Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 874 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-01, 22:23
Mnie bardzo spuchły nogi, temperatura się wahała na wyższym poziomie - i w sumie tyle.
Teraz w pierwszym cyklu starań znów mi nogi spuchły, miałam piekielnie wrażliwe piersi, miałam dziwne smaki... i się okazało, że tak teraz będą wyglądać moje cykle :O więc nici z przepowiadania ciąży przed @
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 868 dni temu Posty: 5 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Monika
Im. dziecka: Tymon
Wysłany: 2010-01-07, 19:51
U mnie pierwszymi oznakami, których wtedy nie łączyłam z ciążą, były lekko nabrzmiałe i obolałe piersi, ale jako, że zawsze tak miałam przed miesiąćzką, więc myślałam, że jakoś na dniach pewnie się pojawi i tyle. Dodam, że cykl mam nieregularny (30-40 dni). Kolejne objawy, częste oddawanie moczu i odrzucenie od kawy, nastąpiły po sobie bardzo szybko. Jako, ze miesiąćzka nadal nie pojawiała się, zrobiłam test dla spokoju. Myślałam, że i tym razem będzie jak zawsze, tzn, zrobię test, nic nie wyjdzie a następnego dnia dostane miesiączkę. Tym razem jednak było inaczej
Idąc na pierwszą wizytę do ginekologa, by potwierdzić ciążę (9 tydzień), byłam już po tych typowych na poczatku objawach. Mdłości trwały u mnie ok tygodnia, ale nie były uciążliwe. Zmęczenie połaczone z sennością kilka dni, dwa razy słabo mi sie zrobiło, to wszystko. Od tamtego czasu, odpukać, wszystko jest ok, nie mam zachcianek, jedynie zgaga czasami męczy. Gdyby nie rosnący brzuch i kopiący maluch, nawet nie czułabym, że jestem w ciąży
nikus - nie spodziewać się, bo wtedy przyjdą złośliwie i bez ciąży
To są objawy bardzo subiektywne i bardzo zmienne, nie mozna na nich polegać.
U mnie teraz niewielkie nudności i lekka zmiana smaku zaczęły się ok. 2 dni przed dniem spodziewanej @. W pierwszej ciąży nudności było niewiele i znacznie później.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 660 dni temu Posty: 593 Skąd: Zabrze
Profil: Imię: Agnieszka
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-17, 09:09
A u mnie to w zasadzie była podwyższona temperatura codziennie z rana do dziś jestem cieplutka jak grzejnik no i smaki miałam na słodkie teraz to już nie umiem patrzeć na słodkości. A gdzies w 3 tygodniu zaczęłam poważnie sikać ciągle sikac w nocy wstawałam po 3 do 5 raz, a potem doszły po 4 tyg. mdłości cało dniowe.Czekam i czekam na lepszy okres.
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1284 dni temu Posty: 1799 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2010-09-30, 10:20
Ja wlasciwie mialam objawy takie jak na @, czyli bol brzucha i piersi, na tydzien przed spodziewana @, czyli jakis tydzien po stosunku, ale dla mnie to bylo nic nowego, bo tak mialam co miesiac, dopiero jak @ nie przyszla i zrobilam test to sie zdziwilam, potem bol brzucha ustal, ale piersi bolaly niemilosiernie przez caly I trymestr, ok. 7 tygodnia ciazy, czyli jakies 5 tygodni po zaplodnieniu zaczely mi sie delikatne mdlosci.
Hej dziewczyny. A jakie miałyście pierwsze objawy i po jakim czasie od stosunku?
na kilka dni przed terminem miesiączki miałam mocne bóle brzucha i piersi (czyli jak na okres).
Mdłości własciwie to nie miałam wcale. Od 4 miesiąca prawie codziennie rano wymiotowałam, ale nie były bardzo męczące, myłam się, ubierałam i szłam do pracy.
W pierwszym trymestrze byłam bardzo senna. Codziennie zasypiałam o 19:30
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 874 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-30, 13:45
Obserwuję cykle, więc w 18 dniu fazy lutealnej zaczęłam coś podejrzewać - test wyszedł ujemny. Tydzień później nadal nie miałam okresu, za to miałam już możliwość zrobienia bety - potwierdziła ciążę. Objawów - poza lutealnymi - nie miałam żadnych.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 1279 dni temu Posty: 188 Skąd: podlasie
Profil: Imię: asia
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-30, 14:23
O właśnie przypomniało mi się coś! Jak to jest z tym mierzeniem temperatury? Rano przed wstaniem z łóżka należy zmierzyć i jaka ona ma być? Nie wiem o co chodzi I to jakiś objaw ciąży?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum