny bo cieplutko było.

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

kashira 

Informacje:
Dołączyła 641 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2012-05-05, 16:06   

Madzia81, jak ja wychodzilam ze szpitala bylo goraco, ale w mysl zasady jedna warstwa wiecej zalozylam Malemu na krotkie body spodenki i lekki sweterek, teraz zalozylabym ewentualnie dlugie body, bo jak polozna zobaczyla jak w srodku czerwca go naubieralam to kazala mi samej sie tak ubrac :-P

LadyBlack 

Informacje:
Dołączyła 637 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2012-05-06, 08:31   

Madzia81, ja wpakowałam body z krotkim, z długim, pajaca, kaftanik,skarpetki, niedrapki, kocyk, czapeczka, i sweterek - gdyby jednak było chlodno bo nie wiemy jaka bedzie pogoda <bezradny>

Licze ze wystarczy krotkie body i pajac .

iwonaryki 
Spełniona

Informacje:
Dołączyła 636 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2012-05-06, 08:54   

LadyBlack napisał/a:
Madzia81, ja wpakowałam body z krotkim, z długim, pajaca, kaftanik,skarpetki, niedrapki, kocyk, czapeczka, i sweterek - gdyby jednak było chlodno bo nie wiemy jaka bedzie pogoda

No właśnie ;-) ja w ubiegłym roku jak z Manią wychodziłam ze szpitala to jak na początek maja chłodno było , a teraz to na wszystko trzeba być przygotowanym :-)

Luka 
Czekam na Ciebie..

Informacje:
Dołączyła 496 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2012-05-06, 09:11   

Madzia81 ja mam bluzę i spodenki. Założę na bodziaka z krótkim lub długim - w zależności od pogody. Skarpetki, czapeczkę i tyle. Chyba, że będzie upał to ubiorę w cienkiego pajaca. Kupiłam też grubszego pajacyka w razie gdybym nie założyła dresu ze wzgledu na pępuszek. Może będę się bała, żeby nie urazić <bezradny>

Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham....

kashira 

Informacje:
Dołączyła 641 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2012-05-06, 14:00   

Luka, nie wiem jak u Was ale u nas polozna ubierala malucha na wyjscie :->

Gosiak 11 

Informacje:
Dołączyła 719 dni temu

Profil:
Imię: Gosia
Im. dziecka: Natalka
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2012-05-06, 15:45   

Luka, ja też nie ubierałam sama tylko położna ;-)

trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka..

malutka-iwona 
Przeszczęśliwa:)

Informacje:
Dołączyła 1261 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Karo, Nikodem
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2012-05-06, 17:14   

Madzia81 napisał/a:
co bierzecie dla malucha na wyjście?

Ja ubrałam Nikodema w body z długim rękawem, śpiochy, czapkę i skarpetki. Zapakowaliśmy go w nosidełko i przykryliśmy kocykiem. Miałam jeszcze zapakowane spodenki dresowe i polar, ale niepotrzebnie, bo było bardzo gorąco a mąż zaparkował pod samiutkim szpitalem.
U nas samemu się ubiera malucha.

Odpowiedz do tematu