Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 1097 dni temu Posty: 71
Profil: Imię: Marta
Im. dziecka: Martynka Michał
Nastrój:
Wysłany: 2009-07-27, 23:08 Pleśniawki
teraz moja mała ma plesniawki (skonczyla 8 tyg) Aphtin nie pomaga,mocz tez.....w srode do lekarza bo juz przesada,placze i placze...czy to naprawde az tak ją boli??
dzis jej dalam czopka Viburcol,bo w sumie wogole nie spi....a przeciez napisane na opakowaniu-w stanach niepokoju-,wiec chyba dobrze zrobilam
Ostatnio zmieniony przez Madzia81 2009-07-28, 09:54, w całości zmieniany 1 raz
dzis jej dalam czopka Viburcol,bo w sumie wogole nie spi....a przeciez napisane na opakowaniu-w stanach niepokoju-,wiec chyba dobrze zrobilam
Na pewno jej nie zaszkodzi
A na pleśniawki używałaś fioletu? Ponoć najlepszy, tak tylko słyszałam, bo Krzyś pleśniawek nie miał więc z doświadczenia nie mogę powiedzieć.
To znalazłam w necie:
Cytat:
Pleśniawki można smarować wacikiem nasączonym, dostępnym bez recepty, preparatem Aphtin lub fioletem gencjany (albo oboma preparatami na zmianę). W tym czasie nie podawać dziecku pokarmów zbyt ciepłych lub kwaśnych, może to bowiem sprawiać ból.
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1595 dni temu Posty: 2898 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2009-07-28, 16:02
Ja słyszałam że na pleśniawki dobry jest syrop FLUMACYN. Trzeba pomaczać dziecku smoczka w tym syropie i dać do buzi . A jak nie chce smoka to paluszkiem wysmarować .
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2009-07-30, 10:42
nystatyna najlepsza, nam nic innego nie pomagało ani fiolet ani aphtin ale pamiętaj że sutki też musisz smarować nie tylko buziaczka dzidzi i smoczki przed każdym nowym podaniem wyparzaj
p.s. nie sądze żeby ją te pleśniawki bolały (to tylko osadz grzybiczny) może to z innego powodu taka marudna- kolki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum