Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 971 dni temu Posty: 2080 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-09-30, 09:23
A ja niestety plamie od 5 dni . Tak jak powinnam dostać @ tak zaczęły się plamienia . Są lekkie ale jestem trochę wystraszona . Dzwoniłam do położnej a ta zaczęła się drzeć że z plamieniami to od razu do lekarza się jedzie . Tłumacze jej że dopiero wczoraj zrobiłam test ale ona i tak swoje. Mam przyjechać jutro to może lekarz mnie przyjmie bo wolny termin to jet dopiero na 3 października.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 772 dni temu Posty: 1429
Profil: Imię: Alicja
Im. dziecka: Szymuś
Nastrój:
Wysłany: 2008-09-30, 09:44
Aneta przede wszystkim nie pozwól, zeby udzieliła Ci się panika położnej. kobiety przecież czasem mają normalny okres przy normalnie rozwijającej się ciąży. Domyslam się, że to wszystko wiesz, ale tak wolę przypomnieć. Będzie dobrze:)
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-01, 13:50
Witam ja już po wizycie u lekarza. Ciąża potwierdzona , Tylko mam się jeszcze nie cieszyć . Dostałam duphaston na podtrzymanie i no-spe. . Za 10 dni do kontroli i wtedy lekarz powie mi czy z fasolką wszystko jest ok. Bo niepokoją go te plamienia . Mam wielką nadzieję że usłyszę dobre wiadomości .
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 772 dni temu Posty: 1429
Profil: Imię: Alicja
Im. dziecka: Szymuś
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-01, 15:57
Z duphastonem podobno jest jak z luteiną. Jeśli nie ma ciąży to wywołuje okres, a jesli jest to pomaga zadomowić się fasolce. Więc napewno za 10 dni będziesz już spokojna.
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-01, 19:38
Ja plamień nie miałam wcale ale i tak na wszelki wypadek duphaston dostałam i opłaciło sie ok. 2 miesiące brałam Aneta zobaczysz u ciebie tez wszystko dobrze się skończy
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 796 dni temu Posty: 796 Skąd: UK
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Dawidek
Nastrój:
Wysłany: 2009-01-19, 21:18
U mnie plamienia wystapily dwa razy,byly to niewielkie i jednodniowe plamienia,pierwsze w pierwszym dniu planowanej miesiaczki,drugie jakis czas pozniej.To drugie mnie zaniepokoilo,ale wiedzialam ze nie mam gdzie szukac pomocy,bo ciaze w Angli uznaja dopi4ero po 12 tygodniu,a u mnie byl to 5 tydzien. Plamienie ustalo tego samego dnia,a ja czekalam na kolejna wizyte pelna obaw czy wszystko z moja kruszyna jest dobrze - okazalo sie,ze dzidzia rozwija sie prawidlowo.Takze nie ma co panikowac,jesli jest mozliwosc to oczywiscie nalezy isc do lekarza ale przy tym wszystkim trzeba myslec pozytywnie,bo nie kazde plamienie musi oznaczac to najgorsze.
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 796 dni temu Posty: 796 Skąd: UK
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Dawidek
Nastrój:
Wysłany: 2009-01-20, 17:51
Alicja nawet bardzo smutne,moja bratowa poszla z plamieniem do szpitala - kazali jej isc do domu sie nie martwic - wrocila tam dzien pozniej z krwotokiem Stracila to malenstwo,a zaloze sie ze gdyby bylo to w Polsce to bylabym teraz szczesliwa ciocia
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum