Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1282 dni temu Posty: 1796 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2011-06-22, 09:17
Ja na poczatku czulam sporadycznie, ze dziecko sie porusza,zdarzalo sie nawet pare dni przerwy.Pozniej ruchy czulam coraz mocniej,raz lzejsze raz mocniejsze,zalezy jaki dzien dzidzius mial,czasem byl leniwy,czasem bardzo energiczny,no a pod koniec to juz wielkie rozpychanie praktycznie kazdego nia
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 876 dni temu Posty: 1936 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-22, 11:26
Ja jestem w 28 tc. i dopiero od tygodnia czuje ruchy w ciągu dnia. Ale zdażają sie tez takie dni, że muszę się położyć i rozruszać dzidzię bo nie czuje jej. Wydaje mi sie że to zalezy od pogody i od ułożenia, raz są bardziej aktywne, innym razem mniej, nie martw się
ja pieresze ruchy poczułam 15 czerwca to był 17t6d -wcześnie ale nie mam wątpliwości że to był mój synek bo od tego czasu cały czas to czuje a dziś nawet bardziej intensywnie. Na początku to były takie krótkie puknięcia a teraz to już takie "gmeranie" czy coś. Fajne uczucie.
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 419 dni temu Posty: 263 Skąd: wieś
Profil: Im. dziecka: Dorota
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-22, 13:47
ja się zorientowałam, ze to ruchy 1 czerwca (20tc) czyli w dzień dziecka na początku były lekkie i żadkie. A teraz to już codziennie mnie podkopuje i tatusia też już skopała. Wczoraj była raczej spokojna, a dzisiaj bryka jak szalona
Ja na poczatku czulam sporadycznie, ze dziecko sie porusza,zdarzalo sie nawet pare dni przerwy.
Z tego co wiem to właśnie jest normalne na początku
Ale tylko z opowiadań wiem
koło 19 tygodnia już było widać i czuć na zewnątrz, mój mąż pierwszy zauważył że rusza się brzuch.
Teraz maluch szaleje dzień w dzień, widać to bardzo dokładnie i jeszcze dokładniej czuć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum