Pamiętam, jak przy Tomku używałam zwykłe pieluchy tetrowe. Dałam radę miesiąc. Tym bardziej,że zakładałam dwie,a po badaniu bioderek dodatkowo również dwie. Nie nadążałam z praniem. Zaczęłam kupować pampersy, nie miały jeszcze rzepów i zamykanie ich kończyło się często klęską - przesikanymi ubrankami.
Beata napisał/a:
pieluszki jednorazowe przebijają dla mnie wszystko.
Przy Basi używam pampersiaków i jestem ogromnie zadowolona .
17 zł za sztuke ? fiu fiu niezła cena. Ni ebardziej sie opłaca zwykła pieluche ? w tej eko dwa sikniecia , w tej zwykłej to wiadomo jedno. No ale nie mam w tym rozeznania. Moze faktycznie eko taniej..
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 419 dni temu Posty: 263 Skąd: wieś
Profil: Im. dziecka: Dorota
Nastrój:
Wysłany: 2011-10-11, 13:56
Kamyczek napisał/a:
Ile kupiłaś sztuk?
Ja kupiłam w sumie 11, jak sie sprawdzom będę dokupować narazie nie mówię, że niczego innego nie będę używać bo to, zobaczymy jak już Mała sie urodzi i wprowadzi swoje rządy mam takie a nie inny plan i się zobaczy
Lady dwa sikania a potem do prania i znowu można użyć...jednorazówkę wyrzucasz, więc jakby nie liczyć wielorazówki wychodzą taniej. Jakbym miała ze 20 sztuk wielorazówek to starczy na cały okres pieluchowania.
Najtaniej byłoby zwykłą tetrą - ale na tyle ambitna to nie jestem
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1265 dni temu Posty: 2079
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
Wysłany: 2011-10-24, 10:00
No ta ja zdam relację kupiłam i testuje na Majce. Są naprawdę chłonne i wygodne można je ściągać jak majteczki nie przemoczyła mi ich jeszcze a miała je nawet na noc (z tym że podwójnie). Próbuje je nawet sama ściągać jak idziemy na nocnik. Wszystkie jest ładne i milutkie w dotyku, szczególnie otulacz w środku i wkłady. Nie trzeba prasować, ja kupiłam tylko kilka więc przepieram je w rękach i na kaloryfer zajmuje to 5min po godzince suche. Nie prałam jeszcze majteczek więc jeszcze nie wiem jak to z nimi będzie i czy po praniu będą tak samo ładne ale to Wam napiszę za jakiś czas.
Tego czego się obawiałam że będą grube w wersji dla malucha wcale nie są grubsze od przeciętnego pampersa Jak na razie jestem zachwycona.
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-02, 09:30
No to może ja też zdam relację. Używamy wielorazówek już tydzień i jak do tej pory jestem bardzo zadowolona z nich. Dla mnie żaden problem aby po zdjęciu zmyć kupkę i wrzucić do pralki. Raz dziennie nastawić pranie powiesić.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1265 dni temu Posty: 2079
Profil: Imię: Kornelia
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-02, 09:43
słoneczko07, Tak bez problemu mieści się w rajstopkach i Maja wygląda w nich tak jak by miała pampersa nie ma "napakowanej" pupy. (czego się obawiała na początku)
Znalazłam sklep na allegro ale mąż pojechał i kupił je tam osobiście, bo akurat miał niedaleko.
nimfa, Dokładnie i co więcej u nas Majka jest nie zadowolona jak zakładam jej pampersa na dłuższe wyjścia, więc wnioskuję że są wygodniejsze.
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-02, 11:02
No na szczęście u nas moja mama zajmuje się Majką (też ją wożę) jak ja pracuję czy się uczę i nie ma problemu ze stosowaniem wielorazówek przynajmniej nie muszę się martwić że mi braknie. Myślę że to kwestia podejścia jak na starcie zakładamy że to dużo roboty to od razu się nam nie chce, a rzeczywistość robi nam niespodziankę. Chociaż ja mam dodatkową mobilizację - alergię.
Im. dziecka: LENKA
Wysłany: 2011-11-02, 11:54
Kamyczek napisał/a:
Myślę że to kwestia podejścia jak na starcie zakładamy że to dużo roboty to od razu się nam nie chce, a rzeczywistość robi nam niespodziankę
To zależy kto ma jaki start U nas mała po narodzinach leżała w inkubatorze przez tydzień więc w grę wchodziły tylko pampersy a poźniej jeszcze prawie 2 tygodnie w szpitalu tak więc o wielorazówkach mogłam zapomnieć. Do domu wrócilysmy na jakies na 2 tygodnie i później znowu szpital
Roboty może i tak dużo nie ma jak się wydaję ale mimo wszystko jest to dodatkowa praca a przy zajmowaniu się praktycznie samotnie dzieckiem to wolę ten czas inaczej zagospodarować.
Stosujemy papmersy i sobie chwale jak dotąd nie miałysmy większych przygód skórnych.
Kamyczek napisał/a:
nie ma problemu ze stosowaniem wielorazówek przynajmniej nie muszę się martwić że mi braknie.
Ja też się nie martwie zawsze robie większy zapas i tylko jak otwieram ostatnią paczke zakupuje następną partie
_________________ 22.10.2010 godz.10:20 53 cm 3000g
Mama aniołka 19.02.2009 (*)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum