Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1393 dni temu Posty: 2064
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Ula i Ala
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-08, 19:46
malami napisał/a:
e mną na sali leżały 2 dziewczyny w koszulach ledwo zakrywających tyłek
te szpitalne takie są
ja mam jedną i dla mnie jest super, za kolano i moge sobie cyca wyciagnac zeby malucha nakarmic
tez zamieraz sie do pakowania, u nas na szczescie nie trezba ciuszkow dla dziecka, to daje szpital, ja musze miec tylko pampki i cos do pielegnaji pupy
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 693 dni temu Posty: 1441
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-08, 19:47
moja torba (podróżna) zawiera:
4 koszule
2 pary skarpetek
1 ręcznik kąpielowy
2 ręczniki mniejsze (ciemne)
6 par majteczek siatkowanych
2 paczki podkładów poporodowych ( 20 sztuk)
1 paczka podkładów na prześcieradło( żeby nie zabrudzić pościeli i można wykorzystać też do przewijania dzidziusia, żeby nie dostał bakterii od brudnego stolika)
klapki pod prysznic
suszarkę
szczotkę do włosów
przybory do mycia zębów
szare mydło
papier toaletowy
ręcznik papierowy
kubek+sztućce( wolę mieć swoje)
szlafrok
pomadka ochronna
wkładki laktacyjne
biustonosz do karmienia
maść na obolałe piersi
osłonki na piersi ( na wszelki wypadek)
komórka i ładowarka
KARTA CIĄŻY I WSZYSTKIE BADANIA + KSIĄŻECZKA UBEZPIECZENIOWA i dowód
Torba dla dzidziusia ( mniejsza podróżna-jak na fitness):
20 pieluszek jednorazowych z wycięciem na pępek9 wole mieć więcej)
2 pieluszki tetrowe
2 pieluszki flanelowe
paczka chusteczek nawilżonych
Linomag do dupki
ręcznik
5 kompletów ubranek ( śpioszki+body lub śpioszki+ kaftanik)-na wszelki wypadek
kocyk
rękawiczki niedrapki
czapeczka
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 841 dni temu Posty: 2545 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-08, 20:30
asia21_87 napisał/a:
te szpitalne takie są
ale one miały swoje takie kuse koszule Beata, ja bym Ci troszke skorygowała, na swoim przykładzie,
majtki siatkowe jednorazowe? jak tak, to 6szt za mało
jak wielorazowe (te są super, fajnie przylegają i nic się nie rusza ) to w zupełności wystarczy
mi 20szt podkładów na 3 dni nie wystarczyło... poszły chyba ze 4 paczki, lało się ze mnie strasznie, a poza tym dla swojego komfortu b. często zmieniałam
Beata napisał/a:
suszarkę
w szpitalach za zwyczaj gorąco, chyba, że musisz włoski układać, ja suszarki nie brałam
Beata napisał/a:
2 pieluszki tetrowe
radziłabym wiecej, po kąpaniu zawijają dzidzię najpierw w pieluszkę potem w ręcznik, milej do ciałka, ja do dziś tak robie
a ja jeszcze wkładałam pieluszkę w rożek, miałam 10szt, 2 czyste wróciły do domu
Beata napisał/a:
czapeczka
radziłabym na każdy dzień jedną, jak dzidzia będzie miała włoski, to położne nie "domywają" od razu i są jeszcze w tych maziach płodowych, które wycierają się w czapeczke
to takie moje małe uwagi Sabina, możesz tez jedną większą, ale chyba wygodniej w dwóch oddzielnych
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 745 dni temu Posty: 1451
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-18, 14:36
Dziewczyny jakie torby w ogóle brałyście? Ja nie mam żadnej takiej dużej, muszę jakąś kupić i nie wiem jaką... jaka pojemność i w ogóle. Znalazłam na allegro dość fajną, ale nie wiem czy by wystarczyła jedna taka duża czy lepiej dwie mniejsze. Wiem, że jeszcze dużo czasu, ale nie chcę wszystkiego kupować na ostatnią chwilę i chciałam niedługo się wybrać po taką torbę, tudzież zamówić.
kjujiczek, widze, że Ty tez rozglądasz się za takimi rzeczami Ja już kupiłam sobie jedna torbe, ale moja teściowa orzekła, że jest za mała. Zbaraniałam, to jaka wielka ma być?
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 641 dni temu Posty: 2744 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-18, 15:36
Ja mam dwie torby, kupiłam sobie na trening, pewnie zapakuje się w tę większą, ale ile ma dokladnie litrow to nie pamietam W kazdym razie duza jest, ciuchow na tydzien do niej potrafie zapakowac wiec wystarczy I spakuje razem rzeczy dla siebie i dla maluszka tylko je oddzielę
Dziewczyny przepraszam, że się wtrącę, ale widziałyście te sale w których będziecie po porodzie leżały? Pomieszczą się tam 2 torby, osoby odwiedzające i wózki z dziećmi? Bo jak sobie przypomnę moja salę, gdzie trudno było jedną torbę pomieścić... Ja akurat zaklepałam łóżko pod oknem i miałam cały parapet, ale pozostałe dziewczyny, obolałe musiały często nurkować pod łózko, żeby torby wyciągać, bo szafki były malutkie i raczej zajęte przez sztućce, papier i pampersy
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 693 dni temu Posty: 1441
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-18, 16:12
Marzycielka24, no ja widziałam i są ciasne , ale trzeba mieć te swoje rzeczy, bo jak inaczej? a właśnie trochę sobie nie wyobrażam tego nurkowania pod łózkiem po szyciu krocza czy cesarce może da się na jakieś krzesełko postawić
salka serio mała...ja widziałam...ciasnota okropna....
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 873 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-18, 16:30
Trafiłam do innego szpitala niż zamierzałam i na wstępie pojawił się ten problem - torba za duża, mam się przepakować, bo szpital zapewnia wszystko dla dziecka, więc jeśli tylko ktoś może dojechać i podać, to warto mieć popakowane zestawy "na dzień" i dowozić na bieżąco (u nas szpital oficjalnie zamknięty dla odwiedzających, ale właśnie podać rzeczy można było wejść )
Beata - nie bardzo sobie podstawisz, krzesełko Ci będzie np. do karmienia potrzebne, no i i tak - jak miejsca mało, to nieważne czy na podłodze, czy na krześle postawisz. Weź pod uwagę, że będziecie się na tych salkach kręcić tez z dziećmi na rękach, więc tym trudniej będzie w ciasnocie.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Prawda, prawda. Ja zapakowałam dwie wielkie torby, a przez zakaz odwiedzin w ogóle do nich nie zajrzałam - nie miałam siły wgramolić się pod łóżko, a tylko tam było miejsce, by je położyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum