Nie znalazłam podobnego tematu, więc go założyłam.
Kobitki może poradzicie coś mi w tej kwestii... Basia ma bardzo ostre pazurki. Drapie się niemiłosiernie. Czasami wygląda jak po bitwie. Sama nie wiem już co mam robić . Obcinam jej paznokcie 2 razy w tygodniu, jednak to nic nie daje. Im ma dłuższe tym jest gorzej. Chyba akryl jej założę . Zakładanie skarpetek na dłonie tylko ją denerwuje. Macie jakieś sprawdzone sposoby na ostre pazurki? Będę wdzięczna za każdą radę .
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 876 dni temu Posty: 1936 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2012-01-09, 18:20
Karoll niestety nie pomogę, Martynka ma to samo i też często obcinam a czasem zdrapie się tak że kilka strupków na buzi może gdyby dała sobie wypiłować ale to pewnie i tak by nic nie dało bo one są tak cieniutkie że ostre jak żyletki
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1498 dni temu Posty: 3059 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2012-01-09, 21:13
Dziewczyny a może na śpiocha?
Nie poradzę nic, młody ma mięciutkie paznokietki i fajnie się obcinają, tylko on ma jakieś fochy
I choć są z wami, do was nie należą.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1419 dni temu Posty: 1780
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2012-01-10, 00:58
Czesciej obcinac,zeby nie mialy czasu odrasnac
A tak na powazniej to pilowanie;ja malemu przez jakis czas pilowalam - w zestawie kosmetycznym ktory kupowalam obok nozyczek i obcinaczek byly tez papierowe pilniczki,krotkie zeby bylo latwiej nimi operowac przy tych malutkich paznokietkach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum