Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 659 dni temu Posty: 593 Skąd: Zabrze
Profil: Imię: Agnieszka
Nastrój:
Wysłany: 2011-09-21, 08:47
torbę zawsze warto wcześniej spakować niech leży i czeka odrazu mówie nie zabierajcie tony rzeczy do spitala, ja tak zrobilam i polowe rzeczy przywiozłam spowrotem do domu. Warto zapamiętać o aparacie o którym my zapomnielismy ból minąl a zostały tylko zdjęcia z komóreczki, a szkoda.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 229 dni temu Posty: 150 Skąd: Tarnowskie Góry
Profil: Im. dziecka: LENA
Nastrój:
Wysłany: 2011-12-11, 22:17
mnie przy przyjeciu na porodowke polozna rozpakowala i polowe rzeczy kazala zawiezc mezowi do dopmu:( jak np ubranka dla dzieci ale co do koszul nocnych ze tylko 2 hm ...jakbym teraz rodzila biore conajmniej 5 wkladki laktacyjne w szpitalu nie byly mi potrzebne majtki jednorazowe jak najbardziej BIG podpaski to przynajmniej z 3 paczki o staniku nie myslalam bo bylo mi w nim niewygodnie.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2012-05-05, 12:45
jako, że spakowałam w końcu nas do szpitala nasunęło mi się pytanie: co bierzecie dla malucha na wyjście? mamuśki majowe, czerwcowe - podpowiedzcie.
torbę dowiezie M. ale musiałam coś do niej włożyć, bo jemu potem tłumaczyć co to bodziak a co to śpioszki
włożyłam chyba z 4 body (krótki, długi rękaw i bezrękawnik, długie - większe i mniejsze), spodenki dresowe, skarpetki, czapeczkę, bluzę, cieplejszy polarek, w razie czego pajaca w najmniejszym rozmiarze - gdyby w bodach i spodenkach mi się topił, dołożę jeszcze rożek i kocyk.
chyba będzie ok?
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 636 dni temu Posty: 3508 Skąd: Ryki
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Gabrysia
Nastrój:
Wysłany: 2012-05-05, 13:10
Madzia81 napisał/a:
włożyłam chyba z 4 body (krótki, długi rękaw i bezrękawnik, długie - większe i mniejsze), spodenki dresowe, skarpetki, czapeczkę, bluzę, cieplejszy polarek, w razie czego pajaca w najmniejszym rozmiarze - gdyby w bodach i spodenkach mi się topił, dołożę jeszcze rożek i kocyk.
chyba będzie ok?
Ja w torbie tam mam z 4 bodziaki , 4 tam kaftaniki , śpiochy także z 4 mam , pół śpiochy to z dwa wzięłam i do tego takie polarowe wdzianko jak na wyjście no i tam skarpetki mam jaki czapeczki i niedrapki No wiadomo że rożek też spakowałam jaki kocyk .. uważam że tyle w zupełności ubranek co masz wystarczy .. ja to od razu biorę torbę do szpitala
Nastrój:
Wysłany: 2012-05-05, 13:15
Madzia81 napisał/a:
dla jasności - ja tylko na wyjście potrzebuję ubranka, w czasie pobytu będzie ubierany w szpitalne.
A chyba że tak a jak na wyjście to w jakie polarowe ubranko waszego Niunia ubierzesz pod to bodziak w fotelik i do samochodu no i czapeczka na główkę na rąsie niedrapki i wystarczy
Madzia81, ja jak wychudziłam ze szpitala (chyba 2 czerwca) było bardzo wietrznie i niezbyt ciepło . Mała była ubrana w body z długimi rękawkami, na to bluzeczka i śpioszki i cienką bawełnianą czapeczkę. Jako wierzchnie nakrycie był polarkowy kombinezonik.
O dokładnie ten, którym się kiedyś chwaliłam http://bejbi.net/nasza-mala-poziomka-vt789,405.htm
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 641 dni temu Posty: 2744 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2012-05-05, 16:06
Madzia81, jak ja wychodzilam ze szpitala bylo goraco, ale w mysl zasady jedna warstwa wiecej zalozylam Malemu na krotkie body spodenki i lekki sweterek, teraz zalozylabym ewentualnie dlugie body, bo jak polozna zobaczyla jak w srodku czerwca go naubieralam to kazala mi samej sie tak ubrac
Madzia81, ja wpakowałam body z krotkim, z długim, pajaca, kaftanik,skarpetki, niedrapki, kocyk, czapeczka, i sweterek - gdyby jednak było chlodno bo nie wiemy jaka bedzie pogoda
Nastrój:
Wysłany: 2012-05-06, 08:54
LadyBlack napisał/a:
Madzia81, ja wpakowałam body z krotkim, z długim, pajaca, kaftanik,skarpetki, niedrapki, kocyk, czapeczka, i sweterek - gdyby jednak było chlodno bo nie wiemy jaka bedzie pogoda
No właśnie ja w ubiegłym roku jak z Manią wychodziłam ze szpitala to jak na początek maja chłodno było , a teraz to na wszystko trzeba być przygotowanym
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 496 dni temu Posty: 2387
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2012-05-06, 09:11
Madzia81 ja mam bluzę i spodenki. Założę na bodziaka z krótkim lub długim - w zależności od pogody. Skarpetki, czapeczkę i tyle. Chyba, że będzie upał to ubiorę w cienkiego pajaca. Kupiłam też grubszego pajacyka w razie gdybym nie założyła dresu ze wzgledu na pępuszek. Może będę się bała, żeby nie urazić
_________________ Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham....
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 1261 dni temu Posty: 1036 Skąd: Wejherowo
Im. dziecka: Karo, Nikodem
Nastrój:
Wysłany: 2012-05-06, 17:14
Madzia81 napisał/a:
co bierzecie dla malucha na wyjście?
Ja ubrałam Nikodema w body z długim rękawem, śpiochy, czapkę i skarpetki. Zapakowaliśmy go w nosidełko i przykryliśmy kocykiem. Miałam jeszcze zapakowane spodenki dresowe i polar, ale niepotrzebnie, bo było bardzo gorąco a mąż zaparkował pod samiutkim szpitalem.
U nas samemu się ubiera malucha.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum