Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1266 dni temu Posty: 2080
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
Wysłany: 2009-12-12, 08:41
A Ty w którym teraz jesteś? Pewnie już gdzieś pisałaś, ale przegapiłam, zrób suwaczek.
Maluch nadrobił dziś rano obudził mnie nawet o 5 swoimi harcami.
Mąż nadal nie wie czy śniło mu się, że czuł ruchy czy faktycznie je czuł.
Mąż nadal nie wie czy śniło mu się, że czuł ruchy czy faktycznie je czuł.
ja jestem w 24 za kilka dni wchodzę w 25 tydzień-no i mnie maluch nie daje zasnąc a potem z rana budzi:)
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 913 dni temu Posty: 428 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-26, 17:10
Pamiętam, jak na początku grudnia pisałam tutaj, że jeszcze nie czuję ruchów, a teraz... moja Basia kopie mnie niemiłosiernie i z rana, i po południu, i wieczorem, i w nocy, jak leżąc na boku za bardzo przyciągnę nogę do brzucha i ma za ciasno... Wspaniałe uczucie, chociaż moja niunia jeszcze pewnie nieduża, a mamusi daje popalić kopniaczkami
Już teraz wiem, co to znacz, jak kobiety opowiadają "jakie to przyjemne uczucie poczuć ruchy dziecka"... Zgadzam się z tym całkowicie!!!
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 874 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-26, 21:09
Pierwszy raz poczułam Zosię pod koniec 4 miesiąca - takie dziwne uczucie, że coś się w środku rusza. Początkowo nie wiedziałam, że to ona Dopiero jak następnego dnia poczułam znowu to samo i znowu, i znowu...
Potem było oczywiście i skakanie po pęcherzu, i próby robienia podkopu górą... uroki macierzyństwa
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 855 dni temu Posty: 430 Skąd: Poznań
Profil: Imię: Małgorzata
Im. dziecka: Damian
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-28, 10:43
chyba dzisiaj nad ranem jak byłam w takim półśnie to poczułam maleńkie ruchy.....nie wiem czy to to ale napewno to coś onnego niż jelita czy żołądek czy co tam nam jeszcze może "skakać" w brzuchu...jejku sama nie wiem czy to mogłobyć to...może sobie wmawiam hmm....nie wiem nie wiem
_________________ "Pozostań dzieckiem, aby Cię zawsze mogły kochać Twoje dzieci."
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 816 dni temu Posty: 213 Skąd: Olkusz
Profil: Imię: Marzena
Im. dziecka: Anastazja, Maksym
Wysłany: 2010-03-01, 21:57
Ja pierwsze ruchy poczułam bardzo wcześnie bo już w trzecim miesiącu, na początku nawet nie wiedziałam, że to maluszek bo nie spodziewałam się ich tak szybko. Potem już coraz częściej i coraz mocniej - teraz Mała mnie wykańcza, bardzo boli jak się przeciąga, szczególnie jak zawędruje gdzieś na bok brzucha albo wpakuje nóżki pod żebra. Z jednej strony strasznie mnie te ruchy cieszą - a z drugiej czasem ją proszę żeby już poszła spać bo torturuje mamę Mąż często wysłuchuje ode mnie, że nasze Bobo chce mnie zabić bo jakiś desant chyba przeprowadza w brzuchu
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 924 dni temu Posty: 2167
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-24, 15:33 Pierwsze ruchy
Wczoraj po 21 poczułam pierwsze ruchy!!!
Od kilku dni podejrzewałam, ze to lada moment nastąpi, bo to straszna wiercipiętka.
Tym razem te ruchy są bardziej kopane bo przy pierwszej ciąży wspominam je jako motylki w brzuchu takie delikatne....
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1499 dni temu Posty: 3069 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-24, 16:18
O kurcze tak szybko
Ja też już chcę...
I choć są z wami, do was nie należą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum