Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 719 dni temu Posty: 1495 Skąd: Stalowa Wola
Profil: Imię: Gosia
Im. dziecka: Natalka
Nastrój:
Wysłany: 2011-12-15, 15:09 Plan dnia matki Polki
Może i ten temat zbiega się z innymi tu obecnymi, ale ciekawa jestem jak wygląda wasz dzień od rana do wieczora, konkretnie co robicie, jak spędzacie czas z dzieckiem i ile go mu poświęcacie, czy macie choć chwilę dla Siebie
To może napiszę jak to jest u mnie.
Wstaję mniej więcej wpół do siódmej. Robię śniadanie, dokonuję czynności higienicznych ubieram się. Potem jemy śniadanie, mała się zazwyczaj budzi, karmię ją, przebieram. Potem mąż odjeżdża do pracy, machamy mu przez okno i zaczyna się nasze wspólne imprezowanie
Staram się zrobić porządek w kuchni, myję gary, ale ostatnio coś mała mi na to nie pozwala.
Potem odpalamy kompa i słuchamy świątecznych piosenek, następnie jak już jest zadowolona bo się przy nich odprężyła, bawimy się na podłodze, w sensie ona się czołga a ja za nią
Kołl9-10 idzie zazwyczaj spać a ja w tym czasie sprzątam, albo czytam sobie książke przy kawie zbożowej
Budzi się, dostaje owsiankę. Znów się bawimy. O 11 mama ogląda powtórkę Na Wspólnej
Następnie zupka, albo zje albo nie...
Potem znów sobie włączamy piosenki , bawimy się, grzebiemy w szufladach, układamy klocki itp. . Potem nadchodzi czas na deserek i drzemkę. Oglądamy rozmowy w toku, tzn. ja oglądam a Natalka się bawi na podłodze, potem znów dydkoteka. Koło 6 robię sobie kolację i czekamy na tatusia który wraca koło wpół do 7. Potem jest kąpanko, kaszka i usypianie
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2011-12-15, 15:41 Re: Plan dnia matki Polki
no mi teraz troche plan dnia sie urozmaicił
wstajemy po 8 przebieram pampersa, herbatka, zmieniam ciuchy małemu śćiele tapczan junior z łóżeczka kibicuje odkurzam, kurze, myje podłogi junior w kojcu łazienka i ogólne moje doprowadzenie sie do ładu, póżniej jemy w kuchni śniadanie jest po godz 9 po śniadaniu ja sprzątam w kuchni i idziemy na dywan się pobawić ok 10 junior zasypia po kołysaniu i spi na mnie a ja internet o 11 przychodzi niania ja 11,10 wychodze na rehabilitacje,wracam po zrobieniu zakupów po 13stej, szykuje obiad o 15 niania wychodzi junior obiad je i robi bałagan w kuchni po obiedzie ma drzemke, wraca małż ok 16. zabawa z juniorem do 17.20 dostaje deserek i przychodzi dziadek natret i prowadza juniora tam gdzie nie wolno do 19 o 19 ja wanna małż zajmuje się synem wygłupiając się na rozscielonym tapczanie lub tańczac przy disco polo, junior wanienka ok 20, butla usypianie czasem długie czasem krótkie...w nocy sie kreci i wybudza bo zebole idą no i butla musi być
U nas to tak:6:30 ja wstaje i budzę małego,śniadanko,ubieranie itp. 7:30 wychodzimy do pracy i przedszkola.14:30 jesteśmy zazwyczaj w domku.ok.15 obiad,15:30 idziemy na 1.5godziny do pokoju z małżem i Filipem i się bawimy lub idziemy na spacer.Potem małż zostaje,a ja mam czas dla siebie.(tak jak teraz bejbi.pl)Po 17 podwieczorek.(Właśnie jemy)Do 19 mąż zajmuje się małym.Potem Filip idzie na bajeczki do 20:00 potem kolacja,20:30 kąpiel i potem do łóżka.Mały zasypia ok.21:15.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum