REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Pierwsze ruchy dziecka
Autor Wiadomość
mloda_mama 
mamusia :)

Informacje:
Dołączyła 1331 dni temu

Profil:
Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2008-10-04, 15:39   

hihi prawda faceci nigdy nie beda mogli poczuc jak to mamusia czuje :) niech zaluja :-P

:) 

Informacje:
Dołączyła 1396 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-11-26, 14:59   

Powiem Wam ,ze czasem cos tam czuję. Wiadomo że nie są to kopniaki bo na to jeszczeza wsześnie ale takie nieokreślone puknięcia, albo poprostu COŚ. Do tej pory wolałam mysleć, że to praca jelit, ale mama powiedziała że jelita pracując daja różne dźwięki. Więc kto wie, może to dzidzia sobie szleje w brzuszku :D

mloda_mama 

Informacje:
Dołączyła 1331 dni temu

Profil:
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2008-12-20, 10:26   

:) napisał/a:
Powiem Wam ,ze czasem cos tam czuję. Wiadomo że nie są to kopniaki bo na to jeszczeza wsześnie ale takie nieokreślone puknięcia, albo poprostu COŚ. Do tej pory wolałam mysleć, że to praca jelit, ale mama powiedziała że jelita pracując daja różne dźwięki. Więc kto wie, może to dzidzia sobie szleje w brzuszku :D

ja tak samo :) ja juz gdzies od miesiaca czulam takie wlasnie jakby ktos mnie lekko dotykal, muskal od srodka ale bylam przekonana ze to jelita wiec sie nie przejmowalam. bo mi w jelitach zawsze buzowalo sie non stop, tylko ze to teraz bylo takie troche inne bo bez zadnego dzwieku i drgania ale tylko takie dotkniecie. nie zwracalam uwagi bo mama mi powiedziala ze jak sie poruszy to ja juz bede na pewno wiedziala ze to on :) no wiec czekalam i doczekalam sie, lezac w lozku przed zasnieciem cos mi jakby sie przewrocilo w brzuchu :) super uczucie wzruszylam sie, bo akurat 'rozmawialam' z malym o jego tatusiu :) i to tak jakby mi odpowiedzial :-D potem doszlam do wniosku ze te wczesniejsze jakby 'pukniecia' to tez musial byc on :) a ten pierwszy wyrazny ruch poczulam wieczorem 12go :) i od tamtej pory co jakis czas cos tam czuje :) ale takie delikatne, a moj kochany jak sie dowiedzial chcial juz macac i czuc przez brzuch :-P
doszlam do wniosku ze te 'przewracanie sie' w brzuchu to caly on a te pukniecia to malutkie kopniaczki ;p
ale smieszne jest to ze maly wykazuje niezwykla aktywnosc na moich lekcjach biologii wtedy to rewolucja :-P nie wiem co to znaczy, czy to ze mu sie tez podoba biologia tak jak mi czy wrecz przeciwnie? :mrgreen: bo w domciu albo na innych lekcjach jak poczuje ruch to pojedynczy a jak jest biologia to dluzej :-P

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1420 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2009-01-19, 19:33   

A ja czekam i czekam,niby cos tam czuje - jakos tak inaczej raz kiedys cos tam jakby sie ruszylo ale to chyba jeszcze nie to,chyba za wczesnie bo to dopiero 16ty tydzien - no ale czekam z niecierpliowscia az moja kruszynka mi kopniaczka wymierzy :-D

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1595 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2009-01-19, 19:54   

angik jeszcze troszkę i się doczekasz :-D Ja w tej ciąży poczułam maluszka w 16tc. A przy pierwszej dopiero po 20 tc.

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1420 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2009-01-19, 19:55   

Aneta, no tak wlasnie czytam ze przy pierwszej ciazy to raczej bedzie 18tydzien lub dalej :-D

Informacje:
Dołączyła 1396 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-01-20, 09:27   

Ja poczułam ruchy, ktorych byłam pewna dokładnie na przełomie 18/19 tc. Lekarka powiedziała ze jak na pierwiastkę to wczesnie.

mloda_mama 

Informacje:
Dołączyła 1331 dni temu

Profil:
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2009-01-21, 09:49   

no ja tak wyraznie poczulam kolo 19/20 tyg, ale juz duzo wczesniej czulam jakies takie jakby dotknuiecia od srodka :mrgreen:

mloda_mama 

Informacje:
Dołączyła 1331 dni temu

Profil:
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2009-02-04, 18:02   

a teraz to takie kopy mi zadaje ze az widac jak sie brzuch unosi ;p
a jaki moj maz byl happy jak poczul pierwszy raz taki ruch i jak go w glowe kopnal :-D
wzruszyl sie wtedy

aga 

Informacje:
Dołączyła 1394 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2009-02-04, 20:39   

Powiem Wam ze przy 3 dziecku ruchy czulam juz w 12 - 13 tyg. wiem ze to wczesnie ale tak bylo zreszta mialam juz spory "bebenek"

Informacje:
Dołączyła 1396 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-02-25, 14:59   

Co prawda temat o pierwszych ruchach ale tu zapytam. Ostatnio młodego czuję najczęsciej z prawej strony od pępka w górę. Coś mi sie wydaje ze chyba leży w poprzek? Mozna tak wyczuć połozenie dziecka?

aQUa_MineraL 

Informacje:
Dołączyła 1264 dni temu

Profil:
Imię: KINGA
Im. dziecka: AMELIA
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2009-02-25, 22:25   

U mnie tak koło 27 tc Amcia ułożyła się po lewej stronie i tak leżała sobie będąc zwrócona nóżkami i rączkami do prawego boku, który miałam skopany okropnie :mrgreen: I wydawało mi się tak z miesiąc przed porodem , że leży w poprzek no i oczywiście panika co to bedzie jak się nie odwróci właściwie. Na szczęście się okazało, że to mi się tylko tak ubzdurało, bo na usg pokazywało się, że leżała jak trzeba główką na dół i cały czas po lewej stronie mojego brzuszka. Tak więc Alu nie martw się, może Mały jeszcze się trochę rozpycha, jak trzeba będzie "zanurkuje" główką w dół :lol:

Informacje:
Dołączyła 1396 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-02-26, 08:49   

A wiesz, ze moze młody lezy tak samo jak Amelcia? Bo czasem okopuje mi zebra czyli nóżki ma w górze. W pn wizyta u lekarza to się wypytam. Dzięki :)

mloda_mama 

Informacje:
Dołączyła 1331 dni temu

Profil:
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2009-02-26, 09:38   

moj tez kopie mi w zebra. czasem takiego kopa mi zasadza ze az boli :mrgreen: chyba najczesciej leje mnie wlasnie po zebrach. a po prawej stronie u gory tez czuje czesto. wiec chyba uklada sie glowka do dolu i ma frajde z tego ze moze mame w zebra pokopac :-P

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1420 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2009-03-10, 21:20   

ja tez juz czuje ruchy mojej kruszyny :mrgreen:
w 19 t/c poczulam jak ktos mi sie tam rusza w brzuszku,a teraz z dnia na dzien kopniaczki coraz silniejsze i juz widac jak mi sie brzusio rusza kiedy kruszyna kopniczka dowali mamusi

Odpowiedz do tematu