Informacje: Dołączyła 1088 dni temu Posty: 742 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2009-08-22, 12:05
madzia napisał/a:
w sumie to chyba takie jest jego zadanie.
Obiło mi się o uszy, że ortopedyczny pas ciążowy ma za zadanie odciążac kręgosłup kobiet w ciąży i zaraz po. Nie wiem na ile jest to skuteczne, bo nigdy nie miałam okazji wypróbowac (usłyszałam o tym dopiero niedawno), jednak kiedy grzebałam z ciekawości po necie to natykałam się raczej na negatywne opinie
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1640 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2009-08-22, 19:07
też myślałam o takim pasie i na myśleniu się skończyło. ja z kolei słyszałam, że:
po 1 - odciąża kręgosłup
po 2 - utrzymuje brzuszek w lepszej kondycji, szczególnie po ciąży i łatwiej z nim wrócić do sylwetki.
rozmawiałam z ginem, on miał negatywną opinię, mówi, że te jego właściwości to taki pic na wodę, więc się nie zdecydowałam.
o takich wlasciwościach nie słyszałam jedyne co mi sie obilo o uszy to to, ze świetnie się sprawdza gdy brzuszek zaczyna sie zaokrąglać i podkoszulki staja sie przy krótkie śiwetnie wówczas przyslania brzuszek.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 2185
Profil: Im. dziecka: Michałek
Wysłany: 2010-03-16, 11:32
Kupiłam dwa , dzisiaj dotarły i jestem w szoku bo sa swietne
moge nosic spodnie bez zapinania guzika i bluzki ktore byly mi za krotkie zobaczymy na ile sa trwale nie były drogie bo kosztowaly 6,90 za sztuke
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 642 dni temu Posty: 2745 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-28, 09:44
Ja sobie juz taki pas sprawilam, a to dlatego, ze dzinsy juz sie nie dopinaja, tzn. dopinaja, ale przy tym strasznie wpijaja w brzuch, wiec wole chodzic z odpietym guzikiem, a taki pas swietnie to zakrywa, przy okazji na zime bedzie mnie dodatkowo grzał
Ja również zakupiłam pas, zwykły czarny. Niestety nie miałam go ani razu na sobie. Noszę spodnie typowo ciążowe, do tego tuniki. Może później się przyda?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum