:), czekam az poczuje cos konkretniejszego ale te jego ruchy takie delikatniutkie, juz daja tyle radosci i zadowolenia teraz tylko tak jak mowisz, czekac na kopniaka, bo tatus tez chce juz poczuc, i jak mu mowie ze sie rusza to sprawdza czy na brzuchu widac, ale jeszcze za wczesnie. Jedyne co, to wczoraj jak przylozyl ucho, to powiedzial, ze slyszy bulgotanie, ciekawe
_________________ Gdy przyszłaś na ten świat moje życie całkiem rozjaśniało...
Jesteś moim światełkiem - tak przecież być musiało!
Dziękuję Ci że jesteś, że śmiejesz się i płaczesz...
Że czasem tak na mnie patrzysz...
Tak jakoś pięknie.... "inaczej".
Wczoraj za to, tylko raz jakies male pukniecie, dzis rano czekalam i nic jak nie bylo to sie czekalo, a teraz by sie chcialo co chwile cos czuc
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 306 dni temu Posty: 42 Skąd: okolice nysy
Profil: Imię: marta
Im. dziecka: mariusz
Nastrój:
Wysłany: 2009-11-11, 18:38
Jestem w 19 tyg. i od wczoraj czuje bardzo wyraźne kopnięcia. Super uczucie a mąż ciągle za mną chodzi i tylko by brzucha dotykał bo mówi że też czuje.:D
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 249 dni temu Posty: 20
Profil: Imię: Ania
Wysłany: 2009-11-23, 15:49
U mnie to pierwsza moja ciąża a ruchy poczułam już w 16tyg, były to delikatne smyrnięcia, jak to opisywałam mała dżdżownica mi pełzała w środku, a teraz to już wyraźnie czuć kopniaki, czasem to taka impreza że brzuch żyje już własnym życiem:))) Cudowne uczucie:)))
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 602 dni temu Posty: 1128
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2009-11-23, 15:58
Ja to się zastanawiam jak odróżnić bulgotanie nazwijmy je pokarmowe od ruchów dziecka, bo mam wrażenie że od 21.11. to czuje coś takiego delikatnego, ale nie wiem czy to nie za wcześnie. Nie zastanawiałam się wcześniej czy to może być maluszek, ale jak zobaczyłam dzisiaj jego harce to tak myślę czy to to. Chciałabym poczuć takie wyraźniejsze ruchy, żeby móc stwierdzić, że to na pewno bobas.
Hope to Twoje pierwsze maleństwo? W 16 tygodniu byłaś pewna że to dzidziuś czy upewniłaś się jak zaczęło się to powtarzać?
Nastrój:
Wysłany: 2009-11-28, 10:29
Wczoraj chyba poczułam pierwsze ruchy, takie delikatne a jednak coś zupełnie innego. Tylko że jak na razie się nie powtórzyło nic więc już nie wiem czy po prostu mi się nie wydawało. Co ile tak mniej więcej czułyście maluszka na początku?
Na poczaktu mozesz czuc raz na kilka dni. To takie delikatne pukniecia, mnie na poczatku laskotalo. I choc dziecko jest na tym etapie bardzo ruchliwe, to wody plodowe tlumia te ruchy. U nie sie kolo 20 tyg. malenstwo rozbujalo, tak ze juz widzialam pukniecia golym okiem.
Nastrój:
Wysłany: 2009-11-28, 12:36
Pocieszyłaś mnie to może rzeczywiście to było to. W środę czułam łaskotanie ale wczoraj to było coś innego. Ciężko to nazwać kopniaczkiem ale takie pukanie pewnie maluch się zdenerwował bo było już późno a mama nie spała. Poczekam jak się powtórzy w ciągu kilku dni to już będę pewna. Dzięki Madziu!
Śliczne zdjęcie twoje kruszynki tutaj widzę.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum