Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 845 dni temu Posty: 23 Skąd: ŚLĄSK
Profil: Imię: ADRIANA
Im. dziecka: NATANIEL
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-21, 07:39
Ja mam na 2 października dopiero ...
Ale pewnie minie szybko ..
Tyle że teraz coś czuję .. niby takie małe kopniaki ale jakby wewnętrzne ręką tego nie poczuję .. i jak wtedy sobie słucham przez detektor tętna płodu to słychać takie szumy szmery jakby się wierciło
No mam nadzieję że juz niedługo i mój synek i mój mąż poczują ze mną konkretnie
Och jak mi się to marzy juz .>...
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1498 dni temu Posty: 3059 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-04, 18:52
No i już chyba wreszcie się doczekałam
Tydzień temu to jeszcze nie koniecznie byłam pewna, teraz też bym nie była pewna tych bąbelków w brzuchu, ale dziś specjalnie położyłam się na brzuszku i mały sprzedał mi kilka mocniejszych kopniaczków. Niepokoją mnie tylko takie uderzenia gorąca w podbrzuszu. Wczoraj pierwszy raz to miałam, dzisiaj też się powtarza, gdzieś przeczytałam, że takie uderzenia gorąca towarzyszą skurczą... Może się niepotrzebnie nakręcam, bo nic nie boli tylko co chwila to uderzenie gorąca. Ktoś tak miał?
I choć są z wami, do was nie należą.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 912 dni temu Posty: 428 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-07, 10:50
LeeLoo napisał/a:
Niepokoją mnie tylko takie uderzenia gorąca w podbrzuszu
To lepiej nie rób eksperymentów i nie kładź się na brzuchu tylko po to, żeby dzidzię poczuć
słoneczko07 napisał/a:
córcia straszna wiercipięta
To lepiej nie myśl, a ja Cie nie będę straszyć. Też narzekam, że mnie brzuch od kopniakow czasem aż boli na drugi dzień, ale wiesz co... jak urodzimy to na pewno będzie nam tego brakowało! A dziewczyny generalnie w brzuszku są bardziej ruchliwe niż panowie, więc nie ma sie czym przejmować Nie wiem, jak Twoja, ale moja ma łaskotki - jak ją drapię to zaraz sie rusza i w tym miejscu, gdzie przykładam palce sie napręża i nadstawia do pieszczot
Wysłany: 2010-05-07, 12:59
Dziewczyny jak regularne powinny być te ruchy? Bo ja mam wrażenie, że jakby moje dziecię się leniło. W pierwszy dzień jak już wiedziałam, że to "TO" to mały dał czadu, a teraz to parę razy w ciągu dnia go poczuję I od kiedy liczy się te 10 ruchów? Bo teraz to tylu na pewno nie wyczuwam...
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 873 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-07, 13:02
Na tak wczesnym etapie nie musisz naliczyć 10, dopiero po 20-którymś tyg powinno tyle być... Nie pamiętam teraz
A co do regularności - absolutnie nie muszą być regularne Maluszek śpi sobie i rozrabia, kiedy mu się zachce, a nie wg zegarka
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1265 dni temu Posty: 2079
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-07, 13:09
Mi kazali liczyć dopiero po 30 tc.
Nie denerwuj się we wczesnej ciąży może się nawet cały dzień nie odzywać, bo np odwróciło się i kopie w miejsca których nie poczujesz.
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-07, 13:25
Super dzięki za uspokojenie. No młody to lata po całym podbrzuszu chyba, bo raz go czuję po lewej a raz po prawej Najważniejsze, że już zaczęłam go czuć, czym jestem zszokowana, bo należę do bardzo przykościastych kobiet. No, ale mały też jest dużo większy niż powinien i pewnie dlatego tak wcześnie go czuję.
I choć są z wami, do was nie należą.
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 813 dni temu Posty: 1042 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-07, 19:37
Ja też już czuję jak moje maleństwo lata to z jednej to z drugiej, tylko mi brzuch faluje. Dzisiaj miałam pokaz zdolności mego maleństwa przez ponad godzinę, potem chyba spać poszedł.
A mój facet pierwszy raz poczuł nasze dziecię dzisiaj, jak się obudzilismy o 6, to ja tak na pleckach leżałam a Dominik położył mi rękę na brzuchu, taki zadowolony i nagle tak tak się patrzy na mnie zdziwiony i mówi: "Ej, ty Karola, chyba kopnął!" A ja taki smajl i tak leżeliśmy godzinę i macaliśmy brzuch, by się mój M do pracy spóźnił, ale zdązył.
Przyszedl taki zadowolony z pracy i mówi tylko do brzucha jak mnie nasze dzięcie kopnie, żeby Kai się opanował bo go mamusia nie wypchnie na świat jak jej miednicę połamie.
I ciągle do brzucha "Kai" mówi, więc chyba tak zostanie, ale w poniedziałek się może przekonam czy to chłopak czy dziewczyna.
_________________ Gabriel Sebastian
ur. 27.08.2010 godzina 1:15
43cm, 1900g
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum