Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1159 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-19, 09:02
LeeLoo, Nie denerwuj się, jeśli coś się zacznie dziać polecisz szybko jak nie do swojego lekarza to do szpitala i zadbają o Was. Myślę jednak że to takie początkowe delikatne krwawienia nie groźne dla dzidzi, szczególnie że sama mówisz delikatne były. Będzie dobrze i urodzisz nam kolejnego forumkowego zdrowego szkraba.
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-19, 15:17
LeeLoo - na wszelki wypadek spisz sobie, gdzie masz się zgłosić, gdyby coś się działo. Tabletkę zawsze można podać - najważniejsze jest mieć gdzie uzyskać odpowiedź, czy trzeba.
Duphaston pomaga - ale w konkretnych przypadkach (np. ja jak zajdę, to będę go brać do 3 mc, bo mam problem z hormonami).
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1392 dni temu Posty: 2632 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-22, 14:44
Narazie plamień brak. Zmniejszyłam sobie dawkę duphastonu do 2x1 a dzisiaj to już chyba wezmę tylko jedną. Mi nikt poziomu progesteronu nie mierzył ani przed ciążą ani teraz. Ale od wczoraj mam gorsze zmartwienie. Wczoraj leżałam sobie spokojnie na łóżku i mój rozbrykany pies, który waży prawie 30kg skoczył mi z impetem na brzuch. Popłakałam się aż i nie wiem czy mogło się coś stać dziecku? Nie boli mnie podbrzusze, krwawienia też nie ma, ale pojęcia nie mam czy mogło się coś złego wydarzyć. Help co wy na to? Wizyta w środę...
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 767 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-22, 17:02
Spokojnie
Gdzieś do bodajże 12 tyg macica nie wystaje jeszcze poza spojenie łonowe - a kości Ci pies nie połamie Ale musisz go powoli oduczyć takiej spontaniczności.
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-22, 17:07
Tri zbawienie moje! Ja już wczoraj chciałam biec na pogotowie... Ale pomyślałam, że mnie wyśmieją, bo przecież ani nie krwawię ani nie boli mnie podbrzusze, ufff... Już zagroziłam mojemu psu, że będzie kotletem
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-25, 18:58
Dzisiaj bolało mnie podbrzusze. Poszłam do toalety i po raz kolejny widzę to zjawisko. Taka gęsta wydzielina zbita w grudki. Na ogół jest mleczna, czasami tak jak dziś o rdzawym zabarwieniu, może to nieco brunatne jest albo kremowe zabarwienie. Wy też macie podobnie? Stresować się tym czy nie? Lekarzowi mówiłam o tym, ale on nic sobie z tego nie zrobił...
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 767 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-26, 14:58
W ciąży produkcja wydzieliny rośnie, niektóre dziewczyny wręcz o laniu się czasem mówią, więc samo to nie jest niepokojące.
Ale zabarwienie - rdzawe pojawiło się po tym, jak zmniejszyłaś sobie Duphaston? Jeśli tak to wróciłabym do zaleconej przez lekarza - na wszelki wypadek.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1159 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-26, 15:12
Popieram Tri, jeśli zabarwienie jest zmienione i zmniejszałaś dawkę Duphastonu to wróć do niej i zgłoś lekarzowi przy następnej wizycie, chyba żeby się nasilało to leć do lekarza.
Ilość wydzieliny u mnie w ciąży była spora szczególnie na początku teraz mniej, ale była ona koloru białego.
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-26, 15:44
Dziewczyny ja dostałam tylko jedno opakowanie duphastonu, które skończyłam brać w niedzielę bodajże i już więcej lekarz mi nie przepisał tego leku. A zabarwienie takie było nawet jak duphaston brałam. To są takie grudki jak żelki, ale lekarz nic na to nie powiedział Chyba za bardzo się przejmuję wszystkim i nakręcam niepotrzebnie
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 1224 dni temu Posty: 427
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-28, 12:51
jak ja mialam biala gesta wydzieline z pochwy z grudkami (ale nie na poczatku ciazy tylko wlasnie od polowy - caly czas) + swedzenie straszne szczegolnie po nocach to gin mi powiedzial ze to grzybica i ze to normalne i prawie kazda kobieta w ciazy to ma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum