Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1640 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2009-10-25, 12:21 Pierwsze urodziny dziecka
Do roczku Krzysia jeszcze 3 miesiące, ale, że czas pędzi jak szalony, to już zaczęłam się zastanawiać co i jak.
I tak - jeśli chodzi o zaproszonych gości, to planuję najbliższych: rodzice moi i M, obydwie siostry ze swoimi mężczyznami i mój kuzyn, który jest chrzestnym Krzynia, ale on na pewno nie przyjedzie. Może jeszcze dziadków M. zaprosimy, bo to starsi ludzie. Z tym, że dziadek jest już mocno schorowany i też pewnie nie da rady przyjść.
Nie planuję prosić na obiad, tylko typowe popołudniowe przyjęcie. Jakaś sałatka, wędlina, przystawki i coś na słodko.
A jakie atrakcje dla dziecka? Pamiętam, że kiedyś wystawiało się takie akcesoria jak: różaniec, pieniążek, obrączka, kieliszek czy co tam jeszcze i dziecko wybierało. A może znacie jakieś inne "zabawy" na roczek?
No i szukam pomysłów na prezenty. Wiem, że wszyscy będą o to pytać, a wcześniej jeszcze są Mikołajki i gwiazdka, więc tych prezentów trochę będzie. Może coś podpowiecie? Co Wasze starsze dzieciaki dostały fajnego na roczek? Na pewno wybiorę coś z zabawek edukacyjnych, ale one będą musiały trochę poczekać. Jaki sprzęt może się przydać w drugim roku życia? Podzielcie się pomysłami.
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2009-10-28, 13:52
hmm no własnie zaraz roczek potem święta i co kupić, ja to myślę może o rowerku albo takim jeździku?!? Tyle że rowerek to bardziej na wiosnę... Nad takim basenem to też myślałam ale piłki będą dosłownie wszędzie!!! Z zabawkami edukacyjnymi to sama nie wiem trochę już ma?!?!
Profil:
Wysłany: 2009-10-29, 13:58
ja też myślę o rowerku. fakt, że to dopiero na wiosnę, ale poczeka, czas zleci szybko, a potem będzie jak znalazł.
basenik dosyć fajny pomysł, ale rzeczywiście w mieszkaniu będzie sajgon.
jakieś klocki może - np. takie, gdzie trzeba dopasowywać kształty do otworów. chyba w 2 roku życia dziecko się nimi zainteresuje? pamiętam, że Wika tigry się tym jakiś czas temu bawiła.
Nastrój:
Wysłany: 2009-11-24, 13:03
Nusiek pierwszy prezent od nas (rodziców) dostał- kupiliśmy mu gitarę która ma pełno przycisków, gra, wydaje różne dźwięki, melodyjki. Doszliśmy do wniosku że dostanie juz teraz, bo jak potem na raz pełno prezentów będzie miał to zwariuje, więc stopniowo będzie dostawał
a tak na marginesie to dzis się wku.... na maksa
Urodziny małemy dla rodziny wyprawiamy 28 ze względu na Marka siostrę, która przyjechała z Anglii i może zostać tylko do 3 i co!!!!!!!!! Chrzestny
(18 latek) nie przyjedzie teraz bo jego mama jest za granica i wraca na poczatku grudnia i wtedy oni wszyscy razem przyjadą!!!!
Na cholerę mi on potem!!! Zresztą to przecież święto małego a nie rodzinki!!! Szczerze to może głupio zabrzmi ale na chrzestnym mi tylko zależy, reszta jego rodzinki tak naprawdę nie potrzebna. Normalnie aż mi się przykro zrobiło- to dla małego przecież, a nie dla dorosłych i moim zdaniem chrzestny powinien okazać mu szacunek!!! Zwłaszcza że teściowie zaoferowali się że zabiorą go po drodze do nas!!!
A jak chciałam na chrzestnego naszego dobrego przyjeaciela to było: "NIE" ze znajomymi nigdy nie wiadomo, a na rodzinę można zawsze liczyć!!!
Nastrój:
Wysłany: 2009-11-27, 13:05
madzia no tak chca wpaść w tygodniu jakoś tylko mnie się to absolutnie nie widzi, zwłaszcza że pierwszego (w dzień urodzin Nuśka) i tak robię mini kinderbal pare maluchów z mamami wpadnie , już kupiłam biszkopty, ciasteczka dla maluchów, sernik na zimno zrobię, bo to dzieci bez obaw mogą jeść!!! No i balony muszę kupić
Ala co do menu to i mam i nie mam, twściowa zrobi skrzydełka w imbirze, sernik upiecze i ciasto puchowo -jogurtowe, ja zrobię ze dwie sałatki wieczorem okarze się jakie (ojciec w warzywniaku pracuje i ma przynieść coć niecoś), chcę jeszcze zrobić takie mini kotleciki mielone, jeszcze jakies wędliny (teść dzika upolował więc będzie co jeść), ser, ogórki, papryka może jajka faszerowane no i TORT czekoladowo malinowy
Nastrój:
Wysłany: 2009-11-30, 12:06
Urodzinki bardzo udane, mały dostał masę prezentów (jeszcze trochę i nie będzie miejsca ) humor wszystkim dopisywał. Jako pierwsze wybrał nożyczki ale co się dziwić z tą ilością włosów może chce żeby je obciąć?!?! choć szkoda. Potem odrazu sięgnął po kluczyki od samochodu rajdowiec jeden aż mi się wierzyć nie chce że już rok
Profil:
Wysłany: 2010-01-20, 22:09
to jeszcze tu dopiszę.
jeśli chodzi o prezenty, to Krzysio dostał garnuszek na klocuszek, rowerek, na wiosnę będziemy go testować, bujaka i stoliczek z fisher price.
prezent od chrzestnego w drodze.
a od nas pierwsze prawdziwe bucki Krzysio dostał, zabawek póki co dość.
gdyby do wyboru miał komórkę, to pewnie by za nią złapał, a tak to wybrał obrączkę i łańcuszek.
dzieci na imprezie nie było, pomyślimy o takiej za rok.
Informacje: Dołączyła 1088 dni temu Posty: 742 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-22, 00:46
Madzia81 napisał/a:
boi się na niego wsiadać i płacze
Spokojnie Madziu, przejdzie mu. Wika tez tak na początku zareagowała na rowerek, a później nie mogłam jej z niego wyciągnac a na spacer zamiast wózka chciała rower
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum