REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Plan dnia matki Polki
Autor Wiadomość
Gosiak 11 

Informacje:
Dołączyła 719 dni temu

Profil:
Imię: Gosia
Im. dziecka: Natalka
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2011-12-15, 15:09   Plan dnia matki Polki

Może i ten temat zbiega się z innymi tu obecnymi, ale ciekawa jestem jak wygląda wasz dzień od rana do wieczora, konkretnie co robicie, jak spędzacie czas z dzieckiem i ile go mu poświęcacie, czy macie choć chwilę dla Siebie :-o

To może napiszę jak to jest u mnie.
Wstaję mniej więcej wpół do siódmej. Robię śniadanie, dokonuję czynności higienicznych :mrgreen: ubieram się. Potem jemy śniadanie, mała się zazwyczaj budzi, karmię ją, przebieram. Potem mąż odjeżdża do pracy, machamy mu przez okno :lol: i zaczyna się nasze wspólne imprezowanie :-o
Staram się zrobić porządek w kuchni, myję gary, ale ostatnio coś mała mi na to nie pozwala.
Potem odpalamy kompa i słuchamy świątecznych piosenek, następnie jak już jest zadowolona bo się przy nich odprężyła, bawimy się na podłodze, w sensie ona się czołga a ja za nią :roll:
Kołl9-10 idzie zazwyczaj spać a ja w tym czasie sprzątam, albo czytam sobie książke przy kawie zbożowej :lol:
Budzi się, dostaje owsiankę. Znów się bawimy. O 11 mama ogląda powtórkę Na Wspólnej :mrgreen:
Następnie zupka, albo zje albo nie... <bezradny>
Potem znów sobie włączamy piosenki , bawimy się, grzebiemy w szufladach, układamy klocki itp. . Potem nadchodzi czas na deserek i drzemkę. Oglądamy rozmowy w toku, tzn. ja oglądam a Natalka się bawi na podłodze, potem znów dydkoteka. Koło 6 robię sobie kolację i czekamy na tatusia który wraca koło wpół do 7. Potem jest kąpanko, kaszka i usypianie :lol:

trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka..

Aniusia 
wredniak

Informacje:
Dołączyła 717 dni temu

Profil:
Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2011-12-15, 15:41   Re: Plan dnia matki Polki

no mi teraz troche plan dnia sie urozmaicił <hura>
wstajemy po 8 <hura> przebieram pampersa, herbatka, zmieniam ciuchy małemu <zawstydzony> śćiele tapczan junior z łóżeczka kibicuje <hura> odkurzam, kurze, myje podłogi junior w kojcu <hura> łazienka i ogólne moje doprowadzenie sie do ładu, póżniej jemy w kuchni śniadanie jest po godz 9 <hura> po śniadaniu ja sprzątam w kuchni i idziemy na dywan się pobawić <hura> ok 10 junior zasypia po kołysaniu i spi na mnie a ja internet <hura> o 11 przychodzi niania ja 11,10 wychodze na rehabilitacje,wracam po zrobieniu zakupów po 13stej, szykuje obiad :lol: o 15 niania wychodzi junior obiad je i robi bałagan w kuchni <hura> po obiedzie ma drzemke, wraca małż ok 16. zabawa z juniorem do 17.20 dostaje deserek i przychodzi dziadek natret i prowadza juniora tam gdzie nie wolno do 19 <bezradny> o 19 ja wanna małż zajmuje się synem <hura> wygłupiając się na rozscielonym tapczanie lub tańczac przy disco polo, junior wanienka ok 20, butla usypianie czasem długie czasem krótkie...w nocy sie kreci i wybudza bo zebole idą no i butla musi być

tak wygląda mój dzień

dropsik_2 
UŻYTKOWNIK ZBANOWANY

Informacje:
Dołączyła 163 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-12-15, 17:22   

U nas to tak:6:30 ja wstaje i budzę małego,śniadanko,ubieranie itp. 7:30 wychodzimy do pracy i przedszkola.14:30 jesteśmy zazwyczaj w domku.ok.15 obiad,15:30 idziemy na 1.5godziny do pokoju z małżem i Filipem i się bawimy lub idziemy na spacer.Potem małż zostaje,a ja mam czas dla siebie.(tak jak teraz bejbi.pl)Po 17 podwieczorek.(Właśnie jemy)Do 19 mąż zajmuje się małym.Potem Filip idzie na bajeczki do 20:00 potem kolacja,20:30 kąpiel i potem do łóżka.Mały zasypia ok.21:15.

słoneczko07 
riki tiki bara bara

Informacje:
Dołączyła 923 dni temu

Profil:
Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2011-12-20, 17:36   

dropsik_2 napisał/a:
7:30 wychodzimy do pracy i przedszkola.14:30

gdzieo tskś pracę znaleźć w takich fajnych godzinach :roll: